Egy hosszú párkapcsolatban törvényszerű, hogy egy idő után csökken a szexuális vágy. Ha nem teszünk ellene, a kudarcok könnyen tönkretehetnek mindent, a módszerek viszont sokszor kockázatosak. Férfiak vallanak arról, nekik mi jött be.


1. Az újdonság varázsa

Gábor, reklámszakember (38)

"Nyolc éve tartott a kapcsolatunk a barátnőmmel, amikor azon kaptuk magunkat, hogy szinte már alig szeretkezünk, és akkor is csak rutinszerűen. Ez egybeesett mindkettőnk életében egy olyan időszakkal, amikor rendkívül sokat dolgoztunk, így egymás megszokásán kívül ez is az okok közé tartozott. Nem szégyelltünk szakmai segítséget kérni, és elmentünk egy szexuálpszichológushoz. Ő azt javasolta, hogy szánjunk több időt egymásra (ezt magunktól is elhatároztuk), a szexben pedig újítsunk. Próbáljunk ki új pózokat, ne mindig az ágyban szeretkezzünk, hanem új helyszíneken is, kapjuk el a másikat meglepetésszerűen, akár nap közben egy-egy váratlan menetre - szóval csupa olyat, amit addig nem nagyon csináltunk. Örömmel jelenthetem, hogy a dolog bevált, sőt kedvet kaptunk még több újdonság kipróbálásához is."

Thinkstock

2. Szex extrákkal

Attila, sofőr (29) 

"Valahogy sohasem érdekeltek a szexuális segédeszközök, mindig olyan természetellenesnek tartottam őket: miért ne tudnánk mindent megoldani a szexben a saját testünkkel? A páromat viszont mindig is izgatta pár játékszer, csak az én ellenállásom miatt nem vett egyet sem. Így aztán amikor azt vettem észre, hogy ráférne egy kis vérfrissítés a szexuális életünkre, bementem egy szexshopba, és kapott tőlem ajándékba egy vibrátort. Elsőre nem vált be, mert rossz méretet választottam (túl kicsit), de értékelte a gesztust, aztán elmentünk együtt vásárolni, és nagyszerűen bevált az új 'barátunk' szex közben. Rájöttem, hogy a segítségével változatosabban, több helyen egyszerre is tudom izgatni őt. Azóta egész kis készletet gyűjtöttünk különféle játékszerekből, és így legalább már nem kell mindig heteket gondolkoznom azon se, hogy mit vegyenek neki a születésnapjára."


3. Gyönyör csapatjátékkal fűszerezve

József, vállalkozó (32)

"Szerintem minden pasi álma, hogy kipróbálhassa két nővel, és minden nőé, hogy két pasival, ezt viccesen többször is emlegettük a feleségemmel korábban. Mind a ketten eléggé laza felfogásúak vagyunk, de a kapcsolatunk elején eszünkbe se jutott volna ilyesmi, akkor még bőven adott elég újdonságot a szex kettesben is. Aztán ahogy laposodott a szex, egyre többet néztem pornót, a feleségem pedig ezt egyszer észrevette. Leültünk, megbeszéltük, megállapodtunk, hogy újításra van szükség, ő is érezte. A korábbi poénból pedig kaland lett: kipróbáltuk hármasban előbb nővel, aztán férfival is. Az első alkalommal mindkettőnk kicsit féltékeny volt, de aztán győzött az izgalom, a végére pedig rájöttünk, hogy a szex egy harmadik emberrel teljesen másról szól, mint amit mi egymással csinálunk, ez csak egy fűszer. Vicces módon azóta sokkal jobb lett a szex kettesben is. Most azt tervezzük, hogy kipróbálunk egy szvingerklubot is, ki tudja..."

Thinkstock

4. Színjátszókör másképp 

Dávid, egyetemista (25)

"Én olyan típusú személyiség vagyok, aki mindig vágyik a változatosságra, és ezt az eddigi barátnőim nem nagyon bírták - vagy én nem bírtam mellettük az állandóságot. A mostani párommal is fenyegetett ez a veszély, három év együttlét után már mindig tudtam, mikor fogunk szexelni, tudtam, melyik póz után melyik következik, ez pedig a biztos jele szokott lenni nálam annak, hogy hamarosan keresek egy új lányt. Őt viszont túlságosan szerettem ahhoz, hogy ezt megtegyem vele, és vicces módon egy középiskolás hobbija jelentette a megoldást, ugyanis színjátszókörös volt. Ő szívesen játszik el szerepeket a kedvemért, még izgatja is, én pedig állandóan új és új nőkkel lehetek, akik ráadásul mind olyan szépek és ügyesek, mint a barátnőm."

5. Amiről nem tudok, az nem fáj

Ferenc, jogász (46)

"Szerintem az ember nem monogám lény, vagy legalábbis csak egy ideig az. Ha elmúlik a nagy lángolás, egy hosszú házasságban a szerelem inkább már társkapcsolat, és akkor természetes, hogy felébrednek a vágyak mások iránt is. Ilyenkor felesleges erőltetni a hűséget, mert természetellenes. Mi a feleségemmel huszonegy évnyi házasság után, egymást szeretve döntöttünk úgy, hogy ezentúl nyitott kapcsolatban fogunk élni, ami persze nem azt jelenti, hogy fűvel-fával lefekszünk, és még csak azt sem, hogy kínoznánk a másikat a kalandjainkkal. Egyszerűen csak nem kérjük számon a másikon, mikor merre járt. Persze vannak szabályok: közös ismerőssel tilos bármi, és ha valamelyikünk már komolyabb érzelmeket is érezne egy harmadik fél iránt, akkor szólnia kell. Addig viszont legyen titkos minden. Ja, és persze azért egymással sem felejtettünk el szeretkezni."Csak szexre kellesz, avagy a palira vett pasik esete (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120412-csak-szexre-kellesz-avagy-a-palira-vett-pasik-esete.html Meddig férfi a férfi? - A pénisz életciklusa (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120410-szex-szerelem-parkapcsolat-a-penisz-eletciklusa.html 6 szexuális kérdés, amiért fölösleges idegeskedned! (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120404-6-szexualis-kerdes-amiert-felesleges-idegeskedned.html Így tréfálhatja meg a szex az agyadat (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120403-igy-trefalhatja-meg-a-szex-az-agyadat.html Női és férfi szexmítoszok nyomában (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120329-szex-szerelem-parkapcsolat-szexmitoszok-kigunyolt-erzekek.html "Jóga közben esett meg a dolog" - Orgazmus pasi nélkül (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120327-szex-szerelem-parkapcsolat-joga-kozben-esett-meg-a-dolog-.html 6 jel, ami elárulja, hogy szexre van szükséged (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120323-feszult-vagy-beteg-borproblemak-gyotornek-lehet-hogy-szexre-van-szukseged.html