Amilyen a frizurád, olyan a természeted! - A fekete démonok

önismeret frizura pszichológia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak régen boszorkánynak hívták a vastag szálú, éjfekete hajú nőket, és akármennyire is féltek tőlük, mégis bomlottak értük. Velük ellentétben a lágy, hullámos, szőke hajú nőket angyaloknak nevezték, míg a barna hajúakra a legritkább esetben aggattak jelzőket. Robelin, a Life.hu ezoterikus tanácsadója elárulja, hogyan függ össze a hajunk színe és minősége személyiségjegyeinkkel. Először a fekete démonokat elemezzük.

Tipp! Hatalmas pörgés a zárónapon! Képek a VOLT fesztiválról!


Thinkstock
Thinkstock


Kihullik tőle a hajam!

Ez a felkiáltás akkor hangzik el, ha valami olyan esemény részesei vagyunk, ami az idegrendszerünket alapos próbának veti alá. Ugyanilyen esetben használjuk a "feláll a szőr is a hátamon", és minden egyéb olyan szólást, ami arra utal, hogy valami miatt "égnek áll a hajunk" és megfeszülnek az idegszálaink. A szőrzetünk valóban élénken reagál az ilyen helyzetekre. Hol a fényét veszíti, hol pedig hullik, mint a kora téli hóesés.
Azokat az elemi részecskéket, melyek munkái (energiái) révén az ösztönéletünkhöz szükséges erőt szolgáltatják, a hajon, szőrzeten keresztül "szűrve-szelektálva" vesszük fel. Ezek egy része a hormonszabályozásban is részt vesz. Testünk természetes dísze akkor a legfényesebb, ha nyugodt, békés, kiegyensúlyozott állapotban éljük napjainkat. Viszont felbolygatott lelkiállapotban nemcsak hajunk veszít fényéből, hanem azok az erők is megcsappannak bennünk, melyek elvarázsolják partnerünket.
Minél sötétebb színű és erősebb szálú a haj, annál határozottabb a viselője. A hajszál vastagsága rámutat, mennyire erős akaraterő bújik meg az emberben, még abban az esetben is, ha ez az illetőt ért stresszhelyzetek miatt a külvilág számára néha nem teljesen egyértelmű.

"Az én babám egy fekete nő"

A sűrű, fekete, vastag szálú, egyenes haj rettentő erős akaratú, elszánt emberek fejét ékesíti. Ezekről az emberekről tudni kell, hogy nem szeretik a mellébeszélést, mást jelent számukra a tolerancia, mint többi embertársuknak. Látszólag türelmesek partnerükkel szemben, holott csupán esélyt adnak arra, hogy társuk eleget tegyen az elvárásnak, igényeknek. A kívülálló azt hiszi, hogy jól tudnak uralkodni önmaguk felett, pedig csak a célra koncentrálnak. Nem szeretnek sokat beszélni, így a párjuk nem fogja megunni sose érzelmeikről zengedező ódáikat, mivel azt nem is fogalmazzák meg. Kevés közöttük a hűtlen, de a megbízhatóságukról nem tudnak magyarázatot adni, mivel nem foglalkoznak külön a miértekkel. Ezt a kérdést rendszerint rövidre zárva válaszolják meg, egy "ilyen vagyok és kész" mondattal.
Szenvedélyes szeretők, viszont ahogyan elhagyták az összegyűrt lepedőhalmazt, máris a tennivalójukra koncentrálnak, és nem várják el, hogy a zuhany alól kibújva dicséreteket zengedezzen ömlengő párjuk.

Thinkstock
Thinkstock

Sohasem mondják ki: nehogy már megszabják, mit hogyan tegyek! Mivel méltóságon alulinak érzik a tiltakozást, megalkotják saját törvényeiket, melyek valamennyire illeszkednek a közösség törvényeihez, de ha összehasonlítanák, kiderülne, hogy eléggé eltérnek attól, mégsem ütközik vele, sőt, inkább tökéletesebbet hoznak létre.
Legtöbbjük főnök típus. Aki viszont nem szerzi meg a vezető pozíciót, még az alárendelt viszonyban is inkább partnerként tevékenykedik, de akkor sem az alkalmazott szerepét tölti be.

Tipp! Fegyverrel lövöldöztek a modellek a kifutón! Nézd meg képgalériánkat!


Sokkal rosszabb a helyzetük azoknak, akiknek gyéren nőtt a fejükön az erős szálú fekete hajzat.



Thinkstock
Thinkstock

Mintha nem is ebbe a csoportba lennének sorolhatók a szintén fekete, erős szálú, de hullámos hajú emberek. Rettentő elszántak, különösen, ha védelmezni kell szeretteiket. Hajlamosak félrelépni, ők viszont feltétlen hűséget várnak el szerelmüktől. Ha valakiben felmerül a gondolat, hogy elcsábítsa a kedvesüket, annak alkalma adódik megismerni a fekete rémet és mind a tíz körmét, melyekkel a vetélytárs szemét akarják kikaparni. Az indulatkezelés az egyik hiányosságuk. Mégis ők visznek színt környezetük életébe. Állandóan pörögnek-forognak. Hol a méreg hajtja őket, máskor pedig az életkedv. Mintha ezt a hullámzást tükrözné éjfekete hajuk is. Környezetüktől is elvárják a dinamizmust. Szerencsésnek nevezheti magát az a társ, aki elkapja egy ritka, csendes pillanatát, viszont számíthat rá, hogy a következő percben a Gellért-hegyet kell elhordania zsebkendőben kedvesével együtt, aki tempósan diktálja az iramot. Ritka közöttük az, akit megtörnek az élet keserves pillanatai. Ha mégis előfordul, hajukban jelentős változás áll be.

Tipp! Vicces fotók, jógázó kisállatok! Nézd meg képgalériánkat!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.