Hálapénz elfogadása miatt indult büntetőeljárás két orvos ellen

Forrás: Thinkstock -
hálapénz elfogadás vesztegetés orvos Szatmár-Bereg vármegye
Két orvos ellen indított büntetőeljárást hálapénz elfogadása miatt a rendőrség Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében - közölte a Vármegyei Rendőr-kapitányság a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták, a megalapozott gyanú szerint a 71 éves és a 46 éves orvos hálapénzt fogadott el betegeitől a vármegyei kórházban nyújtott egészségügyi ellátásért, miközben állami egészségügyi jogviszonyban járt el.

A nyomozás eddigi adatai szerint az idősebb orvos tizennyolc, míg fiatalabb kollégája nyolc alkalommal fogadott el betegeitől készpénzt. Az orvosoknak átadott hálapénz mértéke alkalmanként tíz- vagy húszezer forint volt. A rendőrség tájékoztatása szerint a két orvost üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanújával hallgatta ki.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A 46 éves orvost a rendőrség őrizetbe vette, míg a 71 éves orvos esetében a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés elrendelése egészségügyi okokból nem volt lehetséges, így ő a büntetőeljárás alatt szabadlábon védekezhet - írja az MTI. A nyomozás teljes körű felderítéssel folytatódik, így várható, hogy a vesztegető oldalon állók létszáma bővülni fog - jegyezték meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.