2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Így válassz esküvői helyszínt – Tippek, segítségnyújtás a nagy naphoz!

Ideális esküvői helyszínek
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Kuboo/Shutterstock. No use without permission. - Kuboo
esküvő helyszín esküvőszervezés
Az esküvői helyszín kiválasztása az egyik legfontosabb lépés az esküvőszervezés során. A megfelelő helyszín kiválasztása meghatározza az egész esküvő hangulatát és stílusát. Számos tényezőt kell figyelembe venni, beleértve az esküvő létszámát, a helyszín méretét, elérhetőségét, árát és hangulatát. Az ideális helyszín olyan, ahol a párok és vendégeik könnyedén érzik magukat, és ami megfelel az álmaiknak és elvárásaiknak. Ebben szeretnénk egy kis segítséget nyújtani.

Az első és legfontosabb dolog, amit az esküvő szervezésekor ki kell találnunk az az, hogy hol legyen. Még a nagy nap dátuma is függhet a helyszíntől.
Az egyik legfontosabb szempont az esküvői helyszín kiválasztásakor, hogy a párok milyen stílusú esküvőt szeretnének. Vannak olyanok, akikhez a klasszikus esküvők passzolnak egy romantikus kastélyban vagy egy vidéki birtokon, de számos olyan pár van, akik egy galériában, vízparton vagy egy szálloda termében képzelik el a nagy napjukat. 

Ideális esküvői helyszínek
Forrás: Shutterstock

Az esküvő létszáma alapvető kérdés a helyszín kiválasztásakor. Ne szervezzünk kis esküvőt nagy bálterembe és ne zsúfoljunk be száz embert egy kis pajtába sem. Találjuk meg az optimális helyszínt a násznép méretéhez.

Fontos figyelembe venni az évszakot is, mivel az időjárás és a környezet is befolyásolja az esküvői helyszín választását. Kora tavasszal vagy késő ősszel érdemes olyan helyszínt választani, ahol fedett térben lehetünk, ha esik vagy fúj a szél, akkor se kelljen az esküvő miatt aggódnunk.

Egy másik fontos tényező a választáskor, az elhelyezkedés. Sok pár számára fontos, hogy az esküvői helyszín könnyen megközelíthető legyen a vendégek számára, különösen, ha sokan jönnek távolabbról. Emellett fontos lehet figyelembe venni a helyszín parkolási lehetőségeit is. Az esküvői helyszín kiválasztásánál gyakran fontos szempont az ár is. Elengedhetetlen előre megállapodni a helyszín bérleti díjáról, és figyelembe venni az esetleges extra költségeket is, például az étel- és italszolgáltatást, dekorációt és egyéb szolgáltatásokat.

Magyarországon számos gyönyörű esküvői helyszín található, amelyek kielégítik a különböző párok igényeit és stílusát. Például Budapest számos elegáns szállodával rendelkezik, amelyek lenyűgöző belső terekkel és panorámás kilátással várják az ifjú párokat és vendégeiket. A vidéki területeken pedig gyakran megtalálhatók varázslatos kastélyok és birtokok, amelyek tökéletes helyszínt biztosítanak egy romantikus és különleges esküvőhöz.

Az ideális esküvői helyszín kiválasztásakor fontos hallgatni a saját belső hangunkra és az álmainkra. Az esküvő egy olyan alkalom, amelyre örökké emlékezni fogunk, éppen ezért érdemes körültekintően kiválasztani a helyszínt. Figyeljünk arra, hogy ahol kimondjuk a boldogító igent, egy olyan hely legyen, ami valahogyan kötődik hozzánk, amivel azonosulni tudunk, így tudjuk még bensőségesebbé és meghittebbé tenni a nagy napot.

Romantikus kastélyok és birtokok Magyarországon

Gödöllői Királyi Kastély: Egy gyönyörű kastély, amely lenyűgöző parkkal és tágas belső terekkel rendelkezik, ideális helyszín a klasszikus romantikus esküvőkhöz.

Gödöllői Királyi Vár
Gödöllői Királyi Kastély
Forrás: Varga Jozsef Zoltan/Shutterstock

Festetics Kastély, Dég: A Festetics-kastély egy csodálatos reneszánsz stílusú kastély Dég közelében, amely lenyűgöző parkkal és történelmi belső terekkel rendelkezik, tökéletes helyszínt biztosítva egy elegáns és romantikus esküvőhöz.

Festetics Kastély, Dég
Festetics Kastély, Dég
Forrás: degikastely.hu

Vízparti esküvői helyszínek Magyarországon

Szigligeti Vár: A Szigligeti Vár egy lenyűgöző középkori erődítmény a Balaton partján, amely fantasztikus kilátást nyújt a tóra és a környező tájra. A várkertben vagy a parton történő ceremónia igazán romantikus és felejthetetlen lehet.

Szigliget,,Balaton, vár
Szigligeti Vár
Forrás: Shutterstock

Holdudvar: A Holdudvar Budapest egyik legismertebb és legromantikusabb vízparti helyszíne a Duna-parton. A történelmi épület és a lenyűgöző kilátás a Dunára kiváló választás lehet egy elegáns és exkluzív esküvőhöz.

Holdudvar Budapest
Holdudvar Budapest
Forrás: Facebook

Abádszalók: Abádszalók a Tisza-tó egyik kedvelt üdülőhelye, és számos vízparti rendezvényhelyszínt kínál egy esküvőhöz. A tóparti panoráma és a nyugodt környezet ideális lehet egy természetközeli esküvőhöz.

Tisza tó, Jóreménység szigete
Tisza-tó 
Forrás: Ljasuk Dimitry

Külföldi esküvők

Sok magyar pár választ külföldi országokat és tengerpartokat esküvői helyszínül, hogy egyedi és exkluzív élményt nyújtsanak maguknak és vendégeiknek. Íme néhány példa

Olaszország:

Toszkána: Toszkána lenyűgöző tájai, festői dombok és régi kúriák számos párt vonzanak. A gyönyörű vidéki kastélyok és borászatok tökéletes helyszínt biztosítanak egy romantikus toszkán esküvőhöz.           

Amalfi-part: Az Amalfi-part lenyűgöző kilátást kínál az északkeleti partvidékre, fantasztikus tengerparti esküvők és elegáns tengerparti ceremóniák számára.

Amalfi,Coast,Italy. esküvő helyszín
Amalfi-part fantasztikus tengerparti esküvők számára
Forrás: Piera Tammaro/Shutterstock

 

Görögország:

Santorini: Santorini mesés naplementéi és csodálatos kilátása a tengerre egyedülálló romantikát kölcsönöznek az esküvőknek. A fehérre meszelt falak és a kék kupolák gyönyörű háttérként szolgálnak a ceremóniáknak és fotózásoknak.

Mykonos: Mykonos élénk éjszakai élete és festői tájai vonzzák a párokat, akik egy különleges és pezsgő esküvőt szeretnének a görög szigeten.

Esküvő Görögországban
Forrás: Shutterstock

Spanyolország:

Barcelona: Barcelona lenyűgöző városi környezete és művészeti színei ideális azoknak a párokat, akik egy vibráló és modern esküvőt keresnek.

Mallorca: Mallorca szép tengerpartjai és gyönyörű vidéki területei lehetővé teszik az esküvők számára, hogy egyedülálló és varázslatos helyszíneken mondjanak igent egymásnak.

Esküvő Spanyolországban
Forrás: IVASHstudio/Shutterstock


 


 



 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.