A férj beperelte a feleséget csúnya gyerekeik miatt

Kína feleség csúnya férj per
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu sorozatában olyan híreket, történeteket vizsgálunk meg, amelyek nagy népszerűséget érnek el az interneten, ám cseppet sem biztos, hogy mindig (teljesen) igazak. Ezúttal egy kínai férfi esetének nézünk utána, aki beperelte a feleségét a közös gyerekeik csúnyasága miatt - és akiről már mi is írtunk korábban.

A történethez hozzátartozik, hogy nem csupán a gyerekek csúnyasága indította a férfit perre, hiszen normális esetben ennek ő maga is lehet az oka, hanem az, hogy a felesége eltitkolt előle fontos dolgokat, sőt, szerinte át is verte. Az asszonyka ugyanis plasztikai sebészeti beavatkozásoknak köszönheti szép vonásait és csinosságát, erről viszont elfelejtette tájékoztatni az urát, aki így abban a hiszemben házasodott, hogy egy természetes szépséget vesz el. Amikor viszont világra jöttek a közös gyermekeik, akkor merült fel a gyanú, hogy a másik oldalról érkező génekkel valami nem stimmel: mert a két szép embernek ritka ronda utódai születtek. A férj nyomozni kezdett, és hamarosan kipattant a titok, ő pedig kártérítési pert akasztott a felesége nyakába - az eltitkolt tények és a csúnya gyerekek okozta sérelmek okán. Meg is nyerte a pert, az asszonynak pedig így mintegy 25 millió forintnyi bánatpénzt kell fizetnie! Mindez Kínában történt, a hihetetlenül, de annál viccesebben és szenzációsabban hangzó sztorit pedig számos nemzetközi bulvár- és híroldal átvette - tőlük pedig aztán a magyar internetre és közösségi oldalakra is begyűrűzött. Még meg is szólaltatták benne a férjet: "Igazi szerelmi házasság volt a miénk - mondta Jian Feng az Irish Timesnak -, de amint megszületett a lányunk, a házasságunkban problémák jelentkeztek. A lányunk olyan ronda volt, hogy komolyan megijesztett."

Forrás: Thinkstock

Ha azonban ez egy friss eset, mint azt az új források állítják, akkor hogyan lehetséges, hogy a Life.hu például már egy évvel ezelőtt beszámolt róla? Igaz ,abban a cikkben még csak egy gyerek szerepelt, de a férfi neve (Jian Feng) ugyanaz volt. A rejtély nyitja vélhetően az, amit a városi legendákkal foglalkozó első számú magyar honlap, az urbanlegends.hu meg is írt, hogy egy sokkal régebb óta létező sztoriról van szó, amely hosszú ideje kering a neten. Néhány évente aztán felkapja egy-egy nagyobb nemzetközi portál vagy hírügynökség, innen pedig továbbterjed (a Life.hu ominózus írása is átvétel volt a Medipress ügynökségtől, ahogyan azt a cikk fejléce jelzi is). 2004 óta találni olyan külföldi tudósításokat, amelyek beszámolnak ennek az esetnek a különféle variációiról, igazán hiteles forrásnak azonban egyik sem tekinthető, még az a kínai lap sem, amelyre az első említések hivatkoztak. Jellemző, hogy a legújabb változatot közlő honlapok egy olyan fotóval illusztrálják a sztorit, amely viszont teljesen biztosan kamu: egy tajvani plasztikai sebészeti központ meglehetősen morbid humorú hirdetéséből származik. Fotó.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.