A magánéletünk minden területét áthatja, első blikkre mégis nehezen tudnánk válaszolni a kérdésre: mégis mi kell ahhoz, hogy igazán jó legyen a szex? Most összegyűjtöttük a legfontosabb hozzávalókat!

Thinkstock

A tartós párkapcsolatnak számos összetevője van. Fontos, hogy a célra kiszemelt pasi jófej, kedves, udvarias és figyelmes legyen, jókat lehessen vele nevetni, beszélgetni, és hogy passzoljon hozzád a temperamentuma. Alap, hogy meg tudjátok osztani egymással a problémáitokat, képesek legyetek konfliktushelyzetben is higgadtan kommunikálni egymással, közösek legyenek a céljaitok, és persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a biológia is jól működjön köztetek. A szex ugyanis kiemelten fontos szerepet játszik a kapcsolatokban: szorosabbá fűzi az érzelmi szálakat, növeli az intimitást, mozgatja a szexuális dinamikát, és elmélyíti az összetartozás élményét. Alapvető kritérium tehát, hogy a szex a kölcsönösen pozitív, kielégítő és rendszeres élmények közé sorolható legyen. Ezzel szemben sokan mégis szomorúan tapasztalják, hogy nem úgy mennek az ágyban a dolgok, ahogy azt elképzelik. Nem élvezik a szeretkezéseket, unatkoznak közben, a másik figyelmetlen velük, fáj az együttlét, vagy éppen képtelenek feljutni a csúcsra. Így idővel csalódottá és frusztrálttá válnak, sőt, gyakran még a párkapcsolatnak is vége lesz. Pedig ahhoz, hogy két ember között jól működjön a szex, csupán néhány alapvető dolog szükséges. Kíváncsi vagy a titkos összetevőkre?

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen  és a Facebookon  is!


Íme, a recept:

1. Szeress!

Közhely, hogy a jó szexhez szerelem is kell? Igen. Mégis sokan elfelejtik, hogy azzal a pasival, akit nem szeretünk, hosszú távon tutira nem fog működni a szex. Ha évek óta minden nap veszekedés van, ha kiráz a hideg a jelenlétében, ha már meg sem csókoljátok egymást, és sosem hiányzik neked a másik, akkor csodát ne várj: vele nagy eséllyel se szenvedélyes, se élvezetes nem lesz a szex.

Thinkstock

2. Tiszteld a másikat!

Figyelembe venni és elfogadni az érzéseit, megérteni a vágyait és őszintén beszélgetni vele. Mellőzni a rágalmakat, az aljas vagdalkozást, a megalázást, és persze a lejárató kampányt a gyerekek vagy a szomszédok előtt. Ha tiszteled a partnered, akkor még több intimitás lesz a kapcsolatotokban. Ennek pedig nagy hasznát veszed majd az ágyban.


3. Vágyakozz!

Van egy-egy szabad perced napközben? Használd ezeket a lopott pillanatokat arra, hogy elképzeled a párodat fehérneműben, felidézed a múltkori együttléteteket, vagy vizualizálod, mi mindent csinálnál vele, ha most az ágyban lennétek. Ha napközben felpörgeted magad, nagyobb hévvel veted majd magad este a karjai közé.

4. Érezd magad szexisnek!

Kismillió olyan külső adottság van, amit nem szeretünk magunkon. Ennek ellenére te csak igyekezz magabiztosnak lenni és elhinni, hogy úszógumik ide vagy oda, a párodnak igenis egy szexistennő vagy. Ellenkező esetben megeshet, hogy a túlzott önbizalomhiány miatt ellaposodik a szexuális életed. Ahelyett, hogy átadnád magad a gyönyörnek, a szex kizárólag a "vajon hogy nézek ki?" jellegű görcsölésről fog szólni.

5. Szánj időt rá!

Állandó rohanásban élünk, a szex viszont egy olyan élmény, amit semmiképp sem szabad várólistára helyezned. Ha úgy érzed, sosincs időtök szexelni, változtass: iktassatok be a napba rövidebb együttléteket, szervezzetek titkos találkákat, keljetek korábban a szokásosnál, fürödjetek közösen, vagy az esti film helyett inkább kényeztessétek egymást az ágyban.

Thinkstock

6. Mesélj a vágyaidról!

Ha problémáid vannak, ne érezd cikinek a dolgot, oszd meg nyugodtan őket a pároddal. Mondd el neki, ha szenvedélyesebb szexre vágysz, ha intim játékszereket szeretnél, mutass neki egy másik pózt, vagy vezesd rá, ha több időre lenne szükséged az orgazmushoz.

7. Merj újítani!

A kapcsolatban töltött évek múlásával a szexuális összhang általában csökken a pároknál. Ne süppedj bele ebbe a helyzetbe! Próbáljatok ki új pózokat, szeretkezzetek a konyhában, menjetek ki a szabadba, vegyetek ki éjszakára egy szobát, vagy látogassatok el kettesben egy intimshopba.+1: Sportolj!

Kutatások igazolják, hogy a jobb kondiban lévő, aktív, sportos életet élő személyek kielégítőbb szexuális életet élnek, mint passzív társaik. Aerobikozz, zumbázz, spinningelj hetente 3-4 alkalommal, vagy vedd rá a párodat, hogy kocogjatok néha közösen!

Ha úgy érzed, nem kielégítő a szex a pároddal, bekövetkezik az ún. averzió. Ilyenkor kerülöd az együttléteket, ritkábban kezdeményezel, ha sor kerül rá, unatkozol aktus közben, majd szép lassan elhidegülsz a másiktól. Ne hagyd, hogy az a probléma éket verjen közétek! Első körben elemezd az együttléteiteket: gondolkodj el rajta, mi lehet a probléma, mire vágysz, és milyennek képzelnéd vele a jó szexet. Ha ezzel megvagy, keress egy alkalmas időpontot, ülj le a kedveseddel, és oszd meg vele az aggodalmaidat, kéréseidet. Vigyázz, hogy ne bántsd meg, de mindent tegyél meg azért, hogy érthetően vázold fel a problémát. Kérdezd meg az ő véleményét is, és próbáljatok mindkettőtök számára élhető megoldást kitalálni. Ha úgy érzed, nem megy a dolog, keressetek fel egy szexuálpszichológust!

Fogadd el a tested, fedezd fel a vaginád!http://www.life.hu/szeress/szex/20110830-a-noi-intimtestresz-titka.html Szexhoroszkóp - csak felnőtteknek! Nők...http://www.life.hu/szeress/szex/20110825-szex-szerelem-parkapcsolat-szexhoroszkop-csak-felnotteknek-nok.html Ismerd meg a pasid! - Nagy erogénzóna-kalauzhttp://www.life.hu/szeress/szex/20110825-szex-szerelem-parkapcsolat-erogen-zonak-a-ferfiak-testen.html Szexgyilkos traumák: félelem a gyönyör helyetthttp://www.life.hu/szeress/szex/20110818-szex-szerelem-parkapcsolat-szexgyilkos-traumak.html A strassztól a hópehelyig - Intimtrendek 2011http://www.life.hu/szeress/szex/20110818-intimtrendek-2011-szabadulj-meg-a-szorzetedtol.html Szex a tánc ritmusára - Erre tanítanak az ősi mozdulatok!http://www.life.hu/szeress/szex/20110816-szex-szerelem-parkapcsolat-orgazmus-ritmusra.html