A japánok sokkal liberálisabban állnak hozzá a szexhez, de vajon tudjuk-e, egyáltalán akarjuk-e követni őket?

 


A mű néha jobb, mint az igazi?

A japán babakultusznak évezredes hagyományai vannak, amelyeket eleinte szellemidézéséhez és vallási szertartásokhoz készítettek. Japánban az első szerelembabákat az 1950-es években kezdték el gyártani azzal a céllal, hogy a fogyatékkal élők is élvezhessék a női társaságot. A későbbiekben ezek a babák azoknak a fizikailag teljesen egészséges férfiaknak is tökéletes alternatívaként szolgáltak, akik képtelenek voltak kapcsolatot kialakítani egy valódi nővel. A japán szexbabák rendeltetése ugyanakkor a nyugati modellekkel ellentétben nem a fetisizmus, vagy a perverzió felmagasztalása, sokkal inkább a szépség megjelenítése. Bár első hallásra talán furcsának tűnhet, de Japánban sokan hatalmas összegeket fizetnek ki csak azért, hogy szerelembaba-bordélyokban aludhassanak együtt ezekkel a babákkal.


Forrás: [origo]


Zoli, masszőr (27)
"Nem olyan régen én is kipróbáltam egy RealDollt, de nem igazán tudtam használni. Ha fölé hajoltam, nehezen tartottam meg az egyensúlyomat, ha pedig felegyenesedett a nő, és elértem a hüvelyét, állandóan kicsúszott belőle a szerszámom. Először nagyon izgató volt, de végül nem találtam benne különösebb élményt."


Szilikon humanoidok

Azért ne gondoljuk azt, hogy a japán szerelembabák azonosak egy felfújható guminővel, ami szánalmas külsejű, O-szájú, és egyáltalán nem nyújt izgató látványt. Az olcsó műanyag babákkal ellentétben a szilikon modellek kifinomultak, és teljesen élethűek. Beállíthatók különféle pozíciókba, fémvázzal és több tucat ízülettel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy úgy mozogjanak, mint az igazi nők. A valósághű élménynek természetesen borsos ára van, így ezek a babák akár több ezer dollárba is kerülhetnek. Az egyik legnagyobb japán szexbabagyártó cég sorozata ugyanakkor annyira népszerűvé vált, hogy 2007-ben kiállítás nyílt belőle, a legújabb széria pedig már-már ijesztően élethűre sikerült. A szilikonbabák a gyártó szerint nem pusztán tárgyak, hanem pótolhatatlan szeretők, amelyek fontos pszichológiai szerepet töltenek be. Az egyedülálló japán férfiak kb. 25%-a 30-34 éves korában is szűz még, ezért szexuálisan tapasztalatlanok, és túl félénkek ahhoz, hogy hús-vér nővel létesítsenek intim kapcsolatot. Emiatt sok japán férfi kényelmesebbnek érzi egy szerelembaba jelenlétét, míg mások úgy vélik, hogy a szilikon-szeretők nem szólnak vissza, nem lépnek félre, és nem terjesztenek nemi betegségeket, így sokkal biztonságosabb velük az élet.

Feri, informatikus (33)
"Tudom, hogy egy igazi nővel sokkal jobb a szex, de sajnos az a gond, hogy én nem kellek senkinek. Ráadásul szegény is vagyok, ami még inkább megnehezíti a helyzetemet a csajokat illetően. Ezért is határoztam el, hogy beszerzek egy ilyen szerelembabát, mert az nem vár el semmit, és akkor áll a rendelkezésemre, amikor csak akarom."

Kacér Lolita-hősök

A japán szexuális kultúra sok szempontból egyedi, emiatt gyakran bizarrnak tűnhet egy európai szemlélődő számára. Japán tele van kísértésekkel, ahol szexkabarék, love hotelek, szappanfürdők működnek, és teljesen elfogadottak a szexbarát típusú hirdetések. A japán társadalom sokkal kevésbé érzékeny az erőszakra, a szexnek nem előfeltétele a szerelem, és nincsenek olyan mértékű szexuális tabuk, mint pl. Amerikában vagy Európában. Az animált erotika Japánban rendkívül népszerű műfaj, és az iskolai felvilágosításhoz is gyakran használják ezeket a szemléletes rajzokat. Nemcsak a fiatalabb korosztály, de az idősebb férfiak is fanatikusan rajonganak az anime rajzfilmekért és a manga képregényekért. A szexuális tartalmú mangatörténetek vizuálisan mindig izgalmasak és filmszerűek, ami egyfajta játék a tudatalattival, hisz betölti az erotikus fantáziálás szerepét. Ezekben a képregényekben a lányok babaarcúak, óriási szemeikkel, hatalmas melleikkel és tökéletes alakjukkal pedig megtestesítik a japán ideálokat. A hentai képregények ugyanakkor gyakran szatirikusan, perverz és explicit módon ábrázolják a nemi aktusokat. A jelenetek nyugati szemmel nézve akár erőszakosnak is tűnhetnek, ennek ellenére a japánok különbséget tudnak tenni a valóság és a fantáziavilág között. Japánban rengetegféle erotikus manga létezik, így pl. a Yuri manga a lány-lány szerelemmel foglalkozik, a Sailor Moon manga a romantikára összpontosít, vagy a Yaoi, ami a két fiú közötti szerelmi kapcsolatra fókuszál.


Forrás: [origo]


Ádám, egyetemista (22)
"Ha valakinek megemlítem, hogy szeretem a Shounen-ai mangát, általában nem is tudja, miről van szó, vagy ami még rosszabb, rögtön a meleg pornóra asszociál. Szerintem műfajként nagyon is elismerhető, és Japánban rengeteg fiatal olvas hasonlókat, ami feldolgozhatóbban közelíti meg a kibontakozó szexualitással kapcsolatos kényes kérdéseket, mivel ezekben rendkívül fontos az érzelmi szál."


Megszállottan képesek rajongani

Japánban a technológia fejlődésének az a társadalmi hatása, hogy a fiatal generációk szinte elvesznek a kibertérben. Az országban kb. 1,72 millió otaku él, ami az "otthonülő" ember jelzője. Az otaku jelenségnek különböző fokozatai léteznek, ezt mostanában főleg pejoratív értelemben használják azokra a férfiakra, aki fanatikus videojáték-, manga- és anime-rajongók. Az otaku jellemzője, hogy gyakran hetekre bezárkózik a szobájába, nehezen vagy egyáltalán nem képes valódi párkapcsolat kialakítására, és a hétköznapi gondok elől inkább a fantázia világába menekül.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:

"A mangapornó hazánkban főleg azoknak szól, akik rendkívül nyitott és vizuális személyiségek. Ugyanakkor egyfajta változatosságot is nyújthat egy pár életében, hisz nézése közben sokkal szabadabban szárnyalhat az erotikus fantázia a 'sima' pornóval szemben, ahol a színészi adottságok és képességek korlátaiba ütközhetünk. A szilikonbaba egyik pozitívuma, hogy a férfi csak a saját örömére koncentrálhat, és olyan vágyait is kiélheti, amit a partnerével nem tesz, vagy nem meri megkérni rá. Így nincs teljesítménykényszere, és nem csorbulhat a férfiassága azzal sem, ha kiderül, hogy nem igazán jó szerető, nem tudja kielégíteni a partnerét, nem képes orgazmusra, vagy épp nem tudja azt elegendő ideig késleltetni. Egy szilikonnő azoknak is segíthet, akik nem képesek valódi párkapcsolatot kialakítani, akár a bátortalanságuk, akár a testi fogyatékosságuk miatt, de az igazi érzelmeket soha nem pótolhatja."Szex erőszak utánhttp://www.life.hu/szeress/szex/20111206-kiszolgaltatott-aldozatok-szex-eroszak-utan.html Téli szexörömök: erotika a vízbenhttp://www.life.hu/szeress/szex/20111202-szex-szerelem-parkapcsolat-teli-szexoromok-erotika-a-vizben.html Spermalopás - Gyereket akarok mindenáron!http://www.life.hu/szeress/szex/20111129-szex-szerelem-parkapcsolat-ellopott-spermiumok-palira-vett-ferfiak.html Csúnya, de szexi - Mire gerjed a pasi?http://www.life.hu/szeress/szex/20111125-csunya-de-szexi-mire-gerjed-a-pasi.html Vágygyilkos szexszokások - Így kezeld!http://www.life.hu/szeress/szex/20101108-vagygyilkos-szexszokasok-igy-kezeld.html Ezért okoz örömöt magának a pasi (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20111117-szex-szerelem-parkapcsolat-ezert-szereznek-magukat-oromot-a-pasik.html