Talán senkinek sem mondunk újdonságot azzal, hogy a férfiak nagyon ösztönös és vizuális lények, ami önmagában még korántsem jelent problémát. Ám vajon aggódnunk kell-e amiatt, hogy egyre népszerűbbek a világhálón azok a pornófilmek, ahol férfitestbe született nők mutogatják a bájaikat, és vajon mit tennénk, ha a párunkról kiderülne, hogy futó kalandja volt egy shemale-lel? A Life.hu-n korábban ez volt az egyik legolvasottabb cikketek!

Egyre elfogadottabbá válnak a transzszexuálisok

Ha valaki Thaiföldre utazik, különösen a turisták által legnépszerűbb városokba, jó eséllyel találkozhat thai transzszexuálissal. Az első nemi átalakító műtétet 1972-ben végezték, és az országban ma több ilyen eljárást hajtanak végre, mint bárhol másutt a világon. A lakosság 95%-a buddhista, ezért rendkívül toleránsak, így más vallásokkal ellentétben itt nem tiltják a homo-, transzszexuális és leszbikus párok házasságát.

Forrás: Northfoto

Úgy tűnik, más országok is "trendkövetők" e tekintetben: a nemi átoperálás Brazíliában évek óta ingyenes, a chilei teniszező Andrea Paredes (41) első transzszexuálisként került fel a női világranglistára, és néhány éve Cher lánya is férfivá operáltatta magát. Latin-Amerika után a transzszexuálisok Európa nagyvárosaiban is megjelentek, a német bíróság pedig nemrégiben úgy döntött, hogy a transzszexuális biztosítottak is jogosultak mellnagyobbító műtétre.

András, joghallgató (21)
"Én egyetlenegyszer néztem meg egy ilyen pornófilmet, de az valami szörnyű volt. Hogy van az, hogy a nőnek farka is van, meg puncija is? A legrosszabb az volt az egészben, hogy az illető teljesen csajnak nézett ki - mellesleg gyönyörű arca volt -, de amikor kibújt a szoknyájából, elővillant a nagy lompos. Abszolút hetero vagyok, és imádom a szép nőket, de soha nem fordulhatna elő velem, hogy lefeküdnék egy shemale-lel, akármennyire is dögös, mert biztosan elhánynám magam. Azt hiszem, már nagyon meg kell nézni manapság, hogy ki tetszik az embernek, nehogy aztán véletlenül pénisze is legyen."

Transz-, travi vagy shemale?

Nehéz eligazodni a "T-világ" útvesztőiben, és a köztudat gyakran tévesen azonosítja a különböző csoportokat, fogalmakat. Transzszexuálisnak nevezik azokat a férfiakat és nőket, akik egyértelmű biológiai nemük ellenére a másik nem tagjaként akarnak élni, amit sebészeti úton és hormonkezelésekkel próbálnak elérni, így az ő esetükben a transzneműség egy szexuális identitást jelöl. A transzvesztitákra jellemző erős vágy abban nyilvánul meg, hogy időről időre az ellenkező nem ruháit viselik, ám ők nem akarnak biológiai nemet váltani.

Conchita Wurst, az Eurovíziós Dafesztivál győztese nem traszszexuális, hanem transzvesztita előadóművész, aki szereti az ellenkező nem ruháit viselniForrás: AFP/Josep Lago

Shemale-nek azt a férfit hívják, aki női hormonokat szed, és aláveti magát feminizáló műtétnek (melleket operáltat magának), de a női test kialakításában nem megy el a maximális pontig, magyarán ragaszkodik a hímvesszőjéhez, ami a szexuális aktivitásában fontos szerepet játszik. Sokan közülük eme "különleges" adottságukat kihasználva a szexiparban tevékenykednek, amitől sokkal egyedibbé és keresettebbé válnak, nem beszélve arról, hogy megspórolják azokat a költséges hormonkezeléseket, amit a transzszexuálisoknak életük végéig folytatni kell.

"Shemale vagyok és büszke" (Daniella, 27)
"Férfiként születtem, és sok erőfeszítésembe került, hogy szexi nő lehessek, ezért is érzem nagyon sértőnek a shemale kifejezést. Ugyanakkor transzszexuálisnak és transzneműnek sem tartom magam, mert igenis büszke vagyok a nőiességemre, ahogyan arra is, hogy férfi nemi szerveim vannak, és ezt soha nem titkolom mások előtt.

Utálom, hogy sokan azonnal be akarnak tenni egy skatulyába, azt meg végképp, amikor az emberek csak egy torz teremtményt látnak bennem. Én is szívesen hordok szép ruhákat, dögös fehérneműket, e tekintetben ugyanolyan vagyok, mint egy női testbe született nő, hasonló vágyakkal és érzésekkel. Ezért is szeretem jobban, ha különleges lánynak hívnak, mert egy igazi ajándék vagyok, hisz nem mindenki büszkélkedhet olyan adottságokkal, mint én."

Mi irányítja a férfiak szexuális érdeklődését?

Az elmúlt években robbanásszerűen emelkedett a shemale pornóoldalak népszerűsége, és ami a leginkább meglepő, döntően a heteroszexuális férfiak körében. Ennek magyarázatát két bostoni kutató világméretű (ám meglehetősen vitatott) felmérései adják, akik a világhálón több mint 100.000.000 ember titkos szexuális viselkedést tanulmányozták a webes kereséseken, az erotikus videókon és a digitalizált szextörténeteken keresztül.

Az ő megállapításaik nyomán a férfi agy szexuális izgalmakért felelős központjára inkább a látvány hat, a nőkére pedig az érintés. A bűn, a tiltott, a szokatlan, a felháborító egytől egyig olyan érzés, mely veszélyeket és izgalmakat rejt magában, ezért is kedvelik a férfiak azokat a pornófilmeket, ahol a cselekmények eltérnek a megszokottól, a hétköznapitól.

Timi 30, asszisztens
"A férjemnek mindig is egészséges és hatalmas szexuális étvágya volt, de észrevettem, hogy mostanában kevésbé érdeklődik irántam, ami gyanús lett, és egyik este megnéztem a számítógépét. Amikor megláttam, hogy milyen oldalakat látogat rendszeresen, a döbbenettől szinte sokkot kaptam, és az volt az első gondolatom, hogy vége a házasságomnak, vége a civilizációnak!

A párom tipikus férfi: sört iszik, focit néz, nem áll órákig a tükör előtt, nem szőrteleníti a mellkasát, ezért is álltam teljesen értetlenül az egész előtt. Mivel senkinek sem mertem beszélni erről, több fórumra is bejelentkeztem, hogy utánajárhassak a dolgoknak, de nem lettem okosabb. Néhányan azt mondták, hogy csak arról lehet szó, hogy unja velem a szexet, mások meg azt írták vissza, hogy biztosan látens meleg, mert egy hetero pasi soha nem nézegetne hímtaggal rendelkező nőket. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy most mit tegyek...

Elmondjam neki, hogy tudok a mocskos kis dolgairól, vagy hallgassak inkább?"
Forrás: Northfoto

Bónuszélmények - A női és férfi test különleges egyvelege

Sok átlagos heteroszexuális férfi szeret nézegetni a neten hatalmas péniszeket, amiből nem következik egyértelműen, hogy ők az ágaskodó hímvesszőre gerjednek. A bostoni kutatók vizsgálataik során azt tapasztalták, hogy a pénisz szót sokkal többen írják be a keresőbe, mint a vaginát.

A hetero pasik általában elnyomják azt a késztetést, hogy a másik falloszát nézegessék a strandon vagy az edzőteremben, de az interneten eme vágyukat titokban űzhetik. A pénisz a férfi ereje, hatalma, dicsősége, a felálló hímvessző jelzi az általános egészséget, és magasabbrendűségről árulkodik, különösen akkor, ha az átlagosnál nagyobb méretű. Ha a hipernőies jegyek mellé egy hatalmas hímvessző is társul, a vizuális látvány sok heteroszexuális férfira különösen izgató hatást gyakorol.

Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
"A shemale pornó az erotikus illúzió egyik legnagyobb kreatív szabadságát nyújtja, és kétféle vizuális összetevője van: az egyik a nőiesség látványa (festett ajkak, hosszú haj, dús keblek, karcsú lábak), a másik pedig a férfiasság ősi megtestesítője: a pénisz. Önmagában, ha valaki ilyen pornófilmeket néz, nem jelenti azt, hogy alapjában véve a férfiakhoz vonzódik. Ezeket a típusú oldalakat többnyire azért látogatják a heteroszexuális férfiak, hogy változatosság-igényüket kielégíthessék. A nők erotikus világa sokkal inkább érzelmi alapú, az ő szexuális érdeklődésük kevésbé változik az életkor előrehaladtával, ezzel szemben a férfiak jelentős hányada felnőttkorban is nyitottabb a változatos szexuális élményekre."