Nemcsak a pornósztárok, a szupermodellek és a celebek akarnak változtatni intim szépségükön, de az átlagnők is tökéletes, feszes és szűk nemi szervre vágynak. Túl nagy, petyhüdt, netán nagyon sötét? Mindenre van megoldás, mert a globális szépségipar nem ismer lehetetlent! Két éve ez ilyenkor ez volt a legolvasottabb cikketek.

A tökéletes genitáliák bűvöletének csapdájában

A történelem során a nők különféle módon igyekeztek megváltoztatni vagy javítani külső megjelenésükön, hogy megfeleljenek az adott kor szépségnormáinak. Erősen szexualizált világban élünk, ahol a fantázia és a valóság között hatalmas szakadék van, és azt a felfogást, hogy mi számít szépnek és normálisnak, a leghatározottabban torzítja a mainstream pornográfia, ami egy hamis mintát állít a nők elé.

A videoklipekben, a filmekben és a magazinokban szereplő sztárokat a technika mesterei gyakran tökéletesre retusálják, ezért sok nő azt feltételezi, hogy valami nincs rendben az egyébként egészséges, természetes nemi szervével, és a férfiak is elvárják tőlük a hálószobában a pornóélményt. A tömegkultúra nyomására a nők rengeteget költenek szépítkezésre, és természetesen nőies testüket - annak érdekében, hogy társadalmilag elfogadottá váljanak - feláldozzák a modern technológia oltárán.

Forrás: Thinkstock

Pengeélen táncolunk!

Míg a '90-es években világszerte az arc- és mellplasztika hódított, a legújabb divat már az ágyéki területeket is elérte. Az új intimtrendek teljes mértékben elutasítják az öregedést, és egy olyan társadalomban, ahol rendkívül magas értéket képvisel a fiatalság, sokan beleesnek az idővel való versenyfutás csapdájába.

A legtöbb nő nagyon kritikus a saját nemi szervét illetően, szinte soha nem elégedett a látvánnyal, és a tökéletességre való törekvés, valamint a torz testkép miatt folyamatosan aggódik nemi szerve kinézete miatt. Közülük sokan azért döntenek az intimplasztikai műtét mellett, mert szeretnék esztétikusabbá és kislányosabbá operáltatni a genitális régiót, visszanyerni önbizalmukat, és gazdagítani a szexuális érzéseket. A női nemi szervek esztétikai-plasztikai sebészete világszerte egyre növekvő tendenciát mutat, a nőkben pedig egyre inkább erősödik az a (tév)hit, hogy boldogságukhoz szükség van egy fiatalosabb kinézetű, tökéletes és kívánatos vaginára.

Levente 37, vállalkozó
"Én kifejezetten gerjedek a hatalmas szeméremajkakra, minél nagyobb, annál gyönyörűbb. Lehet, hogy mások most perverznek tartanak, de ha pornót nézek, akkor csak olyan filmeket töltök le, ahol ilyen adottságú csajok szerepelnek, és a társkereső oldalamra is kiírtam, hogy kizárólag az ehhez hasonló puncik érdekelnek.

Iszonyatosan bejön, ha valakinek az átlagosnál jóval nagyobbak az ajkai, és buján kilógnak a rejtekhelyükről, mert olyan kis becuppantani valók. Ezek a fülecskék a fehérneműben is szépen kirajzolódnak, és sokkal izgatóbb egy ilyet látni, nemhogy kényeztetni orálisan."

Újra menő a dús szőrzet!

Az intim tájak szőrtelenítése egyáltalán nem új keletű dolog. Az ókori Egyiptomban a sima test a fiatalság és ártatlanság megtestesítője volt, ahogyan a görögök és a rómaiak is csúnyának gondolták a szeméremszőrzetet. A '90-es évektől divatba jött a teljes vagy részleges intimgyantázás, megjelentek a figuratív fazonok és egyéb extrém formák, ám a szőrtelenítés évtizedek óta töretlen népszerűségét most mintha megtörné egy újabb irányzat: a "vintage-erotika". Úgy tűnik, a férfiak lassan immunissá válnak a felületes (és "babapuncis") trendekre, és ma már egyre többen a természetesen burjánzó szőrzet mellett teszik le a voksukat.

Tomi 40, ékszerkészítő
"Ez személyes preferencia kérdése, de számomra nincs szexisebb dolog, mint a szeméremszőrzet, ami a nőt igazán egyedivé teszi, és jelzi a szexuális érettségét. A szőrös Vénusz-domb nagyon hívogató és csábító, jó érzés az ujjaimat futtatni rajta, és imádom szagolgatni az illatát. A kopasz punci nekem olyan, mint a kopasz nő, szerencsére a páromnak nagyon sűrű, dús és koromfekete alul a szőrzete, és elmondhatatlanul izgató látvány, amikor a göndör szálacskák kikandikálnak a bugyijából."

A pornócsillagokból merítünk inspirációt?

Mintha nem volna elég, hogy a nők állandóan a popsijuk, a keblük és a combjuk külalakja miatt aggódnak, hála a szépségipar torz ideáljának és a pornókultúrának most már az is növeli a bizonytalanságukat, hogy milyen a szeméremtestük. Minden nő kielégítő nemi életre vágyik, de sokszor nemi szervük külseje csökkenti a szexuális örömérzetet.

Az eszményi külső elérése érdekében nem ismernek lehetetlent, és sokan egészségük kockáztatása árán is képesek feltölteni és átszabatni a genitális régiót. Néhány szépségszalon már komplett kozmetikai szolgáltatást nyújt a vulva feszesítésére, az 50 perces anti-aging kezelés pedig ugyanúgy magában foglalja a tisztítást, a hámlasztást, a nyugtató maszkot és a bőrvilágosítást, mint egy hagyományos arckezelés.

Forrás: Thinkstock
Felícia 30, egyetemista
"Amikor a bátyám pornóújságát lapozgattam, és láttam, hogy a nők milyen jól néznek ki és milyen gyönyörű a puncijuk, elkeseredtem, mert úgy tűnt, hogy hozzájuk képest az enyém nagyon csúnya. Fél éve vagyunk együtt a barátommal, de még mindig csak sötétben merek vele szeretkezni, mert borzalmasan utálom a kilógó, gyűrődő kisajkaimat. Emiatt annyira szorongok, hogy anyukám megígérte, ha megszerzem a diplomát, befizet egy műtétre."

Szép és harmatos punci = siker + boldogság (?)

Egy indiai gyártó nemrég hatalmas felháborodást keltett forradalmian új ("18 Again" nevű) hüvelyfiatalító krémjével. Egy másik kozmetikai cég csodakencéjével minden korosztály számára frissességet, feszességet, szebb tónusokat és a vagina páratlan érzékiségét ígéri, a legújabb fehérítő tusfürdő használata pedig a nemi szervek környékén alig 4 hét alatt csillogó, világos hatást eredményez.

Ha mindez nem lenne elég, és valaki harcba kíván szállni az anyatermészettel, szeméremszőrzetét minden kivételes alkalomra átszínezheti forró pirosra, rikító pinkre vagy égkékre. Ezek a meghökkentő trendek ugyanakkor komoly egészségügyi kockázattal járhatnak, mert a készítmények olyan mérgező alapösszetevőket tartalmaznak, mint pl. a hidrokinon és a higany.

"Vaginám, én úgy szeretlek!"

A Marilyn, Bettie, Ginger és Audrey fantázianéven futó szeméremajakfény fiatalos, áttetsző csillogást kölcsönöz viselőjének, és úgy hirdeti termékeit, hogy ha a nő a kedvenc rózsaszín rúzsára gondol, miért érné be azzal, hogy ezt a mesés árnyalatot csak a száján viselje? A női intim aroma megváltoztatásra is létezik praktikus megoldás: aktus előtt elég csak felhelyezni a hüvelybe egy mentolos pasztillát, ami rögtön friss és üde illattal csábítja el a férfit, az üvegcsébe csomagolt vaginaesszencia pedig tartósságot ígér az intim illat megőrzésére, amibe a pasi beleszippant, és máris merevedése lesz. A vajazzling (vaginadíszítés), a vattoo (vagina + tetoválás) és a hüvelyhűsítő fehérneműk után már csak az a kérdés, hogy a szépségipar milyen őrülettel rukkol elő legközelebb?

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"Sajnálatos módon a fiatalabb korosztály egyre trendkövetőbb e tekintetben, hisz egyre több tinédzser fekszik a sebész kése alá, sőt, sokan plasztikai műtétet kérnek például szülinapra, érettségire önbizalmuk erősítése reményben, és hogy minél jobban hasonlítsanak kortársaikra, bálványaikra. A szeméremtest csupán esztétikai szempontból történő fiatalítása, átalakítása sok esetben teljesen felesleges, mert korrigálhatja ugyan a nemi szerv megjelenését, de nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy annak szexuális funkciójára is pozitív hatást gyakorol.

Nincs semmi baj azzal, hogy valaki vonzóbbá szeretné varázsolni nemi szervének küllemét, de mérlegelnie kell az intimplasztikai műtétek előnyeit és hátrányait egyaránt. Azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a pornófilmek és a különböző magazinok képei legtöbbször torzítják a valóságot. Sok esetben tehát egyáltalán nincs szükség orvosi beavatkozásra. Érdemes alaposan tájékozódni és szakemberrel konzultálni, hogy valóban felelősségteljes döntést hozhassunk."