A síkosítók használata nemcsak élvezetesebbé teszi a szexuális együttléteket, hanem csökkenti a nemi irritációt is.

Azok a nők, akik síkosítót használnak a szexuális együttlétek közben, magasabb szexuális elégedettségi szintről és nagyobb örömről számoltak be - derült ki az Indiana Egyetem szexuális egészséggel foglalkozó kutatóinak legújabb tanulmányából.

"Annak ellenére, hogy milyen széles körben elérhetőek ezek a termékek, nagyon kevés kutatás foglalkozik azzal az alapvető kérdéssel, miszerint hogyan járulnak hozzá a síkosító krémek a szexuális örömszerzéshez" - állapította meg Debby Herbenick, a Center for Sexual Health Promotion társigazgatója.

Forrás: Thinkstock

"Az adatok alapján egyértelmű, hogy a síkosítók használata - a tanulmányunk szerint - magasabb szexuális örömszerzést és kielégülést tesz lehetővé".

A kutatók víz és szilikon alapú síkosítókat egyaránt vizsgáltak. A kutatásban részt vevők beszámolói alapján kiderült, hogy a víz alapú síkosítók használatával kevesebb esetben érzékeltek nemi fájdalmat vagy kellemetlen genitális tüneteket. A résztvevők több mint 70 százaléka számolt be élvezetesebb szexuális együttlétekről hüvelyi vagy anális közösülések alkalmával. A maszturbáció esetében pedig 60 százalékuk hasonló pozitív hatásokat tapasztalt.