Amilyen a frizurád, olyan a természeted! - Ilyenek a szőke nők

önismeret frizura haj szőke ezotéria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak régen boszorkánynak hívták a vastag szálú, éjfekete hajú nőket, és akármennyire is féltek tőlük, mégis bomlottak értük. Velük ellentétben a lágy, hullámos, szőke hajú nőket angyaloknak nevezték, míg a barna hajúakra a legritkább esetben aggattak jelzőket. Robelin, a Life.hu ezoterikus tanácsadója elárulja, hogyan függ össze a hajunk színe és minősége személyiségjegyeinkkel. Most a szőkéket elemezzük.

"Szőke nőtől óvakodj, barátom!" - hangzott a régi slágerben a viccnek szánt figyelmeztetés, amiről talán senkinek sem jutott eszébe, hogy komolyan gondolta a szövegíró. De nem csak ez az egy sláger szólt a szőke tüneményekről. Számtalan helyen hallani, olvasni arról, hogy angyaloknak nevezik a szőke hajú, kék szemű hölgyeket.

Thinkstock
Thinkstock

Lássuk be, van is alapjuk ezeknek az állításoknak! Különösen azoknál, akiknek lágy hullámokban omlik vállukra a hajuk. Általában ilyennek ábrázolják festményeiken az angyalokat a festőművészek. Gondoljunk csak Juhász Gyulára, aki elmereng régi kedvese szőkeségén! Nagyon sok költőt, írót ihletettek meg az aranyszínű fürtök, és tényleg van valami a szőkékben, ami rettentően hiányozna a férfiak életéből, ha ők nem lennének.

Mindezek ellenére napjainkban mégis lépten-nyomon elítélő, néha egyenesen durva vicceket hallunk a szöszikről. Bár azok, akikről a mai, kétes értelmű megjegyzések szólnak, általában festett szőkék.

Mint ahogy a frissen sült kenyérre tesz ígéretet a lágyan ringó, aratás előtti búzatábla, úgy biztosít az ölelő karokról a vastag szálú, aranyló szőke hajzuhatag. Az a férfi, akit ilyen hölgyet választott élete párjául, számítson rá, hogy buja kedvese a szerelmes percek után nem sok időt tölt ágyban heverészve, mert azonnal azon jár az esze, milyen hasznos dologgal töltse ki drága idejét. Az üzleti világban is úgy állják meg helyüket, hogy miközben halmozzák az eredményeket, nem hallatják sikertől megrészegült hangjukat. A modern technikában jobban otthon érzik magukat, mint az ősi hagyományok között. Gondoljuk át a germán típusú emberek eredményeit! Legtöbbjük olyan belső bölcsességgel rendelkezik, ami segíti abban, hogy megértéssel és megfelelő helyzetkezeléssel fogadja a váratlan eseményeket.

Thinkstock
Thinkstock

Általában nem "szenvedéssel-szenvelgéssel" élik meg gondjaikat, annak ellenére, hogy a csalódások mélyebb nyomot hagynak bennük, mint a többi emberben. Inkább élnek a tapasztalataikkal, és igyekeznek távol tartani magukat (több-kevesebb sikerrel) az újabb csapdáktól.
Egyszerre több dologra is képesek koncentrálni, mégsem jellemző rájuk a csapongás. Figyelmes anyák, ugyanakkor fiús anyaként (legtöbbjük) gyermekük házasságkötését olyan veszteségként élik meg, hogy lelkileg szinte belehalnak. Főleg az, akinek csak fiai vannak. Ezek az északi típusú emberek is tudnak szeretni, harcolni, áldozatot hozni, ha az érzelmi életük megköveteli, de sosem olyan látványosan, mint azok, akikben latin vér csordogál.
Általában "hidegebb fejjel" fogadják az életben előforduló eseményeket, mint a fekete vagy a vörös hajat viselő emberek. Legtöbbjük eléggé ambiciózus, ezért ha az élet felkínálja nekik a vezető pozíciót, nem futnak el előle. Hiába fogadja környezetük kételkedve a vállalásukat, idővel bebizonyosodik, hogy alkalmasabbat véletlenül sem találhattak volna.
Lelkierő szempontjából az aranyszőke hajúak fejhosszal előzik meg a náluk világosabb árnyalatú szösziket. Már tekintetükkel is képesek megváltoztatni környezetük hangulatát. Mintha a Nap ragyogna át rajtuk. Talán ezért ábrázolják emberemlékezet óta hullámzó, szőke hajjal mosolygó nőknek a tündéreket, angyalokat.
Rendkívül szabadságszeretők, ezért nehezen viselik el, ha korlátozva érzik magukat. Éppen ezért sokan szeretik közülük a macskákat.

Thinkstock
Thinkstock

A már-már fehér színű, hullámos haj viselőiben van valami különös, amit nem lehet egyértelműen megnevezni. Mintha a felhők magasságából néznének le a halandó emberre, miközben rejteni igyekeznek sebezhetőségüket. A méltóság vékony leple alá rejtett, sérülékeny önérzetük szavak nélkül is beszél, és elmondja helyettük: "tudom, ki vagyok". Zárkózottak. Ők a valódi északi típusú emberek.

A vékony szálú, göndör, szőke hajúak szintén megbízható teremtések. Szeretik a könnyedén vehető életet, a vidámságot. Valószínű, hogy az önfeledt kacagást az ő nevetésük hatására nevezték el "göndör kacajnak".
Munkában is inkább a rövid idő alatt elvégezhető, de kiemelkedő sikerrel kecsegtető tevékenységet részesítik előnyben. Energikus teremtések. Akármilyen tennivalóba kezdenek, biztos, hogy lelkiismeretesen végzik el. Ritkán vágynak csúcsvezetői pozícióra, de nem elégszenek meg a ranglétra alsó fokaival.
A szőkéknek sokkal több egészségügyi problémája van, mint a sötétebb hajúaknak. Különösen a nagyon világos szőke, vékony hajszálú emberek. Ez még inkább igaz, ha egyenes szálú és ritka a hajzatuk. Ők rendkívül érzékeny lelkű emberek, és nehezen tudják elengedni vagy kezelni indulataikat. Mivel nem adják ki magukból a feszültséget, vagyis nem égetik el a felesleges adrenalint, ezért az szinte felemészti őket. Mintha hajuk színével együtt járna a depresszióra való hajlam is. Pedig csak annyi a titkuk, hogy a Hold energiájának felvételére-leadására a hajuk szerkezete alkalmasabb bármelyik embertípusénál. Ennél fogva érzékenyebbek is, mint a szaturnuszi feketék vagy a marsikus vörösek.
Látszólag könnyen kezelhető emberek, de a valóságban nagyon is makacsul tudnak ragaszkodni ahhoz, amiben a támaszukat, védelmüket vélik, ezért sokszor képesek az érzelmi zsarolásra is. Némelyikük olyan, mintha megrekedt volna lelkileg a gyermekkorban.

Korában már írtunk arról, hogy mennyire eltér a fekete színű, vastag szálú, egyenes a vastag szálú göndör, a vastag szálú hullámos, vagy az ugyanilyen minőségű vörös hajúak természete, viselkedése. Viszont azok között nincs akkora eltérés, mint a szőkék esetében a vastag szálú, hullámos és a vékony, egyenes szálú, világos - majdnem fehér árnyalatúak között.

Thinkstock
Thinkstock

Ez utóbbiak közül nagyon kevesen alkalmasak vezető pozícióra, mert jellemzően megviseli őket a megmérettetés és a kihívás. Viszont az ilyen emberek között rettentő sokan vannak, akik a végletekig kitartanak amellett, akit megszeretnek, és nem csalnák őt meg semmiért.
Érdekes kettősség figyelhető meg náluk. A túlzott ragaszkodás, a már-már beteges kötődés - és a szabadságérzet, amire hatalmas igényük van. Talán ez is oka annak, hogy némelyik embernek egy ilyen hajú hölgy láttán a védelemre szoruló, fehér galamb jut eszébe. Két ellentétes érzés egyszerre nem tud az emberen eluralkodni, csak gyors váltakozással ismétlődnek, ezért néha az ellentmondás sokkal erősebben tapasztalható. Mivel szinte menekülnek az erőteljes megnyilvánulástól, ezért nem kell mellettük füldugóval járni, ha meg akarjuk védeni magunkat a zajártalomtól. (Ellentétben a déli, fekete, hullámos hajúakkal.)






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.