A kocsi ablakán is beugrik a magyar harci kutya: fegyveres egységet erősít az eb

harci kutya kutya fegyveres egység NAV
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kutyák nemcsak egyszerű háziállatok, hanem olyan élőlények, melyek számtalan területen az emberek segítségére lehetnek.

A vakok és gyengénlátók hűséges társai lehetnek az ebek, akik akár a földrengések túlélőit is képesek kiszimatolni. A drog felkutatása sem kottyan meg nekik, ahogy az sem, ha el kell kapni a bűnözőket. A rendőrség mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik speciális egysége, a MERKUR profi kommandósok mellett harcedzett kutyákkal is büszkélkedhet.

A NAV videósorozata ennek az egységnek az életébe és munkájába enged bepillantást, és az egyik új részben a kutyás akciók kerültek a középpontba – vette észre a Bors. A videóban látható az egyik gyakorlat, melynek során a kutya elképesztő sebességgel rohan a "bűnöző" autója felé, majd beugrik a nyitott ablakon és elkapja a férfi kezét.

Emellett nemcsak a lőgyakorlatba nyerhetünk bepillantást, de elhangzik, hogy sikerült egy legalább 10 fős, nehézfiúkból álló bandát elfogni – írja a portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.