Sokan gondolják azt, hogy az orális szex hazánk lakosságának körében kevésbé népszerű, mint a szexuális érintkezés egyéb formája. Két éve már olvashattatok a témáról a Life.hu-n, lássuk, most hogyan vélekedtek. Íme az ország nagy szextesztjének megdöbbentő eredménye.

Az ország nagy szextesztje  komoly meglepetésekkel szolgált, hiszen az eredmények azt bizonyítják, hogy nemtől függetlenül a férfiak és a nők 75 %-a kifejezetten kedveli az orális szexet.

Ami további meglepetés lehet, hogy nem a legfiatalabbak körében kedvelt ennyire a szájjal szerzett gyönyör, hanem a 31-35 év közöttiek azok, akik a legnagyobb előszeretettel élnek az örömszerzés speciális módjával.

A kapcsolat hosszától nem függ jelentősen az orális szex gyakorisága, enyhe, de egyértelmű és tendenciaszerű csökkenés látható a 2. kapcsolati év után (ez ugyan nem jelentős, csak egyértelmű, a kapcsolat 10 éve alatt mindösszesen 5%-os esés tapasztalható).

Thinkstock

Néha megalázó?

A nők kicsivel több mint egynegyede szerint orális szexet adni néha megalázó, és az adatokból az derül ki, hogy aki ezt így véli, kevesebbszer is él ezzel az örömszerzési móddal. A fővárosban vagy nagyvárosokban élő nők kisebb százalékban érzik így. Továbbá akik megalázónak gondolják, azok azt is kevésbé viselik el, ha párjuk orális szex közben direkt utasítást ad.

Ugyanakkor szoros összefüggés van a szexuális felvilágosítással, a szexuális területen való szégyen nélküli segítségkérés között és az orális szexszel kapcsolatos negatív (megalázó) kitétel között.

Azok a nők és férfiak, akiknek fontos az orális szex, gyakrabban élnek nemi életet, gyakrabban közösülnek, és többször önkielégítenek. Hogy mi az ok-okozati összefüggés, annak kiderítésére egy ilyen teszt nem alkalmas, de tény, hogy összefügg a szexuális élet gyakorisága és az orális szexszel kapcsolatos vélekedés.

A férfiak tekintetében nagyon erős összefüggés mutatható ki a nemi aktusok gyakorisága és az orális szex jelentősége között, vagyis minél többször él egy férfi szexuális életet, annál inkább szerepet játszik az orális szex az aktusban.
 

Gyimesi Andrea, szexológus véleménye
Nagyon fontos kiemelni, hogy a tesztből egyértelműen kiderül: az orális szexszel kapcsolatos vélekedés a szexualitás nagyon sok területeivel összefügg, kifejezetten nagy különbségek vannak a szex egyéb formáinak kedvelésében és a párkapcsolati kérdésekben az orális szexet elutasító vagy nem kifejezetten kedvelők és a pártolóik között.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!

A méret a lényeg? - pasik vallomásai a női mellrőlhttp://www.life.hu/szeress/szex/20120905-szex-szerelem-parkapcsolat-a-meret-a-lenyeg-pasik-vallomasai.html Ilyen a tökéletes "kézi munka" - Gyönyörhozó praktikák, hogy a pasid a csúcsra jusson (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120904-szex-szerelem-parkapcsolat-ilyen-a-tokeletes-kezi-munka-gyonyorhozo.html Vágykeltő bikiniben állt kamerák elé Európa legszebb lányahttp://www.life.hu/szeress/20120830-szexi-bikiniben-allt-kamerak-ele-laki-zsuzsi-a-2003as-europa.html Szexi üzenettel csábítsd magad után - forró szextipp éjszakárahttp://www.life.hu/szeress/szex/20120906-telefonon-csabitsd-magad-utan-forro-szextipp-ejszakara.html Árulják a sztárpár szexvideójáthttp://www.life.hu/szeress/20120907-nyilvanossagra-kerulhet-shakira-es-gerard-pique-egyik-szexvideoja.html Összetört a szíved? Nézd meg kedvenc rajzfilmedet!http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20120906-szex-szerelem-parkapcsolat-osszetort-a-szived-nezd-meg-a-kedvenc.html