Mennyire hűséges a férfi? Horoszkópja elárulja!

ezoterika hűtlenség horoszkóp hűség megcsalás pasi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hűtlenségnek nincs külön területe a horoszkópban, ám vannak bolygóállások, melyek alapján egyértelműen következtethetünk arra, hogy társunk hűséges típus-e, vagy sem.

Az asztrológiai gondolkodás némileg átfogalmazza ezt a témakört, hiszen szándékosan nem szerepelteti a horoszkópházak elnevezései közt. Asztrológiailag a hűség és a hűtlenség nem élnek önálló életet, és más fogalomrendszerbe kerülnek.

Thinkstock
Thinkstock

A házak jelentései

A horoszkóp 12 háza egy-egy életterületet jelöl, ezekben bontakozik ki személyiségünk és sorsunk:
1. A külvilágnak mutatott szerep és viselkedési mód, az ego
2. Vagyoni jellegű dolgok, ingatlan, pénz, önálló kereset
3. Hétköznapi kapcsolatok, ismeretek, testvérek
4. Gyökerek, család, otthon
5. Szerelem, önkifejezés, gyermekkel kapcsolatos lehetőségek
6. Betegség-egészség, alázat, hétköznapok tevékenysége
7. Tartós társ, nyilvánosság, házasság, valamint nyílt ellenségek, perek, harcok
8. Szexualitás, mások pénze, a partner anyagi javai, örökség
9. Életfilozófia, utazások, idegen kultúrák iránti vonzalom, vallás, tanulás
10. Karrier, társadalmi szerep, társadalmi siker
11. Ideák és ideálok, barátságok, közösségek
12. Titkos ellenségek és zárt intézetek, magány

Többféle magyarázat

Egy horoszkópházhoz több - nem ritkán ellentétes - fogalom társul, és az is látszik, hogy ezen egy házhoz tartozó fogalmak igen szoros összefüggésben vannak egymással. A hűtlenség szempontjából a 7-es és 8-as házak vizsgálata szükséges, melyekben a házasság a nyílt ellenségekkel és perlekedésekkel, a szexualitás pedig a partner anyagi javaival, valamint az örökléssel áll azonos helyen.
A horoszkóp 12 háza közül az 5-ös, a 7-es és a 8-as segíthet tisztábban látni a szerelemről, a párkapcsolatokról és a szexualitásról, amennyiben a hűség alatt a párkapcsolatban, házasságban mutatott stabilitást, állhatatosságot és kitartást értjük.

Thinkstock
Thinkstock

Az Uránusz a változatosság mutatója

Akinek például az 5. háza tüzes csillagjegyben (Kos, Oroszlán, Nyilas) áll, az a szerelemben bátrabb, tüzesebb, magabiztosabb, különösen, ha a Vénusz vagy a Mars bolygók is itt lelhetőek fel. Az asztrológia tana szerint a szabadosságra, a kiszámíthatatlanságra és a szabályok elutasítására kárhoztatott Uránusz ebben a házban kifejezetten a szexuális kicsapongásra való hajlamot mutatja. Ha pedig a Neptunusz (is) van itt, az a túlzott illúziókat és tévedéseket jelzi. Sok régi asztrológiai könyvben olvasható, hogy "akinek a Vénusza és Uránusza konjunkcióval, kvadráttal vagy oppozícióval kapcsolódik össze, különösen az 5. és a 8. házban, az a hűtlenségre, csapodárságra, de a szexuális anomáliákra való hajlamot is hordozza magában".

Kattints és ellenőrizd le a saját horoszkópodat! Hol áll az Uránuszod?

A Szaturnusz az állandóságot jelöli

Ha a szerelmet jelképező Vénusz bolygó a Szaturnusszal alkot fényszöget egy horoszkópban, valamint az 5., 7. és 8. ház valamelyike a Bak jegyébe esik, netán a Szaturnusz bolygó található ott, az az egyén sokkal nagyobb valószínűséggel törekszik a szerelemben és a társválasztásban is megbízhatóságra és állandóságra. A Szaturnusz egyáltalán nem kísérletező kedvű, ellentétben az Uránusszal, és nem is befolyásolható, mint a Neptunusz, ezért cserébe hiányzik belőle a mély szenvedély, inkább a felelősségvállalásban és a kitartásban leli örömét. A Bak-alkat is idetartozik, stabilitásra törekszik, de ez korántsem jelenti azt, hogy minden Bak-szülött garantáltan hűséges lenne. Az azonban teljes biztonsággal kijelenthető, hogy a szaturnuszi alkat minden erejével azon dolgozik, hogy ne történjenek nagyobb kilengések sem a magánéletében, sem a karrierjében. Számára első a biztonság. Elmondható, hogy a horoszkóp rámutat arra, kit és milyen mértékben jellemez a szerelem felvállalása, a kezdeményező hajlam, a szenvedélyes hódítás, a játékosság (5. ház), az akarnokság vagy éppen a függetlenségi vágy (Uránusz), a naivitás (Neptunusz), a megbízhatóság (Szaturnusz). De! Ezek tudatában sem jelenthető ki, hogy a fentiek ismeretében teljes biztonsággal megmondható lenne a hűtlenség biztos megjelenése egy kapcsolatban.

Thinkstock
Thinkstock

Mire ösztönöz a karma?

Minden asztrológiai jegy számára az lenne az ideális sorsfeladat, hogy a lehető legmagasabb szinten teljesítsék a sors által felkínált párkapcsolati lehetőségeket. Nem véletlen, hogy aki másoknál több kísérletező kedvvel, a szabadságra és függetlenségre való hajlammal rendelkezik, és emellett nagy törekvésekre, hódításokra hajlamosító bolygóállásokkal született (vagyis jelentős uránuszi fényszögei vannak), az nem feltétlenül a hűtlenségben kamatoztatja adottságait. Az uránuszi Vénuszok nagy százalékban választanak maguknak olyan társat, aki viselkedésében megfoghatatlan és kiszámíthatatlan. Az uránuszi Vénuszok asztrológiailag azért születettek a Földre, hogy a szépségben és a szerelemben a másságot, a különlegességet fejezzék ki. Az ő esetükben nincsenek szabályok, erőteljes konvenciók, ellentmondanak a tradícióknak, a félelmet nem ismerik.

Nincs nagy könyv, csak szabad akarat!

Az asztrológia tanában sincs meg a jó és a rossz eleve elrendeltsége! Ha van egy tulajdonságcsomagod, azon tudsz változtatni. Az erényeidet is át tudod formálni, a cselekedeteidet pedig kontrollálni, azaz mindenki a szabad akarat lehetőségével születik és él! Egyéni erőfeszítés kérdése, hogy ki hová jut, s egy kapcsolathoz hűséget vagy hűtlenséget kapcsol.

Forrás: Ezoterikus

Tipp:
Tudd meg, hol állt az Uránuszod és a Vénuszod születésed pillanatában!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.