Kulccsal karcolta össze egy turista a római Colosseum falát: a barátnője nevét véste bele

Forrás: Shutterstock -
turista Colosseum barátnő
Felháborodottan reagált Gennaro Sangiuliano olasz kulturális miniszter hétfőn arra, hogy egy turista kulccsal összekarcolta a világhírű római Colosseum falát.

A fiatalember a barátnője nevét véste bele az olasz főváros szívében található, mintegy kétezer éves amfiteátrum falába, mint az a történtekről készült és a közösségi médiában megjelent felvételeken látható volt. Egy másik látogató filmre vette a történteket.

Colosseum falába véste barátnője nevét egy férfi - A képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

A közösségi médiában felháborodást váltott ki az eset. Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter határozottan elítélte a rongálást. "Nagyon súlyosnak, méltatlannak és nagyfokú udvariatlanságnak tartom, hogy egy turista elcsúfítja a világ egyik leghíresebb helyét, egy olyan történelmi műemléket, mint a Colosseum, hogy bevésse a menyasszonya nevét" - hangsúlyozta a miniszter, és annak a reményének is hangot adott, hogy a felvételen látható férfit azonosítják és felelősségre fogják vonni.

A rongálóra helyi sajtójelentések szerint komoly büntetés várhat. Néhány éve egy orosz turistának, aki szintén felvésett valamit a Colosseum falára, 20 ezer euró (7,4 millió forint) pénzbírságot kellett fizetnie.
A világ legnagyobb amfiteátrumát, amely 80-tól 523-ig fogadta a nézőket, tavaly több mint 7,5 millió látogató kereste fel - írja az MTI.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.