Két nyertes osztozhat az Ötöslottó negyedik legnagyobb nyereményén: ezeket a számokat húzták ki

Forrás: Shutterstock -
Ötöslottó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország legismertebb lottójátékának április 29-i sorsolásán 2 játékos is sikeresen találta el a nyerőszámokat. A szerencsés nyertesek összesen több mint 4,5 milliárd forintnak örülhetnek.

Fél év halmozódás után, 2023 17. hetén, az Ötöslottón a 7, 13, 28, 47, 58-as számokat megjátszó szelvény tulajdonosainak igazán boldog hétvégéje lehet, hiszen az április 29-i sorsoláson fejenként 2 308 107 190 forintot nyertek. A szerencsés játékosoknak a sorsolás másnapjától számított 90 napon belül kell jelentkezniük a nemzeti lottótársaságnál. A két telitalálatos mellett 113 négytalálatos született, ők egyenként több mint félmillió forintnak örülhetnek.

Forrás: Shutterstock

A 100 millió forintot meghaladó nyeremények esetére a társaság külön telefonszámot, úgynevezett nagynyertes-vonalat tart fenn, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. A nyertes játékos telefonon történő jelentkezése során a lottótársaság feddhetetlen munkatársának az elsődleges feladata az, hogy a szelvényen lévő információk alapján meggyőződjön arról, valóban a nyertes van a vonal túloldalán.

Ezután kerülhet sor a személyes találkozásra, melynek keretében leadásra kerül az eredeti szelvény, és megvizsgálják annak érvényességét. Amennyiben a beazonosítás sikeres, a személyes adatok egyeztetését követően megkezdődhet a kifizetési eljárás. A nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.