AIDS-beteg AIDS Steiner Kristóf kabbala
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor beköszönt a december, mindannyiunk szíve csordultig telik szeretettel, és arra gondolunk: mit adhatnánk azoknak, akik fontosak nekünk. December elseje azonban nem csak a téli ünnepek közeledtét jelzi: ez ugyanis az AIDS Nemzetközi Világnapja, melyről a Staying Alive című egész napos rendezvényen nagykövetként emlékeztem meg. Mert azoknak is adhatunk valamit, akik attól félnek: jövőre már nem ülhetnek a karácsonyfa mellett a szeretteikkel. 

Ahogy a színpadra léptem, és megpillantottam a sok rám szegezett szempárt, végignéztem a közönségen. Hihetetlen, hogy tudósok és orvosok százezrei keresik a gyógymódot az AIDS-re, hogy politikusok, diktátorok és vallási vezetők sokasága próbálja megteremteni a világbékét, ennek ellenére egyre nagyobb káosz uralkodik a Földön: éhínség, járványok és természeti katasztrófák pusztítanak, mi pedig széttárjuk a karunkat, várva a megoldást, és azt mondjuk: "Nem tehetünk semmit." Márpedig igenis tehetünk!

iStockPhoto
iStockPhoto

A kulcs: a kollektív tudat

Az olyan események, mint az AIDS Nemzetközi Világnapja olyasvalamire hat, amelyre a tudomány nélkülünk, "kis emberek" nélkül képtelen volna: a kollektív tudatra. Biztosan veled is megtörtént már, hogy eszedbe jutott egy barátod, akivel száz éve nem találkoztál, és egyszer csak szembejött veled az utcán, vagy hogy a szerelmedre gondoltál, és egyszer csak megcsörrent a telefonod, és ő volt az. Ezek a pillanatok ékes bizonyítékai annak, hogy létezik egy másik dimenzió, egy olyan világ, ahol egy makacs kis vírus nem tehet tönkre egyetlen emberi életet sem. Egy olyan szint, ahol mindannyian képesek csodákat tenni.

Ünnepeld a fényt

Az sem véletlen, hogy ebben az esztendőben az AIDS-világnap egy napra esett a hanuka első estéjével. Ez ugyanis - függetlenül bármiféle vallástól vagy felekezettől - a csodák ünnepe. A hagyomány szerint egy picike olaj, amely csupán egyetlen napig loboghatott volna, elegendő volt ahhoz, hogy nyolc napon át életben tartsa a tüzet a szent gyertyatartóban - az emberek hitének, bizonyosságának köszönhetően. Ez ellentmondott minden fizikai törvénynek, mégis megtörténhetett, mert azon az éjszakán a sok lélek egyként ragyogott. Ez nem más, mint a kollektív tudat ereje.

iStockPhoto
iStockPhoto

Nincsenek többé betegek

Éppen ezért a hanuka hete a legnagyszerűbb időszak arra, hogy csodákat tegyünk a saját életünkben és másokéban egyaránt. Arra, hogy azt üzenjük azoknak, akik a HIV-vírussal küzdenek: "Ne adjátok fel!" És talán arra is, hogy ezennel ünnepélyesen tegyek egy nyelvújító javaslatot: az AIDS-ben, rákban vagy bármilyen más betegségben szenvedőket soha többé ne nevezzük betegeknek. A kollektív tudat erejének jegyében, a csodatévő hatalmunk tudatában hívjuk őket úgy: gyógyulók.

Tipp: Ha szeretnél naponta csodatévő inspirációt kapni, iratkozz fel a Kabbala Központ napi útravalóira. http://kabbalahungary.net/fogadj-naponta-kabbala-bolcsessegeket/

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.