Praktikus alkalmazások okostelefonokra, amelyekre szükséged lehet a nyaralás alatt

praktikák utazás okostelefon nyaralás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Naptej, fürdőruha, törölköző - ezeket nehogy otthon hagyd, ha nyaralni készülsz! De ne csak a neszesszeredet, a ruháidat és az új könyvedet csomagold be még a bőröndödbe, hanem az okostelefonodat is vágd zsebre, de előtte turbózd fel néhány nélkülözhetetlen alkalmazással. A mobilodra nemcsak akkor lehet szükséged, ha telefonálni akarsz!

Nemcsak a segélyhívó számokra lehet szükséged, ha külföldön jársz, az okostelefonod más fontos dolgokban is a segítségedre lehet!

Praktikus

Kíváncsi vagy, hogy milyen lesz másnap az időjárás, mert nem tudod, hogy strandolást vagy városnézést tervezz? A Weather Underground nevű alkalmazás több mint 22 ezer helyről gyűjti be az adatokat, így a világ bármely pontján megtudhatod, hogy sütni fog-e a nap, vagy éppen szakad majd az eső. A WU előrejelzéseit és valós idejű időjárás-jelentését egyelőre csak androidos okostelefonról érheted el.

Hogy is mondják? Mit kérdezett? Ha külföldön jársz, szükséged lehet egy jó szótárra! A zsebkönyvek felett azonban eljárt az idő, és feleslegesen lapozgatsz, ha van Google Translate a mobilodon. Egyszerűen csak írd vagy diktáld be az alkalmazásnak a fordítani valót, és már kapod is a megoldást - több mint 50 nyelven.

Thinkstock
Thinkstock

Elfogyott a készpénzed, és nem találsz bankautomatát? Éttermet vagy kávézót keresel? Sürgősen tankolnod kell, de nem tudod, hol a legközelebbi benzinkút? A Places Directory alkalmazással mindig képben lehetsz! Az alkalmazás a GPS-koordinátáid segítségével igazít útba, sőt, ezenkívül számos hasznos információval is szolgál a keresett szolgáltatással kapcsolatban.

Soron kívül mégis beiktatnál egy kis pihenőt? Valamilyen okból másik szállást keresel? A WeFind alkalmazást neked találták ki! Az app segítségével számtalan közeledben lévő szállásajánlatot tekinthetsz meg, sőt, még ennél is többet tud! Az alkalmazás navigál, bemutatja a látnivalókat, böngészheted rajta a helyi híreket, és más hasznos információkkal is ellát, mint a legközelebbi orvos, gyógyszertár vagy kórház címe.

Nem volt időd képeslapot venni? Régimódinak találod a lapot, bélyeget és a postát? A Postcard on the Run segítségével okostelefonoddal készített fényképeidből készíthetsz valódi virtuális képeslapot, amelyeknek a hátoldalára kerül a címzett és a kedves üzenet, pont, mint a régi szép időkben. A szuper alkalmazás androidos telefonon és iPhone-on is működik.

Úton-útfélen

Ha autóval indulsz útnak, ha ismeretlen terepen kell vezetned, minden bizonnyal lecserélted már Európa autósatlaszát egy autónavigációra, vagy letöltöttél egy útvonaltervezőt az okostelefonodra - például a Google Mapsot. De vannak ennél okosabb alkalmazások is, amelyeket vezetés közben használhatsz - megfelelő körültekintés mellett.

Városnézés autóval? Nos, finoman szólva nem az igazi. Nem kell többet attól félned, hogy nem találsz vissza a parkoló autódhoz, ha gyalog igyekszel feltérképezni egy ismeretlen várost! Parkolj, fotózd le, majd az okos alkalmazás segítségével, akármerre indulsz, akármennyit sétálsz, a programba rejtett GPS segítségével visszatalálsz majd a vasparipádhoz. Ha androidos mobilod van, az Augmented Car Finder nevű appot töltsd le, iPhone-ra a Car Finder nevű alkalmazás érhető el.

Szóval, kiszálltál a kocsidból, és vissza is fogsz találni, akkor jöhet a városnézés. A Street View alkalmazást akár a Google Maps gyalogos verziójának is nevezhetjük, hiszen a gyalogutakat és járdákat "ismeri."

Thinkstock
Thinkstock

A hétköznapokon sem szeretünk a dugóban ücsörögni, de a nyaraláson ez még kellemetlenebb lehet... Hacsak nem töltöd le a mobilodra a traffic4all nevű alkalmazást. Az app a TMC-antennák adását veszi, és küldi az előfizetőknek. A traffic4all nemcsak a dugóra vagy a nagy forgalomra figyelmeztet, hanem kerülő útvonalakat is ajánl.

Szórakoztató

Városnézés közben természetesen a látnivalókat keresed, az útikönyvek azonban általában nem az útvonalakhoz igazítva mutatják az érdekességeket, hanem fordítva. Használd inkább a Wikitude-ot! A Wikipediával rokon alkalmazás nemcsak a legfontosabb turistalátványosságokat "ismeri", de Youtube-videókkal be is mutatja azokat, mintegy ízelítőként.

Ha egy profi idegenvezetőt szeretnél zsebre vágni, vagy a retikülödbe tenni, töltsd le az okostelefonodra a PocketGuide-ot! Az iPhone-ra és androidos mobilra is letölthető PocketGuide-dal úgy érezheted, hogy valóban egy idegenvezető segít az eligazodásban, aki ismeri a város utcáit, a kihagyhatatlan látnivalókat, a legjobb éttermeket, kávézókat és szórakozóhelyeket is. A szuper alkalmazás használatához ráadásul nem is kell folyamatosan a neten lógnod, hiszen offline is működik!

Nyári éjszakákon nincs is romantikusabb program a csillagok csodálásánál. Ha azonban az "égi" ismereteid csupán a Göncöl-szekerekre és az Esthajnalcsillagra vonatkoznak, töltsd le a Star Walk alkalmazást! Az appal mindig (csillag)képben leszel, ha a kedveseddel az eget bámuljátok, sőt. Érdekességeket is megtudhattok a ragyogó éjszakai égitestekről. Ha hullócsillagot láttok, ne felejtsetek el kívánni valamit!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.