vénuszhét szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hozd ki a legjobbat a ciklusodból, és ezáltal tedd könnyebbé a nehezebb napokat is! Egy kis számolgatással a legtöbbet hozhatod ki magadból az ovuláció előtti napokban - no meg a partneredből is.

Mindent szürkébbnek látsz, fáj a fejed, feszül a melled, ráadásul az arcod is tele van ragyákkal? Nem is kell a naptárra pillantanod, magadtól is rájössz: hamarosan menstruálni fogsz. Korábbi tapasztalataidból már tudod, hogy ezekre a napokra nem ildomos wellness-utazást tervezned, vagy romantikus randit időzítened újdonsült lovagoddal, és talán nem is olyan nagy csoda, hogy e kellemetlen premenstruációs tünetek kíséretében nem az erotika körül forognak a gondolataid (bár állítólag akadnak, akiknek ilyenkor hatalmas szexuális étvágyuk van). Mielőtt átkoznád a hormonjaidat, igyekezz meglátni a menstruációs ciklus jó oldalát is!


Szeresd a tested, bébi!

Hogy tudd, mikor mire számíthatsz, érdemes 8 hétig menstruációs naplót vezetned, hogy megismerd tested hormonális hullámvasútját. A ciklus első napján kezdd, és minden nap végén jegyezd le az érzéseidet, vágyaidat, közérzetedet, szexuális gondolataidat (azt is, ha éppen nincsenek). A nyolcadik hét végén aztán számolj vissza az utolsó menzesz első napjától 22-23 napot. Itt veszi kezdetét a Vénusz-hét, amely nevét Rebecca Booth amerikai nőgyógyásztól kapta, és amelyről azonos című könyvében (sajnos csak angol nyelven érhető el: The Venus Week) minden részletre kiterjedően értekezik. A Vénusz-hét tehát a ciklusod legkellemesebbik része, amely segíthet, hogy más szemmel tekints a hormonális változásokra és a saját javadra fordítsd azokat, valamint a lehető legkellemesebbé tedd a nehéz napokat is. Mindezt azonban csak azok hasznosíthatják száz százalékig, akik nem szednek fogamzásgátló tablettát.

Amikor minden könnyűnek tűnik - az ovuláció hete

Valószínűleg már magad is rájöttél - vagy egyszerűen csak örültél, hogy mennyire jól érzed magad -, hogy minden hónapban akad néhány nap, amikor minden különösebb ok nélkül remekül érzed magad a bőrödben. Szervezeted csúcsformában teljesít, a megemelkedett hormonmennyiségnek köszönhetően az arcbőröd ragyog, a vérkeringésed élénkebb, a testedet is feszesebbnek érzed, hiszen a szervezet kevesebb vizet tart vissza, és a világon semmi sem tud felbosszantani. Mindez az ovuláció hetében megemelkedő ösztrogénszintnek köszönhető, amelytől üdébb, kreatívabb és koncentráltabb leszel. Mindez a szexuális életednek is kedvez, hiszen megnő a testi közelség iránti igényed, készen állsz a szenvedélyre, kísérletezési kedved is a maximumon van. Összefoglalva: peteéréskor magad vagy a csábító amazon! Nem véletlenül így oldotta meg a természet, hiszen ebben az időszakban a legnagyobb a fogamzás valószínűsége. Ez az időszak remek alkalmat kínál arra is, hogy gazdagítsd a kapcsolatod, vagy ha éppen nincs párod, flörtölj, ismerkedj! Kutatások sora támasztja alá, hogy az ovuláció hetében szebbnek lát a külvilág! Így hát egyúttal a legjobb alkalom arra is, hogy beszerezz néhány új ruhadarabot vagy dögös fehérneműt, amelyek például a menzeszed hetében egész biztosan nem kerülnének a bevásárlókosaradba.

A nimfa-fázis

Vagyis az ovuláció előtti 1-2 nap. Ilyenkor már alig bírsz magaddal, könnyen hódítasz, és te magad is könnyen vagy hódítható. A férfiak hatnak rád, és te is hatsz a férfiakra. Ezekben a napokban különösen dolgozik a hódítási ösztön, ami felébreszti a szunnyadó vágyakat és beindítja a fantáziád, nem is csoda, hogy ilyenkor minden a szexualitás körül forog, sőt, könnyebben juthatunk a csúcsra is. Ám ebben az időszakban azért nem árt némi fenntartással kezelni az első látásra szerelem érzését, amiért szintén a hormonok felelősek. A férfi, aki este még ellenállhatatlannak tűnik a nimfa-fázisban, másnap reggel már riasztóan idegennek tetszhet. És bizony, ez a másiknak is könnyen lejöhet, aminek a lezárása a jól ismert "Miért nem hív már fel?" végű epizód lesz. Ezt a kellemetlenséget megspórolhatod magadnak, ha ebben a hormonálisan felfokozott időszakban is képes vagy különválasztani a szerelem és a vágy érzését.

Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye

Nagyon szép nevet kapott ez a pár nap. Mi történik ilyenkor velünk? A menstruációs ciklus átlagosan 28-30 nap. Az ösztrogénfázis a pete érését követően a pete ovulációjával (kiszabadulás, kilökődés) ér véget. Ez általában a 14. napon következik be, de lehet a 15, 16. napon is. Az ovulációra számos jel mutat, pl. feszes-kemény mellek, hasi fájdalom, esetleg görcs, fokozott hüvelyváladék, hőemelkedés. Ne felejtsük el azért azt sem, hogy a nő menstruációs ciklusának a valódi célja, hogy az adott hónapban beért pete megtermékenyüljön. Ezért kissé túlfűt bennünket a vágy, és jobban igényeljük a szexet, mint máskor. Tény, hogy ebben az időszakban a nők többet vásárolnak, erősebben sminkelnek, és csábítóbbak a szokásosnál. Ilyenkor a rejtett cél az, hogy a számukra legoptimálisabb partnert vonzzák be magunknak. Amennyiben tisztában vagyunk testünk-lelkünk működésével a Vénusz napokban, sokkal nagyobb eséllyel kerüljük ki a kellemetlenné váló szituációkat. Mivel ilyenkor kissé felelőtlenebbek vagyunk az átlagnál, könnyen összeszedhetünk egy jó kis fertőzést. Rosszabb esetben konkrét nemi betegséget. Tehát jobb, ha védekezünk ezek ellen. Szép dolog a hódítás, de jusson eszünkbe, hogy a kiválasztott partner esetlegesen már foglalt, és egy-két gyerek várja otthon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.