A szex csodálatos dolog, de azért akadhatnak olyan váratlan buktatók, amelyek pillanatok alatt aláaknázhatják a szenvedélyt. Mielőtt végleg száműznéd kedvesed az ágyadból (és az életedből), vess be néhány pofonegyszerű trükköt, amivel biztosan nem döngölöd földbe a törékeny egóját.

1. számú katasztrófa: túl vad és mocskos

Bizonyára nem árulunk el újdonságot azzal, hogy a férfiak sokkal agresszívabbak szexuális téren, és gyakran elvárják, hogy partnerük is hasonlóan viselkedjen. A pornófilmek egyfajta negatív szexuális modellként is szolgálnak, és emiatt sok férfi hajlamos elkövetni azt a hibát, hogy átlépi a nő komfortzónáját. A forró szexpózok és a különféle szerepjátékok kellően felpörgethetik a szenvedélyt, amennyiben megosszátok egymással szexuális vágyaitokat, és előre megbeszélitek a játékszabályokat. Ha viszont a pasi rendszeresen úgy viselkedik az ágyban, mint egy vadállat, és te nem szeretnél belépni a pornósztár szerepbe, nyugodtan mondj nemet, ellenkező esetben könnyen sérülhetsz lelkileg és testileg. A szexuális képzeletet lassan, fokozatosan kell szabadjára engedni, ami lehetővé teszi számodra, hogy nyitottabb legyél az ágyban.

Forrás: Thinkstock
Mariann, személyi edző (37)
"Én cseppet sem vagyok gátlásos szexuális téren, és nagyon jó a kapcsolatom a párommal, de azt biztosan nem szeretném, ha szex közben erőszakos lenne, vagy olyan dolgokat művelne, amivel fájdalmat okoz. Régebben jártam valakivel, aki 40 éves létére a tini szexfilmekre gerjedt, és azt akarta, hogy öltözzek kockás szoknyába, meg húzzak magamra térdzoknit. Nagyon bántott a dolog, mert ezt leszámítva igyekeztem mindent megadni neki az ágyban, és hiába mondtam el neki őszintén, hogy ezzel porig alázza az önbizalmamat, nem értette meg. Egy idő után már nem is kívántam vele a szexet, mert csúnya és használhatatlan nőnek éreztem magam a hamvas tinédzserek mellett."

2. számú katasztrófa: interjú a vámpírral

Sok nő számára az egyik legirritálóbb dolog a hálószobában, ha az izgalomtól felhevült férfi egy jól célzott harapással azon nyomban megsemmisíti az édes vágyat. Lehet, hogy a középsuliban azt mondták a pasidnak, hogy ezt szeretik a lányok, de ideje már felnőni, mert a nyakszívás, a hajcibálás, az arcnyalogatás, nem beszélve a mellbimbók harapdálásáról és csavargatásáról legkevésbé sem erotikus, és a kedvesed biztosra veheti, hogy nem a kéjtől nyögdécselsz. Ha nem szeretnéd heteken át sállal rejtegetni a nyakad, mondd meg neki őszintén, hogy fájdalmas az érintése, és kérd meg, hogy az önfeledt szeretkezés érdekében a jövőben tartózkodjon ezektől a kellemetlen mozdulatoktól.

3. számú katasztrófa: nem tud a csúcsra jutni

Amikor szeretkeztek, könnyen előfordulhat, hogy máshol jár az esze, és nem tud megfelelően teljesíteni az ágyban. Ne feledd: az előjáték nem luxus, hanem mindkét fél számára szükségszerű. Ha szeretkezés közben lankad a partnered figyelme, ne reagáld túl a problémát, mert ettől még inkább frusztrált lesz. Intenzív orális játékkal vagy extra adag síkosítóval javíthatod a szexuális energiát. Kutasd fel ujjaiddal az erogén zónáit, persze érzékeny lelkét is kényeztetve.

Forrás: Thinkstock

4. számú katasztrófa: úgy lefetyel, mint egy kutya

Találkoztál egy nagyszerű pasival, aki okos, figyelmes és humoros, ám van egy aprócska bökkenő a dologban: rosszul csókol. A csók az egyik legszenvedélyesebb része a szeretkezésnek, és egy különleges esemény, mert elárulja, hogy a másik vonzódik hozzád. Ne feledd, hogy mindenkinek eltérőek a csókolózási szokásai, és különösen egy kapcsolat elején nehéz összhangba kerülni ezen a téren. Bár a támadó kobra-stílus vagy a "nyáltenger" meglehetősen kellemetlen élmény az intim pillanatokban, ezért még nem kell elhagynod a párodat, inkább légy magabiztos és vedd át az irányítást. Kezdd a csókolózást lassan, érzékien, ezután válts intenzívebb üzemmódba, és súgd a fülébe, mennyire élvezed, amit tesz, így előbb-utóbb kitapasztalja, hogy mit szeretsz és mit nem!

Noémi, kozmetikus (29)
"Egy ideje randizgatok egy nagyon helyes pasival, de ha csókra kerül a sor, legszívesebben elmenekülnék. Nekem nagyon sokat jelent a hosszú, gyengéd, érzéki csók a szexuális együttlét alatt, és elszomorít a dolog, hogy ő nem képes erre. Próbáltam már rávezetni a saját ritmusomra, hogy lassabban és finomabban szeretném, de ő egyszerűen nem veszi a lapot. Nem tudom, hogyan mondhatnám meg neki, mert nem akarom megbántani, de nagyon utálom, hogy csókolózás közben kb. úgy forgatja a nyelvét, mint egy ventilátor. Azt meg nem igazán tudom elképzelni, hogy a párommal ritkán csókolózzak, mert nem élvezem."

5. számú katasztrófa: kellemetlen szagok az ágyban

A szex sokszor generál furcsa helyzeteket, és előfordulhat, hogy a nemi aktus közben indul be a gázképződés, amit szagos-hangos zajok kíséretében tudatnak veled. Egy ilyen váratlan hangocska nem csupán a romantikus hangulatot teheti tönkre, de kiábrándító lehet, különösen akkor, ha még friss a kapcsolat. Ha biztosan jól hallottad, és nem a gyomra korgott, ahelyett, hogy eltorzult arccal fintorogni kezdenél, inkább közelítsd meg humorosan a szituációt, így kevésbé lesz számára kellemetlen, és később sem alakulnak ki benne gátlások. Nincs biztos módja annak, hogy bárki megakadályozza a szervezet természetes reakciót, és miután alaposan kinevettétek magatokat, miért ne folytathatnátok a szeretkezést?

Intim, Így javítsd ki a pasid szexhibáit az ágyban, szexForrás: Thinkstock


6. számú katasztrófa: "A vaksötétben tapogatózó"

Te tudod, hogy mi az a csikló és hol található, ám úgy tűnik, hogy kedvesed nagyon eltévedt a számára ismeretlen terepen. Ha nem találja el elsőre, hol és hogyan szeretnéd, ha kényeztetne, mutasd meg neki a kezeddel, hogy milyen típusú ingerlés működik számodra a legjobban. A pénisz hüvelybe való ki-be mozgatása nem a leghatékonyabb módja az orgazmusnak, mivel a nők többsége a csikló ujjal vagy nyelvvel történő izgatásával jut el a csúcsra. Kísérletezz bátran a különféle pózokkal, és mivel egy férfi sem született gondolatolvasónak, fejezd ki szavakkal is a vágyaidat. A férfiak szexuális fantáziájában előkelő helyen áll, ha egy nő aktus közben saját magához nyúl, így te is könnyebben elérheted a beteljesedést, illetve fokozhatod párod szexuális izgalmát.

7. számú katasztrófa: túl gyorsan ér a célba

A férfiak számára rendkívül frusztráló érzés, ha nem tudják megfelelően irányítani a saját testüket, ami negatív hatást gyakorolhat az érzelmeikre. Csapatmunkában könnyebb leküzdeni ezeket a problémákat, melynek első és legalapvetőbb lépése a feltétel nélküli szeretet és elfogadás. Ha szeretnéd, hogy hosszabb ideig tartson az együttlét, ismételd el többször a "Start-Stop" technikát. Ez azt jelenti, hogy amikor párod közeledik a csúcsponthoz, lassítasz vagy teljesen abbahagyod a mozgást, és egyszerűen csak élvezed testének a közelségét. A túl korai magömlés elkerülése érdekében olyan erotikus praktikákat is bevethetsz, amik nem kötődnek feltétlenül az orgazmushoz, ilyen például a páros masszázs, ami testet-lelket ellazító élmény és fokozza az intimitást.

Forrás: Thinkstock
Katalin, rendezvényszervező (32)
"A férjemmel négy éve vagyunk házasok, és nála az elmúlt fél évben jelentkezett ez a probléma. Eszembe sem jutott, hogy drámázzak vagy kiboruljak, mert szeretem annyira, hogy segítek neki, és tudom, őt is nagyon zavarja, hogy nem tud úgy kielégíteni, ahogyan szeretne. A munkája miatt mostanában elég stresszes napjai vannak, ezért próbáljuk úgy intézni az együttléteket, hogy az első aktus rövid ideig tart, aztán egy kis idő múlva elkezdjük a másodikat. A mi esetünkben szerencsére bevált ez a módszer."
Győri Szilvia szexuálpszichológus véleménye:
A legtöbb párnak azért vannak szexuális problémái, mert a nyílt kommunikáció helyett sokszor csak ködös célozgatásokat tesznek. Az intim együttlétek során nagyon fontos a bizalom, az elfogadás és a tisztelet, és amennyiben szeretnénk egy adott dolgon változtatni, mindig mondjuk el őszintén a másiknak, és indokoljuk is meg, hogy miért. Ha esetleg olyan szexuális probléma adódik, amihez szakember segítsége kell, akkor ebben is támogassuk egymást. A szexuális 'katasztrófák' tulajdonképpen nem igazi katasztrófák, és gyakran ezek a szituációk tudatosítják bennünk a változás szükségességét, ami harmonikusabb és kielégítőbb szexuális élethez vezethet.