"Most meghalsz" - kiabálta a férfi, majd szándékosan elütötte az ismerősét

Forrás: Thinkstock -
gázolás vádemelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség egy férfi ellen, aki egy házibuli után szándékosan elütötte az ismerősét - tájékoztatott a főügyészség kedden.

A közlemény szerint a 27 éves vádlott tavaly májusban egy kállósemjéni összejövetelen ittasan vitába keveredett a szintén ittas ismerősével. Dulakodás alakult ki közöttük, ezért a házigazda mindenkit hazaküldött. A vádlott az édesanyját hívta, hogy vigye őt haza autóval. Miután a nő megérkezett, kiszállt az autóból és járni hagyta a gépkocsi motorját. Ezt kihasználva a vádlott beült a volán mögé és nagy sebességgel az autó előtt álló sértettnek hajtott, miközben azt kiabálta: "most meghalsz".

Illusztráció Forrás: Thinkstock


A ház udvarán elütötte a sértettet, aki megpróbált felállni, de a vádlott újra nagy gázt adva, az autóval a falhoz szorította. A bántalmazottnak zúzódott a tüdeje, eltört több bordája és egyéb sérüléseket is szenvedett, főként a mellkasán, melyek életveszéllyel jártak - írták.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben a vármegyei főügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tíz év börtönbüntetésre és tíz év járművezetéstől eltiltásra ítélje abban az esetben, ha beismerő vallomást tesz, és nem kéri a tárgyalás megtartását. Az ügyben a Nyíregyházi Törvényszék fog ítéletet hozni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.