Az egyik nagy dilemma a nők körében, hogy a férfiak a párductestű nőkre buknak inkább, vagy a telt idomokat kedvelik jobban. Mi most arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire vonzó a nők számára a pocakos pasi.  


XXL méret, nagyobb élvezet 

A szépség mindenki számára mást jelent, ami ugyanúgy igaz a férfiakra, mint a nőkre, tehát minden embernél különböző okai vannak, hogy miért szereti a potenciális partnert. Egy 2 évvel ezelőtti szexuális viselkedést elemző tanulmány szerint a kövérebb férfiak felesleges testzsírja több női nemi hormont termel, ami kedvezően befolyásolja a szexuális aktivitást és teljesítményt. Ennek oka, hogy a magas vérzsírszint miatt megemelkedik az ösztradiol hormonok szintje, ami megzavarja a test kémiai egyensúlyát, ezért a túlsúllyal rendelkezők hosszabb ideig bírják az együttlétet. A vizsgálat arra a következtetésre jutott, hogy a kövér emberek átlagosan 7,3 percig szeretkeznek, míg soványabb társaik között vannak olyanok, akik mindössze 1,3 perc alatt jutnak el az orgazmusig. Ugyanakkor számos, a testsúly és a szex kölcsönhatását vizsgáló pszichológiai tanulmány egyetért abban, hogy a fogyás nem csupán az egészséges életmódhoz járul hozzá, ám javítja a szexuális teljesítőképességet, a szeretkezés minőségét, és segíthet a férfiaknak az ideális testkép kialakításában, valamint az önbizalom növelésében.

Thinkstock

Anikó, óvónő (33)
"Amikor összejöttem a férjemmel, teljesen átlagos testalkata volt, aztán az évek során rendesen felszedett magára, azóta szexuálisan nem tudok rá úgy nézni, mint régen, és inkább a barátot látom benne. Természetesen nem fogom ezért megcsalni, mert nagyon szeretem, de mindent megteszek azért, hogy valamilyen módon ösztönözzem a fogyásra. Úgy látom, hogy a méretes pocakja őt is nagyon zavarja, meg persze az is, hogy szex közben gyorsan elfárad, de pár hete szerencsére gőzerővel diétázni és sportolni kezdett."


Támaszra vágyunk

A nők általában minden élethelyzetben szeretnék biztonságban érezni magukat, és egy nagy termetű ember mellett sokan megnyugvást és biztonságot találnak. Egy Adonisz testalkatú férfiszépségre sokkal inkább jellemző az elutasító, önhitt és nárcisztikus magatartás, aki noha szemet gyönyörködtető látvány, de nem mindig válik belőle teljes értékű társ. Egyes nők számára a túlsúlyos partner szimbolikusan valami könnyebben hozzáférhető dolgot képvisel, akiről az is kiderülhet, hogy sokkal kedvesebb, illetve kevésbé öntörvényű vagy egoista, mint egy vékonyabb férfi. Az Oakland-i Egyetem nemrégiben publikált kutatási eredményei azt igazolják, hogy a fizikai vonzerő nem áll első helyen egy átlagnő prioritáslistáján, ehelyett olyan ismérvek szerepelnek a rangsor elején, mint az érzelmileg érett személyiség, a stabil anyagi háttér és az empátia.

Iza, pályázatíró (27)
"Én egyáltalán nem bírom a kövér pasikat, mert ez számomra a falánkságot és a tunyaságot testesíti meg. Nekem nagyon fontos az első benyomás, és úgy gondolom, hogy ha a férfiak elvárják egy nőtől, hogy legyen csinos és jó alakú, akkor szerintem ők is adjanak magukra. Életemben egyszer voltam együtt egy húsosabb illetővel, aki szex közben folyamatosan szuszogott és izzadt, ami nagyon illúzióromboló volt. Szerintem az elhízott férfiak egyszerűen lusták a mozgáshoz, roppant kényelmesek, és cseppet sem sármosak."

Thinkstock


A kövérség vonzó is lehet

Logikusnak tűnik az evolúciós fejlődési modell alapján, hogy a nagyobb testsúlyú férfiakat a nők egészségesebb, erősebb és sikeresebb családfenntartónak képzelik, hisz ők biztosítják a több élelemhez való hozzáférést. A mai viszonyokra lefordítva ez azt jelenti, hogy a férfi vigyen haza több fizetést, legyen kellően ambiciózus és kockázatvállaló. Ugyanakkor a nő tudat alatt arra is gondolhat, hogy minél több időt tölt kedvese az alakformálással, annál elfoglaltabbá válik, ezért kevesebb pénzt képes keresni. Annak ellenére, hogy sok nő ma már teljesen független pénzügyileg és sikeres, az ősi evolúciós "programozás" mégis komolyan befolyásolja a párválasztást. Az antropológusok szerint egy mackós külsejű férfi például kevésbé lehet nyitott a szexre a nőkkel, mint egy vékonyabb vagy kisportoltabb alkatú pasi. 

Tudtad?
A Kolumbiai Egyetem tudósai szerint a nők mindaddig nem bánják, hogy kövér a partnerük, amíg vastag a pénztárcájuk. A szakértők a kutatásban közel 700 amerikai pár szokásait vizsgálták meg, és megállapították, hogy minden 10%-os testtömegindex-növekedést a férfiaknak mintegy 2%-os fizetésemeléssel kell kompenzálniuk ahhoz, hogy a másik érdeklődését azonos szinten tartsák.


Miért kedveljük a pocakot?

A tudatalatti szintjén a kövérebb emberekhez való vonzódás gyakran pozitív megítélés alá esik, hiszen ha egy nő egy olyan légkörben szocializálódott, ahol túlsúlyos családtagok éltek, sokkal komfortosabban érezheti magát egy nagyobb termetű személy jelenlétében. A tökéletes külsővel megáldott férfi mellett ugyanis gyakrabban előfordulhat, hogy a nő önértékelési zavarokkal küzd. Ezzel szemben egy testesebb partner mellett a súlyfelesleggel bíró nő akár vékonyabbnak is láthatja önmagát, ezért nem kell amiatt aggódnia, hogy néhány pluszkiló felcsúszása miatt megcsalják, vagy esetleg elhagyják. A nagyobb testsúlynak van egy olyan különös üzenete is, hogy az illető jobban élvezi az életet, derűsebb és kiegyensúlyozottabb, ezért a nők többsége egyáltalán nem bánja, ha párjának nincs kockás hasa vagy dagadó mellizma.

Thinkstock
 

Timi, eladó (38)
"Az én kedvesem magas és nagydarab, megjegyzem, az anyukám és az apukám is dundi, de én így imádom őket. Már kislányként vonzódtam a kövérebb emberekhez, és mindig volt egy olyan kényszerem, hogy szeretném megölelgetni őket. Az elhanyagolt és ápolatlan disznó típust gusztustalannak tartom, ugyanakkor az sem vonzó számomra, ha valaki nagyon vékony. Azt szeretem, ha a férfiban van anyag, és szerintem a mackós pasiknak izgalmas a karakterük, és fergeteges velük a szex."


Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:

"A húsosabb férfiak valóban biztonságot sugároznak, a szumósokat is többek között ezért tartják nagy becsben. A testsúly vs. szexualitás kérdésében az a legfontosabb, hogy valaki harmóniában van-e önmagával, és a párkapcsolatban mennyire tud egyenrangú félként részt venni. Az már más kérdés, hogy a férfi a saját testképével tud-e azonosulni, illetve az, hogy a partner hozzáállása ezen aspektusból nézve milyen irányban befolyásolja a szexuális életet. A felszedett kilókat ugyanakkor nem csupán esztétikai, de egészségügyi okokból is érdemes mielőbb leadni, arról nem is beszélve, hogy az aktív nemi életnek számos pozitív élettani hatása van. Úgy vélem, hogy a nők összességében szellemileg és lelkileg kompatibilis társra vágynak, és ha a túlsúly nem okoz az ágyban kényelmetlenséget vagy más jellegű problémát, akkor ez náluk kevésbé számít."


Elindult az Ez zsír! fogyókúrás- és
életmódprogramunk! 

REGISZTRÁLNI SZERETNÉK!

Csatlakozz hozzánk iWiW-en és Facebookon!Undor vagy megbocsátás? Szex megcsalás után (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120420-szex-szerelem-parkapcsolat-megcsaltal-ne-merj-hozzam-erni.html Kedvenc színeink árulkodnak szexualitásunkról (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120417-szex-es-parkapcsolat-kedvenc-szined-arulkodik-szexualitasodrol.html Jól bevált szexébresztő praktikák - 5 tipp férfiaktól (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120415-szerelem-parkapcsolat-5-tipp-az-ellaposodo-szex-ellen-.html Csak szexre kellesz, avagy a palira vett pasik esete (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120412-csak-szexre-kellesz-avagy-a-palira-vett-pasik-esete.html Meddig férfi a férfi? - A pénisz életciklusa (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20120410-szex-szerelem-parkapcsolat-a-penisz-eletciklusa.html