10-ből 8-an próbálták már vagy szeretnék kipróbálni az anális szexet – derült ki az ország szextesztjének felméréséből. A fenti adat persze a férfiakra értendő, a nők 61 százaléka ugyanis nem vágyik ilyesfajta örömökre. Két éve ez a téma sokatokat érdekelt – azóta változott a helyzet?

Még mindig nagy a hallgatás az anális szexet illetően, pedig végigkísérte az emberi történelmet. Egyes kultúrákban és korokban a nem kívánt várandósság megelőzésének módszereként alkalmazták, máshol egyszerűen része volt a normál, természetes erotikának, megint máshol a homoszexuális férfiak számára nyújtott (nyújt) örömet. 

Forrás: Thinkstock

Persze még ma is sokan kifejezetten a homoszexualitáshoz kapcsolják a szexuális érintkezésnek ezen formáját, ám az ország szextesztjéből immár világosan kiderül, hogy a férfiak 76 százalékában pozitív érzéseket vált ki, ők kipróbálnák, vagy már ki is próbálták a behatolás speciális örömökkel gazdagított módját.

A nőknél ugyanez a kérdés már sokkal érzékenyebb téma: a válaszadók 61 százaléka nem szeretné kipróbálni, vagy ha már próbálta, negatív volt az élmény. Egy biztos: a nők és férfiak 60-60 százaléka már túl van egy vagy több análpróbán.

Ami viszont elgondolkodtató, és nem vet túlságosan jó fényt a vállalkozó kedvű férfipartnerekre, hogy az anális szexet kipróbáló nők 50 százaléka számára kellemetlen volt az élmény, ennek pedig nem lehet más magyarázata, mint a nem megfelelő technika alkalmazása és az esetleges türelmetlenség. Ugyanakkor a heteró férfiak csupán 15 százaléka tartja kellemetlennek az anális közösülést.

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szerint éppen ezek a tanulságok azok, amelyek életre hívták a szextesztet, hiszen míg néhány ember számára végtelenül egyszerűnek tűnik az anális szex gyakorlatának megvalósítása, mások számára rémületes élmény marad a behatolás a nem megfelelő vagy hiányos információk miatt.