Kevés izgalmasabb kaland létezhet a világon, mint elutazni egy paradicsomi országba, ahol csak a gondtalan és élményekben gazdag lazításé a főszerep. Úgy tűnik, sok nő nem csupán a gasztronómia és a strandolás csábításának enged, hanem akkor is nehezen tud ellenállni a kísértésnek, ha egy izmos félisten tűnik fel a színen. A Life.hu a tavalyi strandszezonban ez volt a kedvenc cikketek.

All inclusive: napfény, tenger, dzsigolók

Egy online utazási iroda a közelmúltban felmérést végzett annak érdekében, hogy kiderítse, miként viselkednek az emberek a nyári vakáció alatt. A kérdőív eredménye szerint a nők és a férfiak egy külföldi utazás alatt nagyjából ugyanolyan arányban lépnek félre, bár gyakran más-más okból.

A nők főleg azért bonyolódnak alkalmi szexuális viszonyokba, mert nem érzik boldognak, vagy kielégítettnek magukat a kapcsolatukban, míg a férfiak esetében a legnagyobb motiváló tényező a kíváncsiság és a kalandvágy. A kutatásból az is kiderült, hogy a félrelépők jellemzően nem igazán törődtek tetteik következményeivel, és a rossz szexuális teljesítménytől való félelmük erősebb volt, mint a megcsalás miatti bűntudat.

Egy másik tanulmány szerint a nők ilyenkor sokkal nagyobb valószínűséggel lesznek hűtlenek, mert a férfiak képesek akár napokon át búvárkodni, vagy szörfölni, míg a csajok kevésbé kaphatóak az extrém kalandokra, így hamarabb elunják a "semmittevést."

Forrás: Thinkstock
Borcsi 30, értékesítési asszisztens
"Tavaly nyáron úgy döntöttem, megjutalmazom magam egy csodás vakációval, és a barátnőmmel befizettünk egy szardíniai útra. Egy Margaritával a kezemben épp elindultam a medence felé, amikor megakadt a szemem a jóképű pincéren. Abszolút az esetem volt, barna haj, karcsú test, vakító mosoly, és amikor megkérdezte tőlem, akarok-e úszni vele munka után, rögtön igent mondtam.

A vízben aztán egyszerűen magához húzott, aztán levette rólam a bikinit. Finoman csókolgatni kezdte a melleimet, és lassan belém hatolt. Később áthívott a szállodai szobájába, végigszappanozta az egész testemet, én meg hagytam, hogy kényeztessen.

Amikor elváltunk, azt mondta, hogy én vagyok számára a nagybetűs Nő, majd néhány hétre rá beszéltünk Skype-on. Egyszer csak megemlítette a drága, hogy szükséges lenne egy kis pénzre. Egy világ omlott össze bennem..."

Virágzik az etno-szex

A női szexturizmus a mai napig tabunak számít, főleg azért, mert egy külföldi férfi, aki a testi örömnyújtásért időnként pénzt (vagy ajándékot) fogad el, nem tartja magát prostituáltnak, és bizonyos nők semmi kivetnivalót nem találnak ebben. Franck Michel francia antropológus szerint a globális turizmus mára hatalmas szórakoztató iparággá nőtte ki magát, és a fejlett országokban mind a nők, mind a férfiak szívesen kihasználják a harmadik világban élők "erős érzelmeit". Legalábbis egy látogatás idejére. A férfi és a női szexturizmus között az a különbség, hogy a nők a nyaralás alatt szexszel fűszerezett romantikára vágynak, ezért is hívják a jelenséget románc-turizmusnak, ők általában végig ki is tartanak egy partner mellett, míg a férfiak előre terveznek, és célzottan a prostituáltak társaságát keresik.

Fizetett kéjelgés könnyedén

Számos kutatás igazolja, hogy a nők a nyaralás alatt nehezen tudnak uralkodni az ösztöneiken, függetlenül attól, hogy van-e partnerük vagy sem. Az idegen országok remek lehetőséget biztosítanak a könnyed flörtölésre, vagy a spontán szexre, szemben azzal, hogy az otthoni környezetben egy ilyen típusú kapcsolat veszélyeztetheti a nő jóhírét. Egyre több egyedülálló nő indul útnak pusztán azért, hogy kielégítse a vágyait, és a romantika álarca mögé bújva fizetni is hajlandó a testi gyönyörökért. Egyes becslések szerint az elmúlt 20 évben több mint félmillió nyugati nő létesített nemi kapcsolatot külföldi szexmunkással, és sokan közülük visszatérő "vásárlók". Minden ötödik nő szexturista, és az arab országokban keresi a "boldogságot". Ezeken a területeken cseppet sem meglepő látvány, ha egy idős hölgy kézen fogva andalog egy fiatal helyi férfival.

Forrás: Thinkstock
Katalin 42, cégvezető
"Az én történetem teljesen tipikus. A férjem 20 év házasság után lelépett a fiatal kolléganőjével, ráadásul a képembe vágta, hogy kövér vagyok és undorodik tőlem. Teljesen padlóra kerültem, az önbizalmam romokban hevert. Aztán később próbálkoztam egy-két társkeresővel, de meguntam a sorozatos megaláztatásokat.

A barátnőm, akivel rokonlelkek vagyunk, szintén elvált, ráadásul mindketten rajongtunk a művészetekért és az utazásért. Nem volt sem energiám, sem időm ismerkedni, így ha fizettek egy kedves férfi szolgálataiért külföldön, pontosan tudtam, hogy mi fog történni, anélkül, hogy aggódtam volna a másnapon."

Amikor megbolondul az erkölcsi iránytű

Egy csajos vakációzás remek lehetőséget nyújt a spontán ismerkedéshez. Az idegen környezet, az otthontól való távolság, és az alkohol segítenek legyőzni a gátlásokat, ezért a nők többsége a megszokottnál jóval felszabadultabban és nyitottabban viselkedik. Az új élmények és impulzusok hatására beindul a dopamin nevű hormon termelődése az agyban, ami stimulálja a szexuális vágyat, az egzotikus külsejű férfiak pedig szexuálisan rendkívül vonzóak az európai hölgyek számára, ezért szívesen kipróbálnak velük új és extrém dolgokat.

Olívia 24, egyetemista
"A legjobb szexuális kalandjaim mindig a nyaralások alatt voltak. A barátnőimmel három éve Ciprusra repültünk, és izgatottan vetettük bele magunkat Ayia Napa híres éjszakai életébe.

Az első pasi, akivel lefeküdtem, egy DJ volt, aztán a harmadik napon megismerkedtem egy görög szörfoktatóval, akivel fergeteges volt a szex, tele szenvedéllyel és érzelmekkel.

Egyik barátnőm a tengerparton felszedett egy francia srácot, őt szinte nem is láttuk az alatt az egy hét alatt, ám az ő történetük nem csak egy nyári románc volt, mert hamarosan kiköltözött a fiúhoz Marseille-be. Természetesen én is szeretnék majd komoly kapcsolatot, de most vagyok fiatal, és most minden a bulizásról szól."
Forrás: Thinkstock
Julcsi 35, mérnök
"Néhány évvel ezelőtt megismerkedtem egy jóképű idegenvezetővel Spanyolországban. Alapjában véve előítéleteim vannak a külföldi pasikkal szemben, ám Ricardo kitartóan udvarolt napokig, így aztán beadtam a derekam.
 
Bár nagyon romantikus és szenvedélyes éjszakát töltöttünk együtt, alig vártam, hogy reggel legyen, majd észrevétlenül kiosontam a lakásából. Úgy gondolom, hogy a különböző kultúrájú emberek nem igazán érthetik meg egymást, amit nyilván a nyelvi akadályok is erősítenek. Szerintem Ricardo eléggé butácska volt, mert csak annyit tudott Magyarországról, hogy az itteni lányok nagyon rámenősek és könnyűvérűek."
Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"A nyaralós szex pont attól izgalmas és különleges, hogy kötöttségek nélküli, így nincs megfelelési kényszer. És ha mégis rosszul sülnek el a dolgok, pár nap múlva el lehet felejteni az egészet.

Természetesen nem feledkezhetsz meg a testi és lelki veszélyekről, ezért elengedhetetlen figyelned a biztonságos védekezésre, hogy elkerüld a szexuális úton terjedő betegségeket, vagy a nem kívánt terhességet. Ha egyéjszakás kapcsolatot létesítesz, nem árt megbízható partnert keresned, hisz számos veszély leselkedhet rád ismeretlen emberek társaságában.

Ha alkalmi kalandba bonyolódsz, fontos helyén kezelni a történteket, és elfogadni azt, hogy ami történt, az csak egy éjszakára szólt, így az emlék kellemes maradhat."