Tömeges ételmérgezés történt az egyik főzős műsorban: kóstolás után kórházba kerültek az emberek

Forrás: Shutterstock -
Spanyoloroszág MasterChef ételmérgezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csúnya ételmérgezést kaptak a spanyol MasterChef forgatásán, ám arra nem derült fény, hogy pontosan mi történt. Most megszólalt az egyik producer.

A spanyol MasterChef 11. évadának egyik adása után több mint 70 ember lett beteg: ételmérgezést kaptak. A részt Valenciában, Európa legnagyobb kültéri akváriumában forgatták, az ott dolgozó 120 főnek készített ételt a piros és a kék csapat. Kagylót, osztrigát, tengeri sügért és japán sajttortát szolgáltak fel a dolgozóknak, akiknek többsége másnapra rosszul lett.

Erre azután derült fény, hogy az adás lement a tévében. Egy ott dolgozó hölgy Twitteren árult el részleteket a történtekről. Elmondta, hogy erős hányás miatt kórházba került, ahol injekciós kezelést kapott. Több napra kiesett a munkából, ahogy a hasonlóan járt kollégái is. Azt fájlalják a legjobban, hogy a stáb nem kért tőlük bocsánatot - írja a Blikk.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A MasterChef producere közleményben reagált. Elárulta, azonnal értesítették a hatóságokat, amint fény derült a problémára. Azt is leszögezte, hogy folyamatosan kapcsolatban voltak az akvárium vezetésével. Shine Iberia elnézést kért a történtek miatt, és kiemelte, hogy mindig nagy figyelmet fordítanak a minőségi alapanyagok beszerzésére. Hozzátette: minden dokumentumot átadtak az egészségügyi hatóságoknak, de egyelőre nem derült fény arra, mi okozta a problémát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.