Amíg vannak érett, csinos nők, addig szexuálisan is vonzani fogják az arra nyitott férfiakat. A szexualitásukat tudatosan vagy öntudatlanul hangsúlyozó nőknek már a puszta létezésükkel üzenetük van: a nőiesség nem feltétlenül múlik el a fiatalsággal. A Life.hu-n egy éve ez volt a kedvenc cikketek.

Talán mára már mindenki tudja, hogy mi is az a MILF, de aki esetleg nem, annak azért gyorsan összefoglaljuk. A MILF egy olyan harmincas-negyvenes, érett nő (a szó a "Mother/Mom I'd Like to Fuck" angol kifejezés rövidítése), aki tisztában van az értékeivel, már nem köti gúzsba a gyereknevelés mindennapos terhe (minimum kamaszok a srácok), nem szeretne húszévesnek látszani, de őrzi, hangsúlyozza a szépségét, és erotikus kisugárzásával szinte sokkolja a környezetét.

Forrás: Thinkstock
Krisztián 26, gyakornok
"Nekem már akadt dolgom vonzó anyukával, pedig a húsz év korkülönbség is megakadályozhatott volna bennünket abban, hogy együtt legyünk. Nála izgatóbb, belevalóbb nővel még nem találkoztam. A férje sokat utazott, Bea pedig elhanyagoltnak érezte magát.

Mitől volt olyan jó vele? Nem voltak elvárásai velem szemben, nem akart férjhez menni, nem akart gyereket tőlem. Csak szexet akart, és mindent bedobott, ha együtt voltunk. Furcsa, de a csak szex ellenére is hihetetlenül felnéztem rá. Én nem csak olyan nőt láttam benne, akivel csak a szex a fontos, hanem a NŐT."

A vélemények persze megoszlanak a MILF jelenségről. Vannak, akik szerint a MILF nem más, mint pornókategória, és valójában szóra sem érdemes. Mások szerint nincs jobb annál, mint amikor valaki egy idősebb anyával létesít szexuális kapcsolatot.

Miklós 32, vállalkozó
"12 éve, fiatal főiskolásként volt dolgom egy kétgyerekes anyukával. Akkor nagyon menőnek éreztem, hogy 19-20 évesen egy 36 éves nagyon dögös csajjal kavarok, csak az a gáz, hogy mindig este 10-ig kellett várni, mert addigra aludt el a kisebbik gyerek, hajnalban pedig rohant, mert hátha felkelnek a srácok.

Szerintem akire azt mondják, hogy MILF, annak nincs miért keseregni, mert ez nem megalázó. Főleg akkor, ha három vagy még több gyerek után is van olyan fiatal pasi, aki bolondul érte. Ez azoknak szúrja a szemét, akik 35 évesen úgy érzik, hogy kiégtek, és már a pasijuk is kerüli őket. Szerintem inkább legyen MILF valaki, mint lestrapált anyukának emlegessék a háta mögött."

Mások persze nem feltétlenül tisztelettel közelednek az érett nőkhöz, és olyan képet festhetnek róluk, mintha a MILF nők legfőbb jellemzője a mindenen átgázoló szexuális mohóság lenne.

Forrás: Thinkstock
Vince 28, agrármérnök
"Vörös volt a haja és csak szexelni akart. Este visszamentem hozzá, akkor már egyedül volt. Nem voltak gátlásai, pedig elmondta, hogy a fia bármelyik pillanatban visszajöhet. Vadul szexeltünk, ahogy csak bírtuk. Mint egy gép. Azt hiszem, életemben nem voltam olyan durva. De neki ez kellett. Egy nagy, kemény, fiatal farok."

De mit gondolnak magukról a MILF kategóriába sorolt nők? Sokkal több nőre használják ezt a jelzőt a háta mögött, mint ahánynak erről tudomása van. MILF-nek lenni ugyanis nem feltétlenül tudatos döntés eredménye. A gyerekneveléstől független, a testét, az érzékeit, a vágyait már ismerő és jól kezelő nők jelentős része nem ódzkodik a kifejezéstől, és kifejezetten pozitív jelzőként értékeli a MILF-et.

Klári 40, egyetemi docens
"Szeretek csinosan öltözködni és jó testem van. Nem értem, miért kellene zsákokat hordanom. Tudom, hogy szexuálisan kihívóbb az öltözködésem, mint a kortársaimé, vagy éppen a kollégáimé, de ez szándékos. Szerintem nem kell lemondani se a szépségről, se az örömökről csak azért, mert elmúltam negyven. Én például imádom, amikor húszonéves mérnökhallgatók gusztálnak az előadásaimon. Legalább garantáltan bejárnak az óráimra.

Hogy megalázó lenne MILF-nek lenni? Na ne már! Talán savanyú a szőlő valakinek?"
Anna 38, óvónő
"Én nem feltétlenül tartom magam MILF-nek. Valójában nem is játszok rá, de harmincnyolc vagyok. Nagyok a melleim, amit nem akarok eltakarni, és igen, néha látom, milyen éhesen néznek rám a fiatal srácok az utcán, még akkor is, ha tornacipőben, farmerban vagyok. Szóval ez a MILF-ség nem feltétlenül öltözködés kérdése. Inkább azt mondanám, hogy lazaság, mozgékonyság és életszeretet."
Szilvia 45, személyi asszisztens
"Én nem tudtam, hogy engem mások MILF-nek látnak. A fiam már befejezte az egyetemet is, amikor elárulta, hogy azért nem hozta haza egy idő után a haverjait hozzánk, mert az összes srác velem szívatta. Egy alkalommal a telefonját is ellopták, és kimásolták belőle egy fotómat, amin edzőteremben, kócosan, vékony trikóban, sortban tekerek. Közkincs voltam a fiam barátainak úgy, hogy nem is tudtam róla.

A fiam utálta, neki ciki volt, hogy velem álmodnak a haverjai. Kicsit nekem is gáz, mert ahogy látom, nem egyértelműen pozitív a megítélése ennek a kategóriának. Pedig én nem éltem egyetlen alkalommal se a lehetőségekkel. Nem voltam, és most sem vagyok a melleit kirakó bestia."
Marianna 43, könyvelő
"Biztosan egyedül leszek a véleményemmel, de szerintem ez gáz. Csak mert szültem két gyereket és utána nem engedem el magam, miért kell azonnal címkét aggatni rám? Bezzeg ha egy kétgyerekes családapa méltóztaik nem elhízni, nem lesz rögtön tárgyiasítva, mint valami elképesztően szexéhes, fiatalokat maga alá gyűrő luxusprostituált, akivel mindenki dugni akar. Annyira egyszerű és sekélyes számomra ez az egész..."