párkapcsolat szex férfi szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az élvezetes szex nélkül a legjobb kapcsolat is elszürkül és sivárrá válik. Szerencsére azonban az orgazmus tanulható! Ha problémáid vannak az élvezetek csúcsával, fogadd meg a tanácsainkat, és sokkal jobban fogod élvezni a szexet. Sőt, hamarabb jutsz majd fel a csúcsra.

Thinkstock
Thinkstock

1. Hangolódj rá a szexre!

Egy fárasztó munkanap után felüdülés a szenvedélyes szeretkezés. De ha lélekben és fejben még az irodában vagy, valószínűleg katasztrófába torkollik az együttlét, csak nehezen jutsz fel a csúcsra, ha egyáltalán sikerül. A szexre éppúgy rá kell hangolódni, mint az edzésre vagy az alvásra, de még a házimunkára is. Zárd ki a külvilágot a hálószobádból, várd a kedvesedet és a közeledését! Nem lehet olyan nagy problémád, amit a szerelmed ne feledtethetne veled az érintésével.

2. Rendezd te az előjátékot!

Az orgazmushoz megfelelő izgatottság is kell, a hangulatot pedig szenvedélyes előjátékkal lehet eléggé felforrósítani. Például röpke orális kényeztetés elég lehet ahhoz, hogy hamarabb felérj a csúcsra. A forgatókönyvbe csak olyan érintések kerüljenek, amelyek felizgatnak. Ha valamit nem szívesen csinálsz vagy viszolyogsz tőle, inkább mondj nemet. Ha valami kellemetlen, az tönkreteszi az élvezetet.

3. Ismerd ki a pasid orgazmusát!

Figyelem, feladat következik! Tanulmányoznod kell a kedvesed izgalmát és orgazmusát. Persze nem kell jegyzetfüzetet, stoppert vagy mérőszalagot vinned az ágyba, de jegyezd meg, hogy milyen hatást mivel érsz el. Tanuld meg, hogy mi az, amitől "csak" megborzong, mi az, amitől megőrül, és mi az, amivel annyira felizgatod, ahonnan már nincs visszaút. És persze csúcs és csúcs között is van különbség. Az ő élvezete közelebb visz téged a saját orgazmusod megismeréséhez. Szóval érdemes rendszeresen kutatni.

4. Ismerd meg a saját orgazmusodat!

Most jött el az önvizsgálat ideje. Te tudod, hogy mitől élvezel el könnyebben és gyorsabban? A csiklód érzékenyebb vagy a hüvelyed? Mit szeretsz a legjobban? Ha kézzel, szájjal, nyelvvel vagy a péniszével izgat a pasid? Alul vagy felül, fekve vagy ülve? Ha már alaposan tanulmányoztad a kedvesed intim érzékelését, a sajátodról se feledkezz meg! Minden nőnek tudnia kell magáról, hogy mi melegíti fel, mi hozza tűzbe, és mi lobbantja lángra.

Thinkstock
Thinkstock

5. A változatosság gyönyörködtet

Ha nem megy, nem kell erőltetni... Dehogynem! Csak próbáljatok ki valami újat. Ha nem válik be számodra például a hagyományos misszionárius vagy kutyapóz, próbáljatok ki valami egzotikusabbat, mondjuk a Káma Szútrából. Persze nem kell túl nyakatekertnek lennie, csak ne olyan legyen, mint tegnap, vagy tegnapelőtt meg a múlt héten. A változatosság ugyanis tényleg gyönyörködtet. Ha valami kényelmetlen vagy nem elég élvezetes, cseréljétek le egy izgalmasabbnak tűnő pozitúrára.

Tippünk: Melyik szexpóz a legjobb? - Nézd meg videónkat!



szólj hozzá: Szexpózok





6. Lélegezz!

Levegő nélkül nincs élet, de mégsem mindegy, hogyan lélegzel. Ha rendszeresen sportolsz vagy jógázol, bizonyára ismered a különböző légzéstechnikákat. Például, ha lassabban veszed a levegőt, lassul a pulzusod, ha gyorsabban, akkor természetesen gyorsul. Ezzel éppúgy nyugtathatod magadat, mint ahogy izgathatod is. A könnyebb és gyorsabb élvezethez azonban inkább lassan és mélyebben lélegezz. Így nyugodtabb maradsz a féktelen izgalom közepette is, és jobban tudsz koncentrálni a kedvesedre és a szenvedélyes történésekre. Tehát hamarabb érheted el a csúcsot.

7. Az összhang nagyon fontos

Az összhang minden kapcsolat minden szintjén fontos, a szerelemben és a szexben pedig kiemelt szerepet kap. Ha az egyik fél éppen nem kívánja az együttlétet, a másik pedig igen, az csak félsiker. Ha különböznek a szexuális igényeitek, az baj. Itt csak a kompromisszumos megoldások segíthetnek. Összhangba kell kerülnötök, különben valamelyikőtök nem lesz kielégült. De nemcsak a párkapcsolaton belüli párhuzam fontos, hanem az is, hogy magaddal is összhangban legyél. Ennek alapja az önbizalom, a magabiztosság és hogy tetsszél magadnak akkor is, ha nem vagy modellalkat, vagy túl kicsi a melled, vagy túl nagy a feneked.

Tippünk: Próbáltad már a tantraszexet? - Nézd meg videónkat!


szólj hozzá: A tantraszex gyönyörei




8. Elégítsd ki magadat!





Thinkstock
Thinkstock

9. Használd a fantáziádat!

Mindenki szeret fantáziálni. Ha önkielégítés közben erotikus elképzeléseidet valósítod meg, azt a pasiddal szex közben is megteheted. A gyorsabb orgazmushoz elég lehet az is, hogy elképzeled, ahogy a tengerparton szeretkeztek. De a szexuális fantáziákat meg is valósíthatjátok, persze, csak ha mindketten szeretnétek! A szerepjátékok nemcsak színt visznek a szeretkezésbe, hanem a változatosságnak köszönhetően az átélt gyönyör intenzitására is hatással vannak.

10. Kegel-gyakorlat

Az intimtorna egyik gyakorlata a Kegel, amely a medence- és hüvelyizmokat erősíti. Például szülés után szokták ajánlani, karbantartásként, de orgazmussegítő hatása is lehet. A Kegelt bárhol és bármikor csinálhatod. Helyezkedj el kényelmesen, ülve vagy fekve, majd feszítsd meg kilégzés közben a hüvelyizmaidat 5-10 másodpercen keresztül, belégzésnél pedig lazítsd el. Kezdetben 3-szor ismételd, majd fokozatosan emelheted az adagokat. Sőt, naponta többször is végezheted a gyakorlatot. A Kegel-technikának köszönhetően gyorsabban érezheted az eget rengető orgazmust.

Franco Marco: Orgazmus felsőfokon

Nagyon jó. És ha esetleg ez sem elég, akkor vegyél egy még nagyobb levegőt, majd lassan fújd ki. Na még egyet. Jól van, ügyes. Ezt akár bent is tarthatod. Most pedig kezd el olvasni a "Mit csináljak, ha 10 tanács sem elég az orgazmusomhoz?" című tudományos értekezést, ha lehet egyedül, de az sem okoz különösebb szexuális defektust, ha a partnereddel közösen tanulmányozod. Ha befejezted, fantáziálj két naponta másik pasiról, mindenképpen olyanokról, akik tényleg felizgatnak. Lehetnek tengerparton ők is, belefér. Mindeközben használj Hello Kittys vibrátort, tudod a bólogatós fejűt, ígérhetem, szó nélkül rábólint majd minden altesti igényre. Ha netán úgy alakul, hogy végül brutálisan elélvezel, mindenképpen feszíts egyet még a hüvelyizmodon, Kegel módra, rendesen, csak aztán lazíts hosszabban az ágyadon. Ha nagyon elpilledtél főzz kávét, gyújts mellé egy cigit, s fújd a füstöt kielégülten felfele. Megéhezés esetén javasolt a túrós palacsinta. Ja és a végén, ha nagyon akarod a levegőt is kifújhatod. De ez nem kötelező. Rád bízom. Egészségedre.


Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, illetve több extra információt szeretnél kapni Marcótól, akkor iratkozz fel a Hírlevelére, ahol személyesen is kérdezhetsz tőle. Marco a beérkező levelekre itt a Life.hu oldalán válaszol! Barátkozz Marcóval a Facebookon és az Iwiwen is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.