Álmodtál már valaha olyat, hogy megcsalod a párodat? Ha igen, ne aggódj, ez még nem azt jelenti, hogy valóban félre akarsz lépni! Álmainknak ugyanis mélyebb pszichés okai vannak. Szánj rá egy kis időt, hogy álmaid segítségével még többet megtudj magadról! A Life.hu-n két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.

1. Szex a főnökkel

Ha az álmodban a főnököddel szeretkezel a munkahelyen, ne ijedj meg! Ez még nem azt jelenti, hogy ezt meg is szeretnéd tenni. Ez az álom inkább arról árulkodik, hogy határozottabbnak, önzőbbnek kellene lenned, és elérkezett az idő, hogy végre a kezedbe vedd a sorsod irányítását. Figyelj a jelekre, és cselekedj, amikor eljön az ideje!

Forrás: Thinkstock

2. Szex az exbaráttal

Bizonyára veled is előfordult már, hogy az álmodban felbukkant az expasid. Nos, ez egyfajta módja lehet annak, hogy feldolgozd a történteket. Főleg akkor, ha ő szakított veled. Ez az álom a jelenlegi kapcsolatodról is sokat elárul. Álmainkban akkor szokott általában felbukkanni a régi kedves, amikor a jelenlegi kapcsolat kezd egy kicsit ellaposodni. Itt az ideje, hogy visszacsempészd a szenvedélyt a partnereddel együtt töltött órákba!

3. Szex egy idegennel

Mielőtt heves lelkiiismeret-furdalásod lenne, ne feledd, hogy az ilyen típusú álmokban az idegen valójában te magad vagy! Történt veled mostanában valami, amihez sok erő, bátorság kellett? Az idegen szereplő ugyanis arról árulkodik, hogy büszke vagy a teljesítményedre. Gondolkodj el azon is, hogy mi a közös bennetek az álombeli partnereddel, vajon ő miben tér el az átlagtól!

Forrás: Thinkstock

4. Tiltott szex

Soha nem feküdnél le a legjobb barátnőd férjével, de akkor miért álmodsz erről? Talán azért, mert van a férjének valami olyan tulajdonsága, amivel szeretnéd, ha a te partnered is rendelkezne. Például nagyon figyelmes, és ezt te hiányolod a partneredből. Talán itt az ideje, hogy leüljetek, és elbeszélgess a pasiddal arról, hogy mire is vágysz valójában!

5. Szex egy másik nővel

Ne feledd! Egy ilyen álom nem azt jelenti, hogy biszexuális lennél. Ha álmodban egy másik nővel bújsz ágyba, akkor valószínűleg büszke vagy nőies idomaidra. Az ilyen álmok gyakoriak például terhesség alatt, amikor a tested átalakul és kiteljesedik a nőiességed. Gondolj vissza, hogy az álmodat megelőző nap tettél-e valami fontosat, amire méltán büszke lehetsz. Az álmod sokkal inkább ennek a teljesítménynek a "megünneplése", mint látens szexuális vágyaid megnyilvánulása.

Forrás: Thinkstock
Irodai flört nővel: Izgat a kolléganőm közelsége című cikkünkben bemutattunk már egy hasonló történetet. Akkor olvasónk, Dia mesélte el, mit érzett, amikor új lány jött hozzájuk.

Akkor a Life.hu párterapeutája, Deáki Tímea azt javasolta Diának, és mindenkinek, aki hasonlóképpen érez, hogy tegye fel magának az alábbi kérdéseket:

- Amikor férfiakkal éltél együtt, mi hiányzott belőlük leginkább? 
- Ki tudsz ragadni egy vagy több olyan momentumot, ami minden (a legtöbb) férfi esetében igaz volt?
- A kolléganőd, aki megindított benned valamit, rendelkezik valamilyen számodra imponáló, külső vagy belső férfias tulajdonsággal?
- A kolléganőd iránt érzett vonzalmad milyen hatással van a jelenlegi hetero kapcsolatodra?
- Mit érzel annak kapcsán, hogy vonzónak látsz egy veled azonos nemű embert? 
- Mit vált ez ki belőled, milyen érzéseket kelt benned? Ijedtség, izgalom, félelem? Esetleg ezek mind együtt?