Ittas ámokfutót kapcsoltak le a rendőrök Kaposváron: videón az üldözés

ámokfutó engedély sofőr Kaposvári Rendőrkapitányság
Megpróbált elmenekülni a rendőrök elől az engedély nélkül vezető, ittas sofőr.

A kaposvári körzeti megbízottak 2023. június 10-én, hajnali 2 óra után Kaposvár belterületén akartak ellenőrizni egy személyautóval közlekedő férfit. A sofőr az egyértelmű jelzés ellenére nem állt meg, hanem gyorsítani kezdett.

A járőrpár az erősítés megérkezéséig nyomon követte a járművet. Az egyenruhások a pánikszerűen menekülő autóst önmaga, mások és a rendfenntartók biztonsága érdekében egy zsákutcába terelték, ahonnan az önjelölt sofőr számára már nem volt kiút. A férfi ekkor kocsiból kipattanva még megpróbált futva menekülni, de a tiszavirág életű próbálkozás nem vezetett eredményre, a rendőrök elfogták.

A járőrök megállapították, hogy a 29 éves helyi lakos nem rendelkezett vezetői engedéllyel, valamint a helyszínen alkalmazott alkoholszonda is pozitív eredményt jelzett. A férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, ahol a járművezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt büntetőeljárást indítottak ellene, az engedély nélküli járművezetés miatt pedig meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.