Ma már a legtöbben nevetséges feltételezésnek tartják, olasz kutatók szerint azonban helytálló a régi megfigyelés: a pornófüggőség és a túlzásba vitt maszturbáció merevedési zavarokhoz vezet.


A Padovai Egyetem munkatársa, Carlo Foresta által végzett felmérés tanúsága szerint a szexuális problémákkal orvoshoz forduló férfiak 70 százaléka néz rendszeresen internetes pornót. Legtöbbjük először nem hajlandó belátni, hogy függőségének és a tüneteinek köze van egymáshoz. "Nagyon sok huszonéves fiú van, aki már nem tud mit kezdeni egy hús-vér lánnyal, mivel extrém szexfilmnéző- és maszturbáló szokásokat vett fel. Mindezt nagyon szégyellik, ezért nem beszélnek róla a barátaik és a munkatársaik körében. Az arctalan internetes fórumokon azonban hamar kiderül, milyen sokan küzdenek ugyanezzel a gonddal" - mondta el egy fiatalember.

Thinkstock

A probléma gyökere az agy jutalmazásért felelős részének túlzott izgatásában rejlik. A baj azonban átlagosan 4-12 hét alatt orvosolható. A filmek nézésének beszüntetésekor a következő sorrendben zajlik le a gyógyulás:

Azonnal kínzó vágy és elvonási tünetek jelentkeznek. Egy hét múlva megszűnik a nemi vágy és az erekció, amely állapot az életkortól és a függőség súlyosságától függően 2-6 hétig tart. Ezután újra megjelenik a reggeli és egyéb spontán élethelyzetekben történő merevedés. Végül pedig ismét vágyakozni kezdenek egy valódi partner után, és valószínűleg az óvszerhasználat sem fog gondot okozni.


A folyamat átlagosan nyolc hetet vesz igénybe, minél fiatalabb valaki, annál kevesebbet. Idősebb korban azonban általában már fegyelmezettebbek a férfiak, így a gyógyulási esélyük is nagyon magas. Az eredmények pedig bátorítóak.

Forrás: Medipress

A legcikibb pasikudarcok az ágybanhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110714-szex-szerelem-parkapcsolat-a-legcikibb-pasikudarcok-az-agyban.html Parancsszóra nem megy a szex?http://www.life.hu/szeress/szex/20110701-szex-szerelem-parkapcsolat-parancsszora-nem-megy.html Ezért alszik el a pasi szex után!http://www.life.hu/szeress/szex/20110701-szex-szerelem-parkapcsolat-miert-ajulnak-be-a-pasik-szex.html Az orális szex művészete (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20110630-szex-parkapcsolat-szerelem-az-oralis-szex-muveszete.html