Vajon milyen lesz a szex otthon, ha megjelenik egy szerető? Felpezsdíti az erotikát, vagy épp fordítva: az összehasonlítgatás miatt a maradék vágy is elillan a pár másik tagja iránt? Nők és férfiak különbözőképpen viselkednek otthon, ha felbukkan a harmadik, de egy biztos: mindkét nem nagyon könnyen lelepleződhet. Lássuk, hogyan! A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.

A mozdulataid árulkodnak rólad

Ha te is kikacsingatsz a kapcsolatból, jó, ha tudod, hogy a hitvesi ágyban minden mozdulatod árulkodó lehet szex közben, ahogy a pasid is lelepleződhet otthon, ha szeretőt tart. Sok nő ugyanis nem képes függetleníteni magát a szextől érzelmileg. Még akkor sem, ha azt hiszi, hogy a szexkaland tökéletesen "semleges", és a partner nem érinti meg igazán. 

Egy ideig ugyanis elhitetheted magaddal, hogy a szex az "csak" szex, és ez mindaddig működhet is, amíg például ki nem derül: a partnered, akivel megcsalod a pasidat a szexen kívül tényleg nem akar mást tőled, csak szenvedélyes pásztorórákat - ez ugyanis bánthatja az önérzetedet, és feltehetőleg az önértékelésednek sem fog jót tenni. Az érzelmekre épülő, gyengéd kapcsolódás az, amely elárulhat otthon a hitvesi ágyban. Amennyiben ugyanis felbukkant a harmadik (és már az is kérdés, hogy miért gyengült meg a viszony a pároddal annyira, hogy egy harmadik beférkőzhetett közétek), akkor szinte biztos, hogy nem a pasidra fogsz koncentrálni, hanem az izgalmas harmadikra, akit testestől-lelkestől szeretnél birtokolni.  

Forrás: Thinkstock
Zoli 32, kereskedő
"Nekem fél év kellett hozzá, hogy megértsem, mi történik az addig jól működő párkapcsolatban. A barátnőm előtte sem volt valami lelkes az ágyban, amikor azonban egész hónapban mindössze kétszer szexeltünk, és azt is nekem kellett kiharcolni, nos, azt már nem lehetett figyelmen kívül hagyni. A viselkedése is teljesen megváltozott. Morcos lett, nem akart velem beszélgetni, érzékelhetően a terhére voltam.

Ha közeledtem, elküldött, és többé nem bújt hozzám, ha filmet néztünk. Szóval minden gyengéd pillanat elmúlt. Másrészről kívánatosabb volt, mint valaha. Fogyott és megváltozott a testtartása. Én mindig gyönyörűnek láttam, de akkor, azokban a hónapokban egyszerűen nagyon szép volt. Talán ezért is fájt annyira, amikor lebukott, mert az a szépség már nem nekem szólt."

A pasik élvezik a diadalt

Egészen más a helyzet a pasikkal. A férfiak szexuális étvágya ugyanis vagy ugyanolyan marad, mint a félrelépés előtt volt, vagy még inkább felerősödik. Míg a nők hosszadalmas "összehasonlító" vizsgálatba kezdenek, amikor felbukkan a harmadik, és párjuk teljesítményét - ha elfogadják egyáltalán - a szeretőéhez mérik, addig a pasik nem hasonlítgatnak, egyszerűen élvezik a diadalt, hogy több nőt is meghódíthatnak az ágyban.

A férfi ereje sem csökken, nem érzi attól magát "fáradtnak", hogy a délutáni pásztorórán a szeretőjével, éjjel pedig a párjával áldozik a szex oltárán. Külön tudja (és külön is akarja) választani a szexet az érzelmeitől, és lebukás esetén gondolkodás nélkül dobja a szexpartnerét, vagy a szeretőjét.

Forrás: Thinkstock

A férfi min bukhat le mégis?

Sok esetben semmin, és talán soha nem derül ki, hogy hűtlen volt, vagy ha igen, akkor nem az ágyban tanúsított magatartása buktatja le, hanem egyszerűen csak óvatlan, vagy a barátnője/felesége féltékeny természetű és élesebb szemmel figyeli, mint addigi partnerei. Néha azonban épp nagy szexuális étvágya árulja el csapodárságát.

Csilla 41, gyógymasszőr
"A pasim a technikán bukott le. Meglepett egy spéci kis szexeszközzel és gyanús volt, hogy mennyire tisztában van a használatával. Még szex közben is rácsodálkoztam, mennyire kézre áll neki, holott azelőtt mi nem használtunk közösen semmilyen rezgős játékot. Pontosan azért, mert ő nem akarta.

Szóval gyanús volt minden, ezért figyelni kezdtem. Új pozíciókat is ki akart próbálni, és miközben nyitottabbá vált a szexben (amit én élveztem), rá kellett ébrednem, hogy ez az új pasi nem a netről szedi össze a tudását, hanem valahol korrepetálják. Mi meg tudtuk beszélni a dolgot, a pasim félrelépése óta együtt vagyunk, de a lelki béke érdekében 'szabadjegyem' van egy félrelépésre."
Gazdag Enikő pszichológus szakértő véleménye:

"Akár a férfi, akár a nő lép félre, érzelmek mindig fognak az új kapcsolatba keveredni, még akkor is, ha az csak a szexről szól. Még egy egyéjszakás kapcsolatban is vannak érzelmek. A megcsalások hátterében az esetek döntő többségében párkapcsolati problémák állnak. Nagyon gyakori az is, hogy a párkapcsolatban ritkul a szex, vagy elmarad (ennek hátterében is egyéni vagy párkapcsolati konfliktusok állnak), és így szinte "törvényszerű", hogy egyik vagy másik fél máshol keresi a boldogságot.

A nők, ha félrelépnek, otthon még kevésbé igénylik az intimitást, vagy olyan dolgokat várnak el a párjuktól, amiket megkapnak a másik kapcsolatban. Ez sajnos árulkodó jel lehet. (Megváltozik a hölgy, meglepő igényei lesznek, kivirul, stb.) A férfiak, ha félrelépnek, általában hiúbbak lesznek, megnő az önbizalmuk, de ez az otthoni teljesítményükkel inkább pozitívan függhet össze. Ők is elárulhatják magukat különböző jelekkel, pl. újra odafigyelnek önmagukra, edzeni kezdenek, vagy jobban öltözködnek, mint addig.

Ám hiába van kevesebb külső jel a férfiak esetében, a nők jellemzően előbb veszik észre a párjukon, hogy valami megváltozott. A félrelépés után érdemes a megcsaló félnek' elgondolkoznia, hogy milyen problémái vannak a párkapcsolatával, mire is vágyik, és hogyan lehetne tiszta vizet önteni a pohárba, vagy rendezni az otthoni helyzetet."