Iszlamisták támadtak a MOL egyik földgáz- és kőolajkitermelő üzemére

üzem Mol támadás Pakisztán
Iszlamisták támadtak a MOL egyik pakisztáni földgáz- és kőolajkitermelő üzemére kedden az ázsiai ország északnyugati részén, megölve négy rendőrt és két biztonsági őrt - közölték a helyi hatóságok.

A MOL-csoporthoz tartozó MOL Pakistan Oil and Gas Company afgán határhoz közeli Hangu körzetben található létesítménye ellen mintegy ötven szélsőséges intézett támadást - ismertette Irfán Hán rendőrségi szóvivő. A támadás elkövetőjeként egyelőre egy csoport sem jelentkezett, s a MOL leányvállalata sem reagált eddig a megkeresésekre.

A rendőrség beszámolója szerint a szélsőségesek két olajkutat - az M-8 és M-10 jelzésűt - lőtték nehézfegyverekkel, a többi között gránátvetőkkel. Hán szerint a biztonságiak visszaverték a fegyvereseket az M-8-as kútnál, míg áldozatok az M-10-esnél voltak. Hozzátette, hogy a támadók károkat okoztak egy naperőműben is az egyik gázerőműnél, mielőtt visszavonultak volna az Afganisztánnal határos Észak-Vazirisztán tartomány felé.

Különböző fegyveres csoportok tevékenykednek Pakisztán ezen hegyvidéki határtérségében, ideértve a pakisztáni Tehrík-i-Talibán Pakisztán (TTP) nevű szélsőséges iszlamista szervezetet is, támadásokat mérve a kormányerőkre, és károkat okozva az infrastruktúrában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.