párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb kutatásból kiderült, hogy a férfiak számára a hosszú élet titka az aktív szexuális életben rejlik - állapította meg az olasz Society of Sexual Medicine tanulmánya.

iStockPhoto
iStockPhoto

Olasz kutatásokból kiderült, hogy az egészséges szexuális élet - és ha hűségesek is a felek - nagymértékben csökkenti a férfiaknál a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázatát. Azoknál a férfiaknál, akik aktív szexuális életet éltek, és hűségesek voltak párjukhoz, kevesebb esetben alakultak ki szív-és érrendszeri betegségek, és tovább is éltek - nyilatkozta Emmanuele Jannini, a kutatás vezetője.

A fokozott szexuális aktivitás hatására ugyanis több tesztoszteron termelődik, ami csökkenti a depresszió kialakulásának az esélyét, növeli a szív és az érrendszer teljesítményét, mindez végső soron gyorsítja az anyagcserét.

Ugyanakkor az is bebizonyosodott, hogy akik hűtlenek voltak a társukhoz, a bűntudat okozta stressz miatt gyengébb szív-és érrendszeri teljesítményt mutattak. "A cukorbetegek esetében külön ajánlott a rendszeres szexuális élet, mivel így könnyen elkerülhetik a prosztatabetegségeket"- tette hozzá Jannini.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.