Imádod a nyelveddel kényeztetni a másikat, és nem érted, miért nem hajlandó viszonozni neked a kedvességet, amivel a legnagyobb gyönyört nyújthatná? A Life.hu utánajárt, hogy a férfiakat vajon mi tántoríthatja el az orális hancúrtól! Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Thinkstock

Kísért a múlt?

A fiatalabb korosztály körében az orális szex manapság nagyon trendi, de a szexuális gyönyör eme formája a társadalmi megítélés szempontjából korábban nem számított elfogadottnak. Több oka is lehet annak, hogy az orális gyönyörszerzést miért kezelték évszázadokon keresztül szexuális tabuként: részben azért, mert az orális szex nem kapcsolódott közvetlenül a szaporodáshoz, és nem felelt meg a heteronormatív egyházi tanoknak, másrészt pedig azért, mert az orális közösülést szégyenletes és beteges dolognak vélték. Az 1960-as években kibontakozó szexuális forradalom hatására kezdett megváltozni az orális szexszel kapcsolatos attitűd, ami a pornó elterjedésével teljesen természetes szexuális tevékenységgé vált. Ugyanakkor a világ egyes részein - különösen Afrikában és az iszlám országokban - a mai napig tabu, és az USA egyes államaiban börtönbüntetés jár a "természetellenes aktusért."


Ne erőltesd, ne követeld!

A szexualitást illetően ma már nem igazán vannak határok, ennek ellenére sokan - szocializációból vagy neveltetésből kifolyólag - a női nemi szervet csúnyának és "piszkosnak" látják. Egy férfi akkor is elutasíthatja az orális szexet, ha tapasztalatlannak érzi magát, vagy korábban csődöt mondott, mert fogalma sem volt arról, hogy mit kezdjen odalenn a nyelvével. A nők gyakran beleesnek abba a hibába, hogy az előző kedvesükkel példálóznak, és ha a férfi nem tud a lepedővirtuóz elődökkel lépést tartani, könnyen kialakulhat benne szorongás és félelem.
"Ha úgy érzed, hogy van egy kis bizonytalanság vagy előítélet a partnered részéről, érdemes megbeszélned vele ennek valódi okát, és időt adni neki a probléma feloldására" - vélekedik Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus. "Fontos, hogy bátorítsd őt, és mindig dicsérd az erőfeszítéseit, hogy még több önbizalma legyen, de soha ne erőltesd, és ne követeld az orális ingerlést. Később kialakul a bizalom és a kötődés, az őszinte kommunikáció pedig lehetővé teszi, hogy értékeljétek a vágyaitokat, és kölcsönösen kielégítsétek egymás igényeit."

Thinkstock

Feromonok támadása

A hüvely kellemetlen illata tűnik a legnyomósabb ellenérvnek, amiért bizonyos pasikat szinte fizikai undorral tölt el az a gondolat, hogy partnerük erogén zónáját a szájukkal vagy a nyelvükkel ingereljék. A napi tevékenységek érezhető nyomot hagynak a hüvelyben, ezért az ilyen típusú intim kapcsolatban nagyon fontos a tisztaság. A hüvely illata és íze egyénenként változhat, ám állapota nagymértékben függhet az egészségi-lelki állapottól, a menstruációs ciklustól vagy a táplálkozási szokásoktól. A kellemetlen illatú vagy furcsa állagú nemi szerv hátterében valamilyen fertőzés is állhat, ez esetben feltétlenül kérd a nőgyógyászod segítségét. A biztos intim higiénia érdekében legérzékenyebb testrészed tisztítsd naponta kétszer savas kémhatású lemosókkal, amelyek védik hüvelyflórád természetes egyensúlyát. Ha párod még frissen mosottan is ódzkodik a nemi szerved kényeztetésétől, a zuhany alatt mosdassátok meg egymást, így saját maga tapasztalhatja meg, hogy az alsó fertályodon minden tiszta és tökéletes.

Roland, operatőr (33)
"Tapasztalataim szerint a nőknél borzasztóan nagyok az illat- és ízbeli különbségek. Velem is előfordult már, hogy szerettem volna orálisan örömet okozni a csajnak, de egyszerűen utáltam az ízét és a kinézetét. Egy nőnek akkor is lehet kellemetlen illata alul, ha nincs semmilyen betegsége, szerintem minden a feromonokon múlik. Viszont ha nem jön be valakinek a testszaga, azt semmilyen kencével vagy parfümmel nem tudja leplezni."


Rettegés a fertőzésektől 

Sok pasi azért sem meri bevállalni, hogy a másik legintimebb testrészéhez alig néhány centiméterre kerüljön, mert fél a szexuális úton terjedő betegségektől. A közhiedelmekkel ellentétben az orális szex egyáltalán nem biztonságos, hisz számos nemi fertőzés, így pl. a hepatitis B, a HPV, a szifilisz és az AIDS nemcsak szexuális közösülés útján, de orális érintkezéssel is terjedhet. Ugyanakkor a gondos higiénia ellenére sok nő tudtán kívül szenved olyan hüvelyi gombás fertőzésben, amelyet orális közösüléssel is átadhat a férfinak. Ha túl vagy egy komplett nőgyógyászati kivizsgáláson és minden rendben, nincs más dolgod, mint megszabadítani partneredet a félelmeitől, és segíteni neki abban, hogy kellően ellazuljon. Az elején inkább te legyél a kezdeményező, majd egy-két alkalom után mondd el neki nyíltan, hogy mire vágysz és mennyire szeretnéd, ha megcsókolna azon a bizonyos ponton.Zsóka, hosztesz (30)
"A kedvesem nagyon ritkán elégít ki orálisan, de akkor sem jut eszébe magától. Amikor egyszer rákérdeztem erre, azt mondta, hogy neki nem annyira jönnek be a testnedvek, és jobban szeret szemtől szemben lenni szex közben. Én szívesen kényeztetem a nyelvemmel, és nem értem, hogy őt ez fordítva miért nem izgatja. Nem akarok gyerekesen viselkedni, hogy ha a pasim nem teszi meg, akkor én sem, de lemondani sem szeretnék arról, amit a legjobban élvezek."

Thinkstock

Orális gyönyör vs. gyenge férfiak?

Bár első hallásra furcsának tűnik a gondolat, de tényleg vannak olyan férfiak, akik úgy érzik, hogy partnerük orális kényeztetésével csak a saját gyengeségüket bizonyítják. A nő nemi szervének szájjal vagy nyelvvel birtokba vételét egyfajta alárendelt helyzetként élik meg, mert azt gondolják, hogy az orális örömszerzés nem teljes értékű élmény, és a férfiasságuknak is árthat, mivel a péniszük nem vesz részt az erotikus játékban. Ez a fajta szexuális büszkeség azonban teljesen abszurd, ugyanis ha a nő azt látja, hogy a párja szívesen izgatja őt orálisan, és ugyanúgy élvezi a dolgot, észvesztő kielégülése fogja leginkább erősíteni a férfi önérzetét és önbecsülését.

Szőrmentén

Semmi sem lehet zavaróbb a szájjal történő manőverezés közben, mint az elszabaduló szőrszálakkal való kellemetlen küzdelem. A férfiak orális hajlandóságát nagymértékben befolyásolhatja a kényeztetésre vágyó testrész fazonja, és többségüknek nem igazán vágykeltő a túl sűrű szeméremszőrzet. Ezzel szemben egy ízlésesen formára igazított, vagy csupaszra gyantáztatott nemi szerv nemcsak esztétikusabb és izgatóbb látványt nyújt a pasidnak, de az örömszerzési kedvét is felpörgetheti, hisz sokkal könnyebben tudja kényeztetni a csiklódat és a szeméremajkaidat, így mindkettőtöknek intenzívebb élményben lesz része.

Tomi, cukrász (25)
"Tudom, hogy furcsán hangzik, de én egyáltalán nem szeretek nyalakodni ott lent. Csak azért csinálom néha, mert szerelmes vagyok a barátnőmbe, és tudom, hogy ő mennyire imádja. Vele nincs semmi gond, nagyon vonzó és édes az illata, de gőzöm sincs arról, hogy a problémát hogyan lehetne kiküszöbölni úgy, hogy én is élvezzem a dolgot."


Szex alvás közben - A szexszomnia szindróma (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120221-amikor-a-pasid-alvas-kozben-vagyik-egy-kis-legyottra-.html Célirányos szex: gyereket akarok!http://www.life.hu/szeress/szex/20120217-gyerekgyar-celiranyos-szex.html Vészfék a szexben - Így mondj nemet az utolsó pillanatban (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120214-veszfek-a-szexben-igy-mondj-nemet-az-utolso-pillanatban.html Nők, akik az egyenruhára buknak (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120203-nok-akik-az-egyenruhara-buknak.html Sértések szex közben - Téged mi bánt a legjobban? (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120202-sertesek-szex-kozben-teged-mi-bant-a-legjobban.html Így hat a kamaszkori szex későbbi szexuális életedre (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120127-szerelem-szex-parkapcsolat-tanuld-meg-elvezni-a-szexet.html