Sok nőt beindít az egyenruha látványa, a tűzoltótól kezdve a katonán keresztül a rendőrökig. Cikkünkben most annak jártunk utána, hogy vajon mi áll ennek a jelenségnek a hátterében. A Life.hu-n egy évvel ezelőtt ez volt a kedvenc cikketek.

Egyet leszögezhetünk: a nők egyszerűen bolondulnak az egyenruhásokért, legyen az rendőr, tűzoltó vagy katona, de ahogy olvastuk, a fehérköpenyes pasik is képesek megdobogtatni a női szíveket. Sőt. A nők másik része a  matrózok csíkos pólója és kemény bicepsze láttán gyengül el, és nem is titkolja, hogy élete nagy álma egy fedélzeten megejtett titkos, romantikus szeretkezés. Persze olyan hölgy is akad, aki nem érti ezt a lelkesedést, sőt olyan is, aki csalódásról számol be.

Forrás: Thinkstock

Csajok zsarulesen
A rendőrök tagadhatatlanul viszik a pálmát az erotikus kisugárzás terén. Talán a magabiztos fellépés, a gumibot, esetleg a bilincs indítja be a női képzeletet, az biztos, hogy sok nő keresi a rendőrök társaságát.

Bea 25, joghallgató
"Én nem vagyok annyira oda az egyenruháért, de Zsu, az egyik legjobb barátnőm életveszélyes ezen a területen. Egyszerűen nem lehet vele bírni, ha egyenruhát lát. Különösen a zsarukért van oda. Az, hogy valóságos készlete van otthon a bilincsekből, szinte semmi. Évente több kalandja is van egyenruhásokkal, és sajnos az se zavarja, ha nős a pasi, mindegy neki, csak rendőr legyen vagy tűzoltó. Egyszer meghívatta magát egy zsarubálba, és engem is magával cipelt. Legszívesebben faképnél hagytam volna, olyan gáz volt a nyomulása. Szerintem ez nála már fétis."
Anna 34, kozmetikus
"Nekem rendőr a pasim, de én nem értem a többi lányt. Én nem a zsaruvére miatt vagyok vele. A ruháját meg különösen utálom. Mostatok ti már rendőregyenruhát?"

Tűzoltók előnyben?
Megint mást a tűzoltók hosszú tömlője hoz lázba, nem egyszer a lelkesedésből házasság is lesz.

Zsanett 28, előadó
"A lakásomtól pár száz méterre van a tűzoltóság épülete. Kamaszkoromban először csak véletlenül, később egyre nagyobb örömmel, szándékosan sétáltunk arra a barátnőimmel, hogy csak úgy összetalálkozzunk a tűzoltósrácokkal. Láttuk őket rohanás közben, tűz felé száguldva, autómosás közben, vagy csak amikor akcióra vártak. Nem tudtuk, mi a magyarázat, de olyan szexinek, kívánatosnak tűnt mindegyikük. Az idősebbek is, a fiatalok meg különösen, de volt a srácok között egy, aki beindította a fantáziámat, és tettem is érte rendesen, hogy azt a tüzet ő oltsa el. Ma már ő a férjem, és a szüzességemet is ő vette el."
Forrás: Thinkstock
Viki 29, üzletvezető
"Az én történetem különösen pikáns, hiszen Tomit, a páromat egy tűzesetnek köszönhetem. A boltban, ahol dolgozom tűz ütött ki, tulajdonképpen szinte minden porig égett. Nagy kalamajka volt, a tulaj engem hibáztatott mindenért. Viszont az egyik tűzoltósrác a legnagyobb baj kellős közepén is megdobogtatta a szívemet, és ha nem lett volna minden korom és füst, akár ott nekiesek. Egyszerűen nem tudtam levenni róla a szemem, pedig izzadt volt, és csupa kosz a munka miatt, én meg eszeveszetten kívántam. Nos meg is kaptam."

Akik az egyenruhában vannak
Érdekes kérdés persze az is, hogy ebből a lelkesedésből mennyit éreznek és mennyit profitálnak az egyenruhában vonuló kollégák. Meddig mehetnek el munka közben? Belefér-e az ismerkedés? Esetleg több is?

Zsolt 31, rendőrhadnagy
"Érdekes a helyzet, annál is inkább, mert megoszlanak a vélemények. Nekem a személyes tapasztalatom az, hogy egy-egy igazoltatás simán átcsaphatna erotikus akcióba, ha akarnám. Régebben, amíg járőrként dolgoztam, akadt olyan lány, aki a jogsija mellé a telefonszámát is odacsúsztatta. Megint másik simán randira hívott. Olyan is akadt, aki képes volt visszafordulni és segítséget kérni, azt állítva, hogy szerinte valaki követi a kocsiját, csak hogy a szemembe nézhessen. Ez néha vicces, néha nehéz nemet mondani, viszont minden felhívás a keringőre kifejezetten jót tett az önérzetemnek. Hogy hányszor éltem ilyen lehetőséggel? Maradjon titok."
Attila 26, rendőrjárőr
"Szolgálat közben nincs mód arra, hogy eleget tegyünk a hölgyek izgalmas kívánságainak, de arra már volt példa, hogy a munkaidő után megvárt egy ismeretlen lány a kapitányság előtt. Valójában nem csak az egyenruha, már a puszta tény is, hogy rendőrként dolgozom egyféle előnyt jelent a csajozás területén. Ráadásul ha valaki tesz is azért, hogy legyen, ami feszítse az egyenruhát, ha ápolt, és meg is tud szólalni, nos, az garantáltan a legbombázóbb csajokat is megkaphatja."

 

Forrás: Thinkstock
Péter 35, matróz
"Én nős vagyok. Inkább nem mesélek, mi minden történhet a vitorlák árnyékában."
András 41, tűzoltó
"Még ma is érzem ezt az előnyt, pedig lassan kicsúszom a korból. Amíg fiatalabb voltam, sok apró kalandom volt, tényleg létezik a dolog. A nők szeretik a tűzoltókat. Többször, több nőt is megkérdeztem erről, hogy miért indulnak be tőlünk. A válasz minden esetben azonos volt: egyszerűen nagyobb biztonságban érzik magukat a közelünkben. Ha egyenruhással szexelnek, akkor a legerősebb nő is lehet apró és védtelen. Ez egyféle szerepjáték, ahol a hős karjába lehet ájulni. Ettől több és izgalmasabb a játék. Mi meg persze élvezzük és kihasználjuk ezt."