Van, akinek egy óvatlan kifejezés is megalázó lehet, míg mások bármit képesek elnézni a pasijuknak szex közben. Cikkünk azoknak szól, akiknek nincs igénye a durva vagy meghökkentően kínos bánásmódra és akaratukon kívül futottak bele hozzájuk nem méltó helyzetekbe.

Nagyon nehéz azt eldönteni, hogy mi az, ami illik és elfogadható, és mi az, ami már megalázó egy nő számára. Az, hogy kinek mi fér bele az erotikus repertoárba, nemcsak személyiségtől és neveltetéstől függhet, de az illető pillanatnyi lelkiállapota is befolyásolhatja az élménnyel kapcsolatos érzéseket és reakciókat. Ahogy az sem mindegy, hogy ki a partner, mert lehet, hogy amit szívesen hallasz az egyik embertől, az a másiktól obszcénnek és visszataszítónak tűnik. 

"Imádom, hogy kész vagy az üzekedésre"

A nők a leggyakrabban arra panaszkodnak, hogy a férfiak vulgáris kifejezéseket használnak szex közben. A megfelelő szóhasználatnak illeszkednie kellene a másik elvárásaihoz, de természetesen a legtöbb kapcsolatban a felek nem egyeztetik a szex közben elhangzó szavakat. Sokszor elmarad az utólagos, finom cenzúra is, vagyis a nők jelentős része nem meri jelezni, hogy a másik átlépte a határait. Aktusról aktusra gyűlik a harag és a sértettség, pedig őszinte párbeszéddel egyszerűen sínre lehetne tenni a kommunikációt.

Forrás: Thinkstock

 

Beáta 25, közgazdászhallgató:
"Gondolhat bárki bármit, nekem a pina kifejezés akkor is csúnya, ha azt a legszexisebb pasi dörmögi a fülembe aktus közben, vágyakozástól elfulladó hangon. Teljesen lelomboz az is, amikor a partnerem azt hiszi, beindulok a "most megdugom a kis picsádat" felkiáltástól.

Nekem ez tényleg nem megy, és sajnos többször is belefutottam ebbe. A legutóbbi pasimnak előre szóltam, hogy bármennyire is nagy az izgalom, használjon finomabb, a nemi szervemmel kapcsolatban gyengédebb, becézgetőbb kifejezést. Ő csak nézett rám bután, mert azt hitte, a csajoknak ez simán belefér."
Anikó 32, kozmetikus:
"Életem nagy szerelme egy fiatal állatorvos-hallgató volt. Nagyon bírtam a srácot, volt humora, esze, és értett a testemhez is. Azzal viszont hónapokig nem tudtam megbékélni, hogy amikor megérezte szex közben, hogy a puncim benedvesedett, akkor élcelődni kezdett, ráadásul nyilván a tanulmányai miatt, de elkezdte a nedvesedésemet az állatok hasonló folyamataihoz hasonlítani: "Ó, imádom, amikor így folyatsz, imádom, hogy kész vagy az üzekedésre."

Én meg minden alkalommal leblokkoltam. Minden vágy elillant abban a percben. Pedig nincs bajom az állatokkal, csak megalázó volt számomra, hogy nyilvánvaló nőiességemről ő az állatokra asszociál. Amikor szóltam neki, kinevetett, és nem értette, hogy ez mitől olyan kínos nekem."
Ági 29, jogász:
"Nekem sok minden belefér a szexbe, de amikor a pasim tüzelő szukának nevezett egy egyébként nagyon is kedvemre való helyzetben, akkor meghökkentem. Nem is tudom, mi bántott ebben, hiszen valóban úgy beindultam, mint egy állat, mégis volt benne valami alárendelő üzenet, valami megalázó, ráadásul úgy éreztem, szándékosan mondta, nem csak úgy kicsúszott a száján."

 "Add már ide azt a hájas fenekedet"

"Add már ide azt a hájas fenekedet" - Ágyügyek, amik síráshoz vezetnek intimForrás: Thinkstock

Megalázó lehet az is, ha a másik alakjára vagy olyan természetes, fizikai megnyilvánulására tesz megjegyzést a pasi, amiről a másik fél nem tehet. A leggyakoribb megjegyzések a női fenékkel, a mell méretével, formájával kapcsolatosak. 

Andrea 39, mérnök:
"Szülés után felszedtem néhány kilót, ezért baj volt az önbizalmammal. Nem szívesen néztem tükörbe, és a párom is ismerte az érzéseimet. Annál jobban fájt és hihetetlenül megalázó volt, amikor egy alkalommal egy hátsó behatolásnál belemarkolt a nem épp kicsi fenekembe és azt mondta: "Add már ide azt a hájas fenekedet." Elbőgtem magam, ő szegény meg csak magyarázkodott, mert azt hitte, hogy pont ez a kijelentés fog segíteni nekem, hiszen szerinte ez azt jelentette, hogy ő így is elfogad engem. Nekem azonban egy életre szóló, megalázó élmény maradt a dolog."
Virág 39, fodrász:
"Egyszer valahogy nagyon szerencsétlen módon akkor jött meg a menzeszem, amikor az új pasimmal először szerelmeskedtünk. Véres lett a keze, a pénisze, a ruhája. Ő meg, amikor észrevette, valami hihetetlen arckifejezéssel nézte magán a foltokat, és azt mondta: "Ez undorító!" Iszonyúan megalázó volt számomra. A tökéletes el nem fogadást kellett megélnem."

"Beerőszakolta a péniszét a számba" 
Az erőszakos viselkedés is okozhat megalázó pillanatokat, hiszen nem mindegy például, hogy a férfi orális szex közben beerőszakolja a férfiasságát a nő szájába, és ellenkezést nem tűrve ő diktálja az aktust, vagy hagyja, hogy a nő a maga tempójában és érzéseivel okozzon neki élvezetet - természetesen figyelembe véve azt, hogy a férfinak mi a jó.

Forrás: Thinkstock

 

Inka 32, orvos:
"Volt már olyan pasim, aki szó szerint beerőszakolta a péniszét a számba, és a legobszcénabb kifejezéseket használva akarta, hogy kielégítsem. A legmegalázóbb helyzet azonban mégis az volt, amikor az új pasim az első aktus alkalmával, éppen akkor, amikor már kezdtem igazán jól érezni magam, és vígan vágtáztam a nyergében, hirtelen pofon vágott.

Majd még egyszer és még egyszer. Aztán mintha mi sem történt volna, visszafeküdt a hátára. Én meg csak ültem rajta dermedten, és nem tudtam, mit tegyek. Dühös voltam, és elképesztően megalázott a dolog. Én soha nem akartam, hogy megüssön."
Gazdag Enikő pszichológus véleménye:
"A szexualitás az egyik legfontosabb tényező egy párkapcsolatban, ahol érdemes a pároknak minden érzésükről, gondolatukról őszintén beszélniük a másikkal. Ha ez nem történik meg, a kommunikáció hiánya sok félreértést szülhet. Egyik félnek sem szabad lenyelnie dolgokat, csak azért, hogy megelőzze a konfliktust, vagy hogy megtartsa a másikat, hiszen ha nem jelzi a párjának, hogy valami bántja, egyre elégedetlenebb lesz az illető.

Sokszor a párok azt gondolják, hogy ki tudják találni a másik gondolatait, de ez nem így van. Mindent tisztázni kell! A szexualitás lényege, hogy mindkét félnek örömet okozzon, és ha nem így van, az a kapcsolat rovására mehet. Sokan hoznak rossz családi mintát a múltból magukkal, és azt gondolhatják, hogy ők megérdemlik, vagy ez jár nekik, de a helyzetet fel kell ismerni, és meg kell húzni a határokat: nem szabad hagyni, hogy az egyik fél azt tegye a másikkal, amit akar."