Az Auchan meglépte, amit más még nem

Forrás: Auchan Magyarország -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen eltűnik az áruházakból a műanyagzacskó
Forrás: Auchan Magyarország

Mindannyiunknak ismerős az a hétköznapi helyzet, amikor bevásárlás közben a jól megszokott, rolniról letéphető nejlonzacskóba pakoljuk a zöldséget, gyümölcsöt vagy a pékárut. Bele sem gondolunk abba, hogy a zacskók pár órás használat után a kukában landolnak, és bár a mi szemünk elől örökre eltűnnek, a Földünk még 200 évig hordozza őket a hátán, mert ennyi idő alatt bomlanak le. A műanyagszennyezés napjainkra óriási mértéket öltött, egy év alatt kb. 300 millió tonna hulladékmennyiséget termelünk, ami vetekszik a teljes emberiség súlyával. Ráadásul Magyarországon a csomagolásra szánt műanyagoknak csak alig 30%-át hasznosítjuk újra, a helyzet pedig máshol sem jobb: a világszerte legyártott, óriási mennyiség körülbelül kétharmadát csupán egyetlenegyszer használják. Többek között ezen riasztó adatok miatt döntött úgy az Auchan, hogy meglépi, amit előtte hazánkban még egyetlen nagy üzletlánc sem tett meg, és végleg leszámol a letéphető nejlonzacskókkal.

Forrás: Auchan Magyarország

Az Auchan évek óta igen következetes fenntarthatósági stratégiát folytat, 2019-ben például elsőként jelent meg a piacon a mára már ikonikusnak számító újrahasznosított karton bevásárlódobozával. Ezt követően is folyamatosan hozott be alternatív csomagolóeszközöket a zöldség- és gyümölcsosztályra, a pékáru részlegre, legutóbb pedig a húsoknál és sajtoknál is lecserélték a műanyagot tartalmazó csomagolást 100%-ban növényi alapanyagokból készülő, lebomló és komposztálható változatokra. Legújabb lépéseként pedig eldöntötte, hogy elsőként kötelezi el magát a környezettudatos vásárlás mellett azzal, hogy csakis a zöld csomagolóeszközöket tartja meg a kínálatában.

Forrás: Auchan Magyarország

A bolygónk és klímánk védelméért elkezdődött a versenyfutás az idővel, így ennek a komoly a döntésnek nagyon is helye van. A vállalat ezzel vásárlóit is sokkal tudatosabb gondolkodásra ösztönzi, ami hosszú távon nagy jelentőséggel bír, ugyanis minél többen teszünk a műanyagszennyezés ellen, Földünk annál előbb lélegezhet fel. Az Auchanban a műanyagzacskók helyett a zöldség- és gyümölcsosztályon többször használatos, egyszerre hat termék tárolására is alkalmas táskákat; mosható, háromdarabos Retasakokat; illetve 100%-ban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat vásárolhatunk meg. A pékárukat mosható, többször használatos biopamut és 100%-ban papírból készült tasakokban vihetjük haza. Érdemes ezeket a többször használható változatokat állandóan a táskánkban vagy a kocsiban tartani, hogy bármikor is ugrunk be vásárolni, mindig nálunk legyenek.

További információ: https://www.auchan.hu/tudatosvasarlas

Forrás: Auchan Magyarország
Advertisement

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.