Madeleine McCann 2007. május 3-án tűnt el Algarve térségében, Portugáliában, ahol a család nyaralt. Hogy mi történt vele és hogy életben lehet-e még, arra azóta sincs válasz. A legfrissebb hírek szerint az egész világot sokkoló ügy egyetlen gyanúsítottja, Christian Brueckner könyörgő leveleket írt két – állítólagos – barátjának, amelyben arra kérte őket, hogy támogassák őt a bíróság előtt.

A férfi abban az esetben számítana barátjai és imerősei védelmére, ha nemi erőszak és gyermekmolesztálás miatt kell bíróság elé állnia – írja a Mirror. A 46 éves Brueckner az egyik levélben arról ír, hogy az ügyészek szörnyetegnek állítják be. 

Két emberről tudok, akik megkapták az üzeneteket Christől. Megrémültek, hiszen évek óta nem hallottak felőle...– nyilatkozta az egyik férfi ismerőse. Hozzátette, úgy tudja, Brueckner arra kérte őket, hogy arról beszéljenek a tárgyaláson, hogy milyen jó srác.

Christian Bruecknert 2020-ban gyanúsították meg Madeleine McCann meggyilkolásávalForrás: Italian Carabineri Press Office

Felháborító, hogy Chris segítséget kér.  Amikor a 2000-es évek elején a barátunk volt, nem tudtunk arról, hogy pedofil. Most azonban, hogy ez kiderült, esélye sincs arra, hogy bárki is mellé álljon.

Az ügyészség egyébként még tavaly emelt vádat Christian Brueckner ellen öt szexuális bűncselekmény, köztük nemi erőszak miatt, amelyeket a hatóság szerint a férfi a 2000-2017-es időszakban követett el Portugáliában. 45 éves férfit 2020-ban gyanúsították meg Madeleine McCann meggyilkolásával.

Madeleine McCann egy portugáliai üdülőhelyen, Praia da Luzban tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A német gyanúsított 1995 és 2007 között megszakításokkal a térségben, Algarve régióban élt, néhány évig éppen Praia da Luz és a következő nagyobb település, Lagos között lakott egy házban. Voltak alkalmi munkái, de főleg bűncselekményekből tartotta fenn magát, többek között kábítószerrel kereskedett és szállodákba, apartmanokba tört be. Madeleine McCannt az eltűnése óta eltelt több mint másfél évtizedben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de sehol nem akadtak a nyomára.