A szexről egyértelműen kijelenthetjük - földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül -, hogy mindenki szereti csinálni kelettől nyugatig, északtól délig egyaránt. A Life.hu most egy kis szexuális körutazásra hív. Tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek.

A szex örömszerző célja is azonos minden földrészen, és éppen ez az, amely összeköti a különböző kultúrákba született embereket, hiszen a szexualitás a legprimitívebb törzseknél is mesze túlmutat a puszta utódnemzésen. Hogy miért?

Forrás: Thinkstock

A választ egy előre be nem kalkulált evolúciós trükkben kell keresnünk, amely miatt mi nők is utódnemzéstől és a gyerek utáni vágytól függetlenül elkezdtük szeretni és élvezni a szexet. A szex az egyik legizgalmasabb tevékenység, és persze a leggyönyörtelibb kommunikációs csatorna nő és férfi között. Érdemes hát legalább egyszer - gondolatban - végigsétálni a Földön, hogy vajon más földrészeken hogyan is történik a nagy, erotikus egyesülés.

Kelettől nyugatig

A mai napig nagy különbség van a keleti és a nyugati emberek szexhez való hozzáállásában: az európai ember ugyanis mindenáron törekszik az orgazmusra, és mi nők sem vagyunk visszafogottak. Akkor vagyunk ugyanis boldogok, ha van orgazmusunk. Szerencsére azonban sokat javított a szexuális élet minőségén az is, hogy az utóbbi egy-két évtizedben nyitottabbá váltunk kelet szexuális kultúrájára, és hagytuk, hogy a Káma Szútra kifinomult, érzéki világa begyűrűzzön az európai hálószobákba is. Így a változatosabb pozitúrák mellett a szexuális fantázia is teret kaphatott végre, és ma már lassan elfogadottá válik az, hogy minél lassabban, minden pillanatot élvezve jussunk el a kéjig.

Szexuális bakancslistáink sarkában loholunk:
Egész biztosan benned is motoszkál valamilyen titkos szexvágy. Ami annak ellenére, hogy tökéletes kapcsolatban élsz, és a szex is mámorító, ott lapul benned. Egy apró ábránd, amit nagyon szeretnél kipróbálni az ágyban, vagy éppen pont azon kívül. Kilépni a megszokottból, elhagyni a komfortzónád és kipipálni egy újabb tételt a szexuális bakancslistádon. Olvasóink kívánságáiból szemezgettünk.
Forrás: Thinkstock

Fagyos csókok helyett...

De persze nem mindenhol rózsás a helyzet, mert amíg itthon szidjuk a pornóipar egyre keményebb termékeit, addig a fekete kontinens egyes pontjain a vének (a nálunk már kamasz lányok körében is ismert és használt vibrátor helyett) még mindig zsírral bekent bottal járják a vidéket, hogy a nászéjszaka előtt megkönnyítsék a behatolást a fiataloknak. Az ún. defloráló bot mellett fellelhetünk egyéb meghökkentő szokásokat is a világban. Az eszkimók - ez nem titok - az asszonyaikat szívből, minden ellenszolgáltatás nélkül felajánlják a vendégnek, és egyenesen sértés az, ha a megfáradt vendég kibújik a szexi vendéglátás alól. Ugyanakkor a csók az eszkimók között egyáltalán nem terjedt el. Hogy ennek a földrajzi elhelyezkedés-e az oka, nem tudhatjuk, mindenesetre feltételezhető, hogy a nulla fok alatti hőmérséklet nem kedvez a hosszú, nedves csóknak.

Szexakadémia a Fülöp-szigeteken

A szexuális felvilágosítás a legkülönbözőbb módon megy végbe a Föld különböző pontjain. Amíg hazánkban ez az egészségnevelés része, és az iskolai oktatás keretein belül intézzük el meglehetősen felületes módon, addig máshol az idősebb férfiakkal való fellációra szólítják fel a fiatal srácokat. Az ifjak meg is teszik azt, lelkesen, tekintve, hogy úgy vélik, ezzel egyúttal a férfiasságot is magukba szippantják. A Fülöp-szigeteken közös épületbe "zárják" a fiatalokat, hogy tabuk és korlátok nélkül ismerkedhessenek meg a másik nemmel. Az se szokatlan, hogy egyes népek úgy vélik: a későbbi élvezetes szex alapja az önkielégítés, és akinek az megy, akkor élvezetes és gyönyörrel teli párkapcsolatra számíthat.

Forrás: Thinkstock

Szexi tévhitek?

Az olasz pasik a tüzességükkel, a franciák a kifinomultságukkal, a portugálok a rámenősségükkel, a németek a precizitásukkal, míg a fekete srácok, nos, a méretükkel nyűgöznek le minket. Vagy mégsem? Máig élnek tévhitek a különböző nemzetek szexuális teljesítményét illetően. A rossznyelvek szerint például az olasz pasik verhetetlenek az ágyban, mert annyira lelkesek, és kitartanak addig, amíg a partnerük a csúcsra nem ér. Ami azonban ennél is fontosabb: a szex előtt, közben és utána is nőnek tekintik a nőt. Akad azonban, aki ezt másként élte meg...

Csilla 27, egy öntelt olaszról
"Az én tüzesnek kikiáltott olasz pasim csak magával törődött, és azzal, hogy megszerezze a barátnőmet. Ráadásul a legrövidebb aktus, amit valaha is átéltem, épp vele esett meg. A német férfiak azonban erősek és kitartóak, miközben hihetetlen precizitással terelik a nőt a csúcs irányába. Cserébe nincs bennük tűz, mindent előre kisakkoznak, ami azért lehangoló is lehet."
Edina 32, egy német szexistenről
"Eric igazi szexisten volt. Nemcsak gyönyörű férfi volt - a legszebb, akit valaha láttam -, de állandóan akarta a szexet. Mindig kész volt a forró együttlétre, és ha nekilendültünk, alig akartuk abbahagyni. Tüzes volt, máskor pedig gyengéd és szerelmes. A mai napig bánom, hogy nem költöztem ki hozzá."

A következő két bejegyzés aligha mértékadó a fekete pasik instrumentumát illetően, ám a bejegyzések talán másról szólnak igazán. Például hogy két eltérő kultúra is találkozhat. Szerencsésen. Szex közben, előtte és után is.

Andi 29, marketinges
"Nekem egy fekete srác vette el a szüzességemet annak idején. Ha tudom, hogy akkora, amekkorával ott szembesültem, biztos meggondolom az aktust. De nem láttam előre, és ott már nem akartam visszakozni. De azt hittem, elájulok. Nagyon fájt, majd hirtelen túl voltam az egészen, és olyan kedves volt velem, és annyira akarta, hogy nekem jó legyen, hogy a végén ettől bőgtem el magam."
Kriszta 24, fotós
"Tavaly nyáron volt egy pszichológia-hallgató pasim. Ébenfekete. Gyönyörű. A csajok persze ugrattak már jó előre, hogy mi lesz, meg meséljek már, meg minden. Hát nem mondom: izgatottan vártam a napot, de igencsak meglepődtem... az előző, szegedi pasimnak simán volt akkora a fegyvere. Lehet, még nagyobb is, mint a srácnak, de jó volt, mert a szex vele sem a méretről szólt, hanem az érzelmekről."
Mitől működnek a vegyes kapcsolatok?
Három magyar lány izgalmas történetén keresztül jutunk el végül Deáki Tímea párterapeuta tanácsaihoz és magyarázataihoz, melyekből mindenki meríthet, aki külföldi utazásából egy új ismeretséggel tért haza. Hasznos tippek szerelmes világjáróknak, felfedezőknek és kíváncsi ismerkedőknek. Cikkünket itt érheted el!