Imádod, ahogy a párod szex közben kéjesen nyögdécsel, és élvezed, hogy trágár szavakat suttog a füledbe? Mielőtt túlságosan is elbíznád magad, könnyen lehet, hogy a pasid csak önmagát akarja megkímélni a kudarctól, és az egész egy nagy átverés! Két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.


Nem csak a nők blöffölnek az ágyban

Közismert tény, hogy a nők többsége színleli a gyönyört, de e tekintetben még keveset tudunk az ellenkező nem hálószobatitkairól. Egy nemrégiben publikált brit felmérés meglepő adatokat mutatott, miszerint minden ötödik férfi esetenként szimulálja a kielégülést, méghozzá nagyon hitelesen, és a válaszadók 86%-a életében legalább egyszer csak megjátszotta az orgazmust. Azt hihetnénk, hogy az ő esetükben a kamuzás szinte lehetetlen, hisz aránylag kézzel fogható jelei vannak a gyönyörérzésnek, ám valójában magömlés nélkül is elérhetik a kéj legmagasabb fokát. Egyes távol-keleti technikák lehetővé teszik az ejakuláció nélküli élvezést, és bizonyos izmok segítségével a spermát is vissza lehet tartani, amivel magömlés nélküli sorozatos orgazmus érhető el, kissé becsapva a természetet. Továbbá vannak olyan "kézművesek", akik önmagában gyakorolják az ejakulációt, és megtanulnak egyfajta cserét, ilyenkor a kilövellt ondó nem a külvilágba, hanem a húgyhólyagba kerül.


Thinkstock

Fruzsi, értékesítő (42)
"A férjemnek egy ideig megy a szeretkezés, aztán egyszerűen lelankad, amit persze én is érzek, de ahelyett, hogy abbahagyná, és azt mondaná, 'Drágám, ezt most nem jön össze', nevetséges hangokat ad ki, és úgy csinál, mintha nagyon is élvezné a szexet. Szerintem ezt azért teszi, hogy ne bőgjön le előttem, és azt mégsem mondhatom neki, hogy úgyis tudom, hogy nem ment el."


A pasik sem akarnak mindig hancúrozni

A gyönyört a férfiak jóval gyakrabban tettetik, mintsem azt gondolnánk, és ebben a színjátékban egyáltalán nem maradnak le a nők mögött. A színlelt férfi orgazmusnak számos oka lehet. Az antidepresszáns-, szorongásoldó- és potencianövelő gyógyszerek, a rendszeres alkoholfogyasztás vagy a túl gyakori maszturbáció is rossz hatással lehet a szexuális viselkedésükre. Emiatt ma már egyre több férfi szenved megkésett vagy túl korán bekövetkező orgazmustól, és sokan egyáltalán nem képesek elélvezni. A férfiak a nőkhöz hasonlóan általában azért színlelik a gyönyört, mert nincs kedvük szeretkezni, a nemi vágyuk csekély, s így akarnak örömet szerezni a partnerüknek, illetve minél előbb véget vetni az aktusnak. Sokuknál az önértékelési problémák, a negatív múltbéli tapasztalatok, az erekciós nehézségektől való félelem és a stressz okozta teljesítménykényszer is befolyásolhatja a magömlés elmaradását, ami ugyancsak az orgazmus megjátszásához vezethet.  A tanulmányból az is kiderült, hogy az idősebb férfiakra szexuálisan nagyobb nyomás nehezedik, ezért gyakrabban félnek a kudarctól, és sokuknál a szimulálás az egyetlen módja annak, hogy megkíméljék párjukat a csalódástól. Gábor, egyetemista (25)
"Amikor ágyba bújok egy nővel, egyfolytában csak arra tudok gondolni, nehogy teherbe essen. Hiába szed a csaj fogamzásgátlót, én nagyon tartok ettől, ezért sokszor inkább úgy teszek, mint aki elélvez. Az a gond, hogy óvszerrel egyszerűen csődöt mond a péniszem, ezért is szeretem jobban az orális kényeztetést."

Oscar-díjas alakítások

Amikor egy nő tetteti, hogy sikerült eljutnia a csúcsra, általában azért teszi, mert nem kapja meg párjától azt, amire vágyik, és az orgazmus-csaló pasiknak is hasonlóak a motivációi. Ugyanakkor sokkal érzékenyebbek e tekintetben, hisz róluk általában úgy gondolják a nők, hogy bárhol és bármilyen körülmények között képesek elélvezni. Az átlagos adatok azt mutatják, hogy a férfiak általában 7 perc alatt jutnak el a csúcsra, és ha valaki ezt túl hosszú időnek tartja, könnyebben választhatja az imitálást, mint arról beszélni, hogy miért nem volt orgazmusa. Sok nő egyszerűen elvárja a párjától, hogy a szexben mindig maximumot nyújtson, és ha nem jön össze a dolog, képes becsmérelni a férfiasságát. Ez frusztrálhatja a partnert, aki talán csak úgy képes megvédeni az egóját a kudarctól és a félelemtől, hogy megpróbálja "átverni" a másikat.

Thinkstock

 

Roland, kertész (31)
"Szerintem a mai csajok teljesen el vannak tévedve. Egy pasi is tud annyira fáradt lenni fizikailag és lelkileg, hogy nem kívánja a szexet. Ha úgy érzem, hogy semmilyen módon nem jutok el a csúcsra, és a gondolataim teljesen máshol járnak, inkább megjátszom, hogy nekem is jó, mert nem akarom a csajomat feleslegesen túráztatni. Szerintem ez így sokkal egyszerűbb, mint magyarázkodni, hogy mi a bajom, vagy kivel csalom meg."

Igen, igen, igen!

Egy olyan nő, aki kellő szexuális tapasztalattal rendelkezik, többnyire tudja azt, hogy mikor ejakulál a partnere, melynek eredményét általában a genitális részén érzi. Ugyanakkor némi nyögdécseléssel, egy kis lihegéssel és trükkös pózokkal a férfi is lazán átverheti a nőt. A történet mellékszereplője pedig a teljes sötétség és az óvszer, mivel az egyértelmű bizonyítékot gyorsan el lehet tüntetni a szemetesben. Gumi nélkül sincs túl nehéz dolguk az orgazmus-imitátoroknak, mivel a magömléskor kilövellt sperma mennyisége kb. 3-4 ml, és ha még síkosítót is használ aktus közben, szinte lehetetlen megállapítani, hogy melyik testnedv kihez tartozik. A misszionárius pózban nehéz füllenteni, és ha egy pasi orgazmust mímel, nagy valószínűséggel hátulról vagy olyan testhelyzetben teszi, amikor a nő nem láthatja az arcát, így sokkal kisebb a lebukás veszélye.

Ádám, rendszergazda (38)
"Az excsajom nagyon fiatal volt és tapasztalatlan. Amikor elkezdett dolgozni a péniszemen, éreztem, hogy nem fog menni a dolog. Úgy tettem, mint aki marhára élvezi, aztán kimentem a fürdőbe, és befejeztem azt, amit elkezdett. Volt olyan is, amikor nagyon sokat ittam egy buliban, és felszedtem egy nőt, aki szerintem nimfomániás volt. Állandóan szexelni akart, és egyszer-kétszer előfordult, hogy színleltem, csak azért, hogy hamarabb vége legyen az egésznek. Egyáltalán nem éreztem bűntudatot, és nemrég rájöttem arra, hogy ő is megjátszotta párszor az orgazmust."
Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:

"A színlelés előfordulhat hébe-hóba, de hosszú távon nincs értelme, mert a hazugság megkeserítheti a párkapcsolatot. Az orgazmus tettetése mögött sokszor pszichés okok állnak, amelyek arra utalhatnak, hogy nincs minden rendben az ágyban. Ezzel a férfi nemcsak a partnert csapja be, hanem saját magát is. A kommunikáció és az őszinteség nagyon fontos a szexben is, de a problémákról mindig higgadtan, megértően és empatikusan kell beszélni. Nőként nem kell maximálisan önmagunkat hibáztatni, ha rájövünk arra, hogy a párunk csak eljátszotta a kielégülést. Lehet, hogy épp rossz napja volt, és nem akar minket megbántani, ezért nem szabad egyből arra gondolnunk, hogy már nem vagyunk számára kívánatosak. Természetesen a férfinak sem tesz jót, ha egy ilyen kérdésben hazudik, hisz bűntudatot ébreszthet benne és csorbulhat az önértékelése."
Csak a jó nők után füttyögnek a férfiak?http://www.life.hu/szeress/20131022-hannah-price-fotosorozata-a-zaklatoirol-atrocitasokrol-futtyogokrol-galeria-a-the.html Pasivélemény - Ha túl szexi a doktor nénihttp://www.life.hu/szeress/20131020-pasivelemeny-ha-tul-szexi-a-doki-ferfiak-arrol-hogy-elofordulte.html Ha túl szexi a doki: Nála vagy neki akarsz szülni?http://www.life.hu/szeress/20131021-igy-lazulj-el-ha-tulsagosan-szexi-es-vonzo-a-fogorvosod.html Minden 3. nőnek csalódás a lánykéréshttp://www.life.hu/szeress/20131014-minden-harmadik-nonek-csalodas-a-lanykeres-negyeduknek-a-gyuru-sem.html Vaj vagy margarin? - Forró szextipp éjszakára (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120702-vaj-vagy-margarin-forro-szextipp-ejszakara-18.html