Esküvői ruha exkluzív és egyedülálló art deco stílusban

Forrás: Igazi Társ Kft -
PR cikk ruha menyasszony
A tematikus esküvők során egy adott témát, stílust vagy koncepciót követnek az egész esemény kapcsán, ilyenkor a menyasszony és a vőlegény teljes egészében az uralkodó hangulat köré szervezi a ceremónia és az ünnepség minden elemét.
Forrás: Igazi Társ Kft

A tematikus esküvőkön belül is egyre több párt ragad magával az art deco korszak egyedülálló hangulata. Aki rajong az 1920-’30-as évekért, mindene a jazz, a swing, ezzel a témával olyan esküvőt szervezhet magának, amilyenre mindig is vágyott.

Az art deco stílus a 20. század elején jelent meg, és gyorsan meghódította a művészetet, az építészetet és a divatot. Az elegancia, a gazdagság és a művészi exkluzivitás érzése áthatotta az art deco tervezői világot. Ha úgy döntünk, hogy ezt a korszakot választjuk az esküvőnk témájaként, akkor érdemes minden részletre kellő figyelmet szentelni, hogy kiegyensúlyozott legyen a végeredmény.

Hogyan válasszunk esküvői helyszínt?

Válasszunk olyan helyszínt, ami magában hordozza a stílus építészet vagy belső tér jellegzetességeit. Egy művészeti mozi, egy régi palota, vagy egy díszes jazz klub kitűnő választás lehet. Az épületen belül a dekorációban kihangsúlyozhatjuk az egyszerű, de drámai geometrikus mintákat, a gazdag arany és ezüst színeket, valamint a fekete-fehér kontrasztokat. A vintage hatású bútorok, függönyök és terítők eleganciát és nosztalgikus hangulatot teremtenek, illetve nagyon jellegzetesek lehetnek a különböző, art deco stílusjegyeket felvonultató geometrikus lámpák, vagy a tollakkal, rojttal díszített, csillogó részletek.

Ebben a korban főként az arany és ezüst színek domináltak. Az art deco hangulatát képviselő esküvői díszítéseken, például asztali díszeknél, gyertyatartóknál és ülőhelyeknél gyakran lehet látni ezeket a fémes árnyalatokat. Az üveg, a tükör, a króm és más ragyogó felületek szintén a korszak védjegyeinek számítanak, továbbá számos szecessziós és organikus vonalat is felfedezhetünk az art deco által inspirált esküvőkön.

Ha a menyasszonyi megjelenésről van szó, akkor a kor hangulatát idéző, keskeny szabású, csillogó esküvői ruha fazonokkal nem tévedhetünk. A visszafogottan elegáns, hosszú fátyol tökéletes kiegészítője lehet egy ilyen menyasszonyi öltözéknek. Egy Nagy Gatsby" inspirálta esküvői ruha legfontosabb jellemzője az elegancia és az exkluzivitás megtestesítése. A hosszú, lenge anyagú, csillogó flitterekkel vagy gyöngyökkel díszített öltözékek elbűvölően jelenítik meg a múlt század különleges esztétikáját.

A szemet gyönyörködtető csipkeelemek és a merész geometriai minták hozzájárulnak ahhoz, hogy a menyasszony megjelenése igazán emlékezetes legyen. Az art deco stílusú esküvői ruha fontos jellemzője a hosszú és elegáns vonalvezetés. A ruha lehet hosszú ujjú vagy vállat szabadon hagyó, izgalmas hát- vagy nyakkivágásokkal ellátott. Habár a korszak védjegye a ragyogás és a luxus, minden esetben törekedjünk a letisztult megjelenésre.

Esküvői ruha és kiegészítő

Az esküvői ruha kiegészítői és az ékszerek is esszenciális szerepet töltenek be az art deco stílusú összhatás kialakításában. A korszak jellegzetes ékszerei gyakran képviselnek geometrikus formákat. Válasszunk bátran olyan fülbevalót, nyakláncot vagy karkötőt, ami visszatükrözi ezt a stílust. A drágakövek, gyöngyök és strasszok, illetve az ékszerekkel harmonizáló, izgalmas fejdíszek plusz eleganciát adhatnak a megjelenésünknek, főleg egy letisztultabb esküvői ruha kísérőiként. Egy kis méretű, geometrikus mintájú vagy tollakkal díszített retikül, vagy bármilyen menyasszonyi kézitáska szintén nagyszerű kiegészítője lehet egy art deco stílusban fogant ruhakölteménynek.

Amennyiben azt szeretnénk, hogy a frizuránk is igazodjon a menyasszonyi ruhánkhoz, akkor részesítsük előnyben a korszak legnagyobb klasszikusait, a rövidebb hajviseleteket, vagy a lágyan leomló hullámokat. Az egyik legnépszerűbb választás a Bob frizura, ami A 20-as évek ikonikus megjelenését idézi. Egyenes, lekerekített végű, frufruval megbolondított, laza hullámokkal megspékelt változata is remekül passzolhat az elegáns és modern összhatáshoz.

Természetesen nem mindenki visel rövid frizurát, de a hosszú haj szintén kreatívan hozzáigazítható az art deco hangulatához. Egy oldalra fésült, hullámos frizura csodálatosan illik a korstílushoz és a vintage megjelenéshez. Alkalmazzunk bátran különböző izgalmas kiegészítőket, például hajtűket, hajszalagokat vagy frizurába illeszthető egyéb ékszereket, akár olyanokat, melyek geometrikus mintákkal és drágakövekkel vannak díszítve. Az ezüst, arany és fekete színek különösen népszerűek a vintage ékszerek világában.

Bárhogy is képzeljük el magunkat a nagy napon, az a fontos, hogy teljes mértékben kiteljesedjünk a megjelenésünkben. Az esküvői ruha kapcsán létező legfontosabb kritérium, hogy illeszkedjen az egyéniségünkhöz és boldoggá tegyen minket. Egy exkluzív és kellemes légkörben zajló ruhapróba új kapukat nyithat meg előttünk.

Meglehet, hogy otthon már részletről részletre elképzeltük a megjelenésünket, de a próba alkalmával ezek felülíródnak az adott szalon kínálatának köszönhetően. Budapest esküvői ruhaszalon terén meglehetősen sokoldalú, válasszuk ki azt az üzletet, mely maradéktalanul igazodik az egyéni preferenciáinkhoz. A Veronica Lang szalonban a legfrissebb trendeknek megfelelő darabok mellett a vintage romantika színvonalas képviseletére is számíthatunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.