A szexszel kapcsolatban számos mítosz kering a köztudatban, amelyeknek igazságtartalma erősen megkérdőjelezhető. Az sem mellékes, hogy ezen mendemondák némelyike komoly önértékelési zavarokat is okozhat mind a nőkben, mind a férfiakban. A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.

Szívesen írnánk azt, hogy a szexmítoszok születésében a pasik határtalan fantáziája és soha be nem teljesült vágyai játsszák a főszerepet, de az igazság az, hogy a legendagyártásban a nők is az élen járnak. Azt már olvasóinkra bízzuk, hogy elhiszik-e, vagy sem, amit hozzászólóink állítanak, de egy biztos: ezeket a szexszel kapcsolatos mendemondákat jobb fenntartásokkal kezelni.

Forrás: Thinkstock

A gyorsmenet is lehet diadal?

Nagyon sok nő azt állítja, hogy nem a gyors szex híve, mert ilyenkor nem tud ráhangolódni az együttlétre, és nincs orgazmusa. Ezzel szemben vannak, akik azt állítják, hogy igenis a csúcsra tudnak jutni a rövid ideig tartó együttlétek alatt. Sőt, még akkor is, ha nincs mellettük egy hús-vér pasi.

Erika 38, masszőr
"Nem tudom, miért olyan hihetetlen a történet, hogy nekem a gyorsmenetek során rendszeresen van orgazmusom. Elég, ha a pasim becipel a hálószobába, vagy belép mellém a zuhanyozóba. Nekem nem kell előjáték ahhoz, hogy a csúcsra érjek, ráadásul elég, ha megérzem magamban a kedvesem, azonnal magával ragad a gyorsvonat. Én ilyen vagyok. Na és?"
Tamara 26, blogger
"Mi köze az időnek az orgazmushoz? Ha ismered a tested és tudod, hogy érsz a csúcsra, akkor úgy fordítod a pasit, és elélvezel. Ha tudod, hol keresd, pár perc is elég, hogy megtaláld."
Ági 34, menedzser
"Én éltem már át úgy orgazmust, hogy csak a fantáziámat használtam. Nem volt mellettem, bennem pasi, és nem ingereltem magam. Csak feküdtem az ágyon, az ablak előtt széttárt combokkal, és ahogy a szellő meg-megérintette a bőrömet, azt képzeltem, hogy a kedvesem szája, nyelve kényeztet. Akkoriban nagyon vágytam a pasimra, mert fél évig külföldön volt, és nem érhettem el. Szóval a szellő és a fantáziám egyre feljebb vitt azon a bizonyos hegyen, és hiszitek, vagy sem, elképesztően intenzív gyönyört éltem át."

Centikben mérhető mendemondák

A nők másik kedvenc témaköre a pasik méretével foglalkozik, és amíg az orgazmussal kapcsolatos legendák leginkább a nőtársaknak okoznak keserűséget, addig a pénisznagysággal kapcsolatos történetek a férfiak önértékelést dönthetik romba. Az egyik ilyen legismertebb tévhit, hogy csak a hatalmas pénisz tud azonnali és garantált gyönyört okozni a nőnek, amelyről lássuk be, vagy igaz, vagy nem - nagyon sok függ ugyanis a nő testi adottságaitól, úgymint a hüvely tágulási képességétől, rugalmasságától stb. A mítosz azonban él, és sok fájdalmas percet okozhat az "átlagos" méretekkel rendelkező pasiknak.

Forrás: Thinkstock
Anett 29, dizájner
"Én nem hittem abban, hogy a szerszám mérete meghatározhatja a női gyönyör mértékét, de amikor először éreztem magamban a jelenlegi pasimat teljes hosszában és valójában, akkor döbbentem rá, hogy nekem igenis kell ez a huszonhárom centi. Én azóta tudok elélvezni szex közben, amióta a párom hatalmas pénisze kalandozik bennem."

Kis erotikus számtan

A pasikat sem kell azonban félteni, ha mítoszgyártásról van szó, bár esetükben a történetek legnagyobb része a teljesítményről szól. Az is figyelemreméltó tény, hogy a férfiak szeretnek extrém helyszínekről fantáziálni, amelyekkel aztán szívesen hencegnek a baráti körben - pedig feltehetően a közelében sem jártak a valóságnak.

Forrás: Thinkstock
István 35, belső ellenőr
"Mi a metrón szexeltünk a barátnőmmel. Hatalmas tömeg volt, és csak úgy fértünk el, hogy a csajom nekem farolt. Egy kézzel kapaszkodtam, egy kézzel pedig magamhoz öleltem, ő meg ügyesen beigazgatta azt, amit ilyenkor kell. Szinte mozdulni sem tudtunk, de ahogy a metró rángatott minket, nos, két megálló között mindketten elélveztünk. Aztán csak mosolyogtunk, mint két lökött gyerek."
Viktor 26, egyetemista
"Nekem a legnagyobb teljesítményem az egy éjjel hat menet volt. Bár nem egy lánnyal esett meg, hanem egy buliban váltottuk egymást a párokkal. Hat főig bírtam, mielőtt kifeküdtem volna."
György 43, kereskedő
"Ma már nem annyira megy a dolog, de a húszas éveimben nem volt ritka jelenség, hogy akár öt órán keresztül is kényeztettük egymást az aktuális barátnőmmel. Ilyenkor ő többször is elélvezett, én meg ennyi ideig tudtam kemény legény maradni."
Gyimesi Andrea szexuálpszichológus véleménye:
 "A szexuális mítoszok részei az életünknek, és mielőtt megítélnénk bárkit, vagy elutasítanánk a történetét, gondoljunk arra, hogy az élmények hátterében mindig valamilyen pszichés ok áll. Meglehetősen korlátozottak azok az eszközök, amelyekkel objektíven utána lehetne járni annak, hogy tényleg megtörtént-e az elmesélt történet. Mint ahogy elsőre senkiről se tételezzük fel azt, hogy füllentene.

Amikor túlzó egy állítás, akkor azt próbáljuk kideríteni, hogy miért annyira fontos az illető számára, hogy egy bizonyos területen magabiztosnak láttassa önmagát. A jól tálalt történetek vagy valóban igazak, vagy a mesélő önmagáról szeretne pozitív képet kialakítani, mert valamiért fontos számára, hogy a partnere vagy a környezete előtt jó színben tűnjön fel.

Ne feledd: a vad szexmítoszokkal soha ne keljél versenyre, és a partnered szexuális teljesítményét ne mérd ezeknek a szexlegendáknak az állításaihoz!"