Egyre népszerűbbek a szexi, a test minden porcikájára kiterjedő masszázsok a nők körében is. De vajon hol vannak az érzékiség határai, ha valaki párkapcsolatban él? Megcsalás, ha valaki intimmasszőr keze alá fekszik?

 

Az intimmasszázs nem szex. Nincs aktus, sokszor orgazmus sincs, hiszen nem a gyönyör elérése a legfontosabb. Van, aki úgy véli, hogy a masszázs az masszázs, még akkor is, ha az intim területekre is kiterjed, más szerint az intim terület érintése tabu a párkapcsolaton kívül, és ennek megsértése hűtlenkedésnek számít.

Forrás: Thinkstock

Kaland veszély nélkül

Zsófi harmincegy éves, egy nagy cégnél pályázati projektekkel foglalkozik. Három éve stabil párkapcsolatban él, a szexuális élete is rendben van. A fiatal nő mégis valami izgalomra, újra vágyott - kalandra, veszély nélkül. Az interneten talált rá az érzéki masszázsra. A masszőr is tetszett neki, de még inkább azok a gondolatok izgatták fel, amelyekkel a férfi az intimmasszázst kínálta. Úgy érezte, nincs veszítenivalója. A dolog ártatlan, hiszen nincs aktus, csak kényeztetik a testét.

Zsófi:
Én tényleg nagyon szeretem a pasimat, és csak a kíváncsiság vitt el az intimmasszázsra. Nem az idegen érintés vonzott, hanem a saját érzékeim feltérképezése. Tibor, a párom ügyes szerető, de nekem néha akadnak gondjaim a csúcsra jutással. Kíváncsi voltam arra, hogy 'szakavatott' kezek között mi történik a testemmel. Milyen érzés lesz, ha én nem adok semmit? El tudom-e engedni magam annyira, hogy élvezni tudok egy ilyen kényeztetést?

"Minden szemérem elillant belőlem" 

Zsófi nem várt sokáig, felkereste a masszőrt. Élményeiről így mesélt a Life.hu-nak: "Lelkesen, kíváncsian érkeztem a masszázsra. Apró mécsesek égtek a szobában, halk zene szólt. Mosolyt, törülközőt kaptam, azt le sem vettem addig, amíg le nem feküdtem a matracra. Hasra feküdtem, úgy, ahogy a masszőr javasolta, kicsit kényelmetlenül éreztem magam.

A masszőrön puha, bokáig érő, laza nadrág volt. Mellém térdelt, elmondta, mire számíthatok, hogy hol fog megérinteni, és a beleegyezésemet kérte. A saját határait tehát kijelölte, de azt is megtudtam: nekem mindent szabad. Bármikor megmozdulhatok, feltérdelhetek, minden megengedett ahhoz, hogy valóban jól érezzem magam. Engem eleinte feszélyezett a meztelenség, és bár izgalom volt bennem, éreztem, hogy nem az orgazmus a cél. Elkezdődött a masszázs, először csak a derekamon éreztem az olajos tenyerét, majd fokozatosan haladt a lapockám és a vállam irányába.

Lassan elérte a nyakamat és a fülemet is. Ahogy haladt előre, elidőzött itt-ott. Arra számítottam, hogy minden feszültség elillan belőlem, de éreztem, hogy csak nagyon lassan tudom átadni magam az érintéseinek. Annál is inkább, mert a jobb lábam egyszer csak begörcsölt. Évek óta nem történt ilyen velem. Ívbe feszült a talpam, elképesztő volt a fájdalom. A masszőr azonnal érzékelte, hogy valami nem az intim forgatókönyv szerint zajlik, elmondtam, mi a gond, a kezébe vette a lábamat, csillapította a fájdalmat.

Újra relaxálni kezdtem, és mintha a testem is belenyugodott volna a döntésembe: végre átadtam magam a kényeztetésnek. Egyre forróbbak és intimebbek voltak az érintések. Még mindig a hasamon feküdtem, amikor az ujjai elérték a combjaim tövét, az érintése finom volt és magabiztos. Épp csak megérintett, épp csak simogatott. Én a magam részéről már többet szerettem volna. A hátamra feküdtem, minden szemérem elillant belőlem, és élveztem, hogy csak kapok, és most nem adok semmit cserébe. Egy porcikám se maradt ki a kényeztetésből. Csak később lett iszonyatos bűntudatom." 

Forrás: Thinkstock

"Elmondjam-e neki?"

A masszázs óta eltelt hónapokban Zsófi nagyon sokat vívódott, hogy elmondja-e a párjának, hol járt, vagy jobb, ha hallgat az élményről. Az esze azt mondta, nem csinált semmi rosszat, de a teste másra emlékszik. Szárnyaló gyönyörre, amit nem a párja, hanem egy másik, idegen férfi érintése segítségével élt meg.

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen bűntudatom lesz az eset után, amikor a párom mellett vagyok az ágyban, vacsorát főzök neki, megfogja a kezem, vagy mesél a munkájáról. Szeretném megtudni, hogy vajon más is megcsalásnak érzi az intim területekre is kiterjedő masszázst? És persze ami a legjobban foglalkoztat: elmondjam-e neki?"

Gyimesi Andrea szexuálpszichológus véleménye:
"Az intimmasszázzsal kapcsolatos kérdésre, vagyis hogy a masszázs megcsalás-e vagy sem, nem olyan könnyű válaszolni. Nincs rá egyértelmű igen, vagy nem felelet, még akkor sem, ha első ránézésre általános etikai szempontok alapján azonnal rávágható lenne az, hogy igen: megcsalás.

A hűség kérdése ugyanis mindig minden esetben párkapcsolaton belüli egyezség kérdése. Előre tisztázott, akár pontokba szedhető útmutató, ami segít eligazodni mindkét félnek: mit fogad el a másik, és mi az, ami már biztosan nem fér bele. Ezeket a kérdéseket érdemes mindig előre tisztázni. De ha már megtörtént valami, arról utólag megkérdezni a másikat, hogy bűn-e az ő rendszerében az adott esemény - nem javasolt. Mert mi történik akkor, ha igen? Van-e akkor jóvátétel? Megelőzhető-e az, hogy a felek legközelebb ártsanak egymásnak? Számít-e az, ha azt mondjuk, hogy nem gondoltam, hogy ez ilyen hatással lesz rám? Ez alapján a párkapcsolatban élőknek érdemes előre kideríteni, hogy mivel sértik a másik etikai kódexét, mert utólag nagyon nehéz az egyeztetés, és nagy valószínűséggel egyik fél sem ússza meg sebek nélkül, akkor sem, ha hallgat róla, és akkor sem, ha megosztja a másikkal a terhet."