Aligha találunk olyan nőt, aki bátran felvállalja, hogy a fürdőszoba polcán vagy az éjjeliszekrény titkos kis rekeszében a papír zsebkendő mellett egy-két vagy több gyönyörszerző segédeszköz is állandó helyet kapott. A Life.hu-n két éve ez volt a kedvenc cikketek.

A nagyon bátrak a sminktáskában hurcolják a rezgő kis barátot, de az esetek többségében szinte biztos, hogy a csillogó rúzsnak álcázott kütyüt viszik magukkal. Ugyanis még mindig kínos, ha kiderül, hogy valaki bizony szereti, és ha teheti, nagy gyakorisággal használja is a szexi, orgazmus-barát játékeszközt.

Forrás: Thinkstock

2010-ben az ország nagy szextesztje azt is vizsgálta, mekkora százalékban vetnek be a nők szexuális segédeszközöket, és ha használnak ilyet, akkor azt egyedül, önkielégítés közben teszik-e. Arra is kíváncsi volt a felmérés, hogy mennyire férnek bele a párkapcsolatokba a szexuális segédeszközök?

A válaszok alapján úgy tűnik, a nők 36%-a kedveli a játékszereket, míg ez a szám a férfiaknál csupán 24%. Az is kiderült, hogy egyik nem sem füllent, csak éppen az eszköz nem biztos, hogy a közös aktus közben kap szerepet, hiszen a nők egy jelentős százaléka (14%) kifejezetten magányos perceiben veszi kézbe a rezgő darabokat. Ez a férfiak csupán 1%-nál történik ugyanígy.

Ebből következően a nők csupán 24%-a használja párjával közösen a gyönyörcsalogató játékokat, vagyis minden harmadik válaszadó nő él a lehetőséggel, ugyanakkor az eszközkedvelő hölgyek egyharmada nem osztja meg az örömét és a lehetőséget a partnerével.

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus szerint érdekesen alakult a játékeszközök elfogadottsága az életkor szerinti felosztásban is: eszerint a harminc év feletti nők (31-45)  számára tűnik jó mulatságnak az eszköz bevonása a szexbe (esetleg az önkielégítést segíti elő vele), illetve a kipróbálók száma (akár egyszer is) 31 éves korig meredeken emelkedik, aztán stagnál, majd 45 év fölött zuhanni kezd. A szakember véleménye szerint ennek a jelenségnek az lehet az oka, hogy a 45 év feletti korosztály viszonylag későn jutott hozzá ezekhez eszközökhöz, és lassabban is szocializálódtak a szexuális kultúra tekintetében.

Forrás: Thinkstock

Az idősebb, 46-50 fölötti nők ennek ellenére szeretik és használják az eszközt (40% válaszolt igennel), de a partnereik már nem ennyire bevállalósak, kevésbé tűrik meg az ágyban a rezgő játékokat.

A stabilan egyedül játékeszközöket használó nők szexuális szokásai jelentősen eltérnek a párkapcsolatban is bevállaló és közösen használó vagy egyáltalán nem használó nők szokásaitól.

Akik egyedül használják a segédeszközt és fantáziálnak közben, például nem szívesen osztják meg gondolataikat partnerükkel. Ők azok, akik sokkal többször végeznek önkielégítést, illetve közülük többen jelölték be azt, hogy a partnerükkel való kapcsolat gátolja őket a személyes kibontakozásukban, továbbá nagyon fontos az is, hogy akik egyedül használják a segédeszközöket, azok ritkábban közösülnek párjukkal.