A szex ösztönös mozdulatokból áll: érzed, mikor kell meg- és befeszítened, csókolnod, karmolnod, vagy éppen finoman érinteni a másikat. Mindemellett az az igazi, ha a pasid is szavak nélkül tudja, hogy mit kell csinálnia. Vajon mennyire zavaró az, ha szex közben utasítgatnak? A Life.hu most ennek járt utána az ország Nagy Szextesztje segítségével.


Nem minden esetben áll össze csak úgy magától kerek egésszé az erotikus akció. Néha kell a szó, a kérés, a csúcs felé terelő utasítás. Vagy nem kell, de mégis jó a vágyak határozott, szépítgetés, kérlelés nélküli megfogalmazása. A szókimondás... Van olyan, aki minden további nélkül elfogadja a kommunikációt, és nem akad fenn a szex közben elhangzott parancsszó hallatán, míg másokat egyenesen lelomboz az, ha a partner dirigál az ágyban. Thinkstock


De miért reagálnak a nők és a férfiak másképp erre a helyzetre? Gyimesi Andrea szexuálpszichológust, az ország Nagy Szextesztjének szakértőjét kérdeztük:

Az eredmények nem informatívak ebben a témában a Szexteszt alapján, még akkor sem, ha a nőket kissé jobban irritálja a dolog. A nőknek mintegy 27%-át, a férfiaknak pedig 18%-át bántja, ha direkt utasítást kap szex közben, ám ezzel a számmal sem az életkor, sem a kapcsolat hossza nem mutat semmilyen összefüggést. 

Elfogadás és nyitottság

A nőknél például nagyon fontos a szexuális aktusok gyakorisága, minél többször él valaki szexuális életet, annál kevésbé zavarja a direkt utasítás, illetve ennek a fordítottja is igaz: minél kevésbé bántja a nőt a parancsolgatás, annál aktívabb a szexuális élete.

Ám nemcsak a szex gyakoriságával találtunk összefüggést, hanem a szex módjával is: vagyis aki szereti az anális szexet, a különleges helyszíneket, szívesen használ szexuális segédeszközöket, és hármasban sem veti meg az együttlétet, azokat nem zavarja a direkt utasítás az ágyban, szemben azokkal, akik ódzkodnak a különleges élményektől.

Thinkstock


A teszt alapján az is megállapítható, hogy akiket zavar a direkt utasítás, azok a romantikus és kevésbé célorientált szex kedvelői. Ezt mutatja az is, hogy jellemzően csak akkor szeretnek szexelni, ha harmónia van a kapcsolatban. Közülük sokan azt gondolják, hogy egy jó párkapcsolatban is előfordulhat, hogy nem jó a szex évekig. Ők azok, akik ártalmasabbnak ítélik a szexet szerelem nélkül, szégyellnének segítséget kérni, ha szexuális problémájuk lenne, és bevallásuk szerint nem elégedettek a szexuális felvilágosultságukkal.


A férfiak: minél később, annál jobb?


A szex gyakoriságával nem függ össze, hogy zavaró-e egy férfi számára a direkt utasítás, illetve annyiban igen, hogy akik kéthetente vagy annál is ritkábban igénylik a szexet, azokat bánthatja az ilyen verbális kommunikáció. Érdekes eredménye a tesztnek, hogy minél később veszíti el egy férfi a szüzességét, annál kevésbé irritáló számára az utasítás.

A szexuális szokások, a hagyományostól eltérő szexuális élmények nem befolyásolják azt, hogy kellemetlen-e, vagy sem a direkt parancs a nő részéről. Azokra a férfiakra, akiket zavar az utasítás, jellemző az, hogy nagyon romantikusak.


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Így szexel Európa - Mit tanulhatunk egymástól?http://www.life.hu/szeress/szex/20110628-szex-szerelem-parkapcsolat-ezt-gondoljak-a-szexrol-es-a.html "Fáj a fejem, édes!" - Miért nem kívánja a pasi a szexet?http://www.life.hu/szeress/szex/20110624-szex-szerelem-parkapcsolat-faj-a-fejem-edes-a-pasik.html Gyönyörhozó praktikák - Orgazmus lépésről lépésrehttp://www.life.hu/szeress/szex/20110624-szex-szerelem-parkapcsolat-amit-meg-nem-tudtal-az-orgazmusrol.html Korai szex, több váláshttp://www.life.hu/szeress/szex/20110622-szex-szerelem-parkapcsolat-korai-szex-tobb-valas.html 20 ok, amiért rendszeresen szexelj!http://www.life.hu/szeress/szex/20110622-szex-szerelem-parkapcsolat-miert-olyan-fontos-a-szex-es.html