Az Alpok is szedi az áldozatait: a hétvégén legalább öten meghaltak hegymászás közben

Forrás: Twitter -
hegymászó holttest hegymászás baleset Alpok
A francia Alpokban hárman, az olasz Alpokban ketten életüket vesztették hegyi balesetekben a hét végén.

A franciaországi Grenoble térségében két 30-as éveiben járó férfi zuhant le hegymászás közben a négyezer méter magas Dome de Neige des Écrins hegycsúcs közelében: holttestüket egy túrázó találta meg szombat reggel egy kis völgyben. E helytől kissé nyugatabbra egy ugyancsak a harmincas éveiben járó férfit, egy bázisugrót találtak holtan, a férfi egy sziklának csapódott.

Francia Alpok Forrás: Twitter


A határ túloldalán, az olaszországi Piemonte tartományban két francia hegymászót találtak holtan egy vízmosás mélyén. A férfiak a 3841 méteres Monviso-csúcsra, a Cotti-Alpok legmagasabb hegyére vezető Berhault-gerinc megmászására indultak vasárnap. A hozzátartozók késő délután jelentették eltűnésüket, de a rossz idő miatt a mentők csak este tudtak a keresésükre indulni.

A Kőkirályként is emlegetett, a környező csúcsoknál legalább 500 méterrel magasabb, és ezért messziről is jól látható Monviso a legdélibb az Alpok 3500 méternél magasabb hegycsúcsai közül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.