Tisztában vagy a rendőri karjelzésekkel? Ha bizonytalan vagy, akkor ez a videó neked szól

kereszteződés karjelzés TikTok rendőr
Ha autóval utazunk, könnyen előfordulhat, hogy egy kereszteződésben rendőri irányítást kapunk. Ennek tudatában érdemes tisztában lenni azzal, hogy pontosan mit is jelentenek a különféle jelzések. Azoknak, akik bizonytalanok a tudásukban, a rendőrség által készített TikTok videó óriási segítség lehet. 

A KRESZ szerint a rendőri forgalomirányítás tekintetében a legfontosabb a forgalomirányító rendőr testhelyzete. Sokan azt hiszik, a legfontosabb szempont a közlekedő számára az, hogy a rendőr kinyújtja-e a karját forgalomirányítás közben, vagy sem, pedig ez csak másodlagos.

Az elsődleges az, hogy a rendőri testhelyzet a vállával párhuzamos irányból érkezők részére – minden irányba való továbbhaladás tekintetében – szabad utat, míg a rendőr vállára merőleges irányból érkezőknek továbbhaladási tilalmat jelez. Vagyis az előbbi testhelyzet a forgalomirányító fényjelző készülék „teli" zöld jelzésének, míg az utóbbi testhelyzet a piros jelzésnek felel meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.