Elhunyt a legendás magyar színésznő

halál színésznő gyász Pap Éva
Pap Éva Jászai Mari-díjas színművész 84 éves korában távozott az élők sorából. Halálának hírét a Madách Színáz jelentette be a Facebook-oldalán. 

Pap Éva 1961-ben végzett a Színház és Filmművészeti Főiskolán, majd a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. Később tagja volt a Nemzeti Színháznak, a Vígszínháznak, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színháznak, a kecskeméti Katona József Színháznak és Nyíregyházán a Móricz Zsigmond Színháznak.

1994-től 2003-ig játszott a Madách Színházban, az Oliver című előadásban az Öreg Sallyt, a Lugosiban Mimi Archot. Legjelentősebb szerepe Németh László: Széchenyi című drámájában Crescenita, amelyben férjével, Koltai Jánossal állt színpadra. Pap Évát több tucatnyi magyar filmben láthatta a közönség, Keleti Márton, Makk Károly vagy Fábri Zoltán műveinek rendszeres szereplője volt.

A Madách Színház társulata szomorúan búcsúzik Pap Évától, emlékét szeretettel megőrizzük - olvasható a bejegyzésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.