Sok olyan dolgot művelnek a pornósztárok, amit biztosan nem szeretnél kipróbálni a hálószobában, ugyanakkor vannak olyan erotikus fortélyok, melyeket érdemes ellesned a látszólag irreálisnak tűnő felnőttfilmekből. A férfiak többsége szereti a "rosszlányokat", és ha szívesen részesítenéd a pasidat extra gyönyörben, a Life.humost összegyűjtötte a pornószereplők legjobb szextippjeit.

 

A pornómozik meztelen igazsága

A régi idők szexuális felvilágosítása a "Ne csináld!" modell volt, ami a házasság előtti önmegtartóztatást éltette, és a szexet csak gyereknemzés céljából engedélyezte. Szerencsére elődeink szemérmessége már a múlté, s bár napjainkban a szexuális nevelés alapjait fel lehet fedezni egyes iskolatípusokban, azok a kamaszok, akiknél hiányoznak a megfelelő csatornák, szándékosan vagy öntudatlanul a pornófilmekből szerzik meg a szükséges információkat. Sajnos sokan (és itt nem csak a tinédzserekre gondolunk!) nem veszik észre, hogy rengeteg pornófilmből eleve hiányzik az a fajta szexuális műveltség, ami a szeretkezést megfelelő és elfogadható módon mutatja be. Ugyanakkor nem feledkezhetünk meg azokról a pozitívumokról, melyeket fogyasztóként tanulhatnak a pornófilmekből, és ha különbséget tudunk tenni valóság és fantázia között, kiszűrhetjük azokat a hasznos dolgokat, amik fejleszthetik a szexualitással kapcsolatos ismereteinket.

Tudtad?
Meglepő eredmény derült ki egy friss jelentésből: a felnőtt szórakoztatóiparban dolgozók pszichésen sokkal egészségesebbek, mint más nők. A vizsgálatban részt vevő pornócsillagok nagyobb önbecsüléssel, jobb életminőséggel, pozitívabb testképpel rendelkeznek, és nem utolsósorban magasabb fokon élik meg a szexuális örömöket. Bár a pornózás alapvetően veszélyes iparág, a tanulmány azt szerette volna bemutatni, hogy nem minden pornófilmes nő érzi magát kizsákmányolva.

Legyen extra a szerelmi életed

Szinte az összes pornóvideóban megtalálhatod az előjátékot, ami szerves része a szeretkezés élményének. Ráadásul a férfiak tovább is bírják a szexet, ha aktívan kényeztetik őket az előjáték során, és a nők számára a tartós stimuláció gyakran élvezetesebb, mint a közösülés. Az előjáték magában foglalja az olyan szexuális tevékenységek széles skáláját, mint pl. az ölelgetés, a simogatás, a maszturbálás és az orális szex. Sok nő feszeng attól, miként kérje meg partnerét erogén zónái izgatására, holott a mellbimbók, a hát, a nyak és a fenék mind tele van idegvégződésekkel.  A pornósztárok nem szégyellik, hogy imádják a szexet, tehát az egyetlen szégyen, ha elszalasztod az előjáték nyújtotta örömök lehetőségét.

Edit, rendezvényszervező (32)
"A párommal alapból is nagyon jó a szexuális életünk, de mindketten elég sokat nézünk pornófilmeket, mert izgatónak tartjuk, és sokszor ezekből merítünk ihletet. Úgy gondolom, az lehet a gond, hogy sok nő saját önbizalmának erősítését a párjától várja, és ha az illető más nőt vesz szemügyre, vagy ilyen jellegű filmeket néz, akkor az amúgy is ingatag önbecsülését érzi veszélyben. A mi kapcsolatunkban a pornónézés nem helyettesítője, hanem kiegészítője a valódi szexnek, és miért ne nézhetnénk kíváncsiságból vagy egyszerűen vágykeltőnek, ha úgy tartja kedvünk?"


Ne légy szexuális absztinens

Az erotikus mozik egyik legfontosabb tanulsága, hogy a szereplőknek mindig, mindenütt kedvük támad a hancúrozásra, és a pornós hölgyek soha nem ítélkeznek partnerük szexuális vágyai fölött. Ezért szeretkezés során soha ne tegyél úgy, mint aki meg akar halni, és felejtsd el azokat a gondolatokat is, hogy a szexet menetrendszerűen kell ütemezni, mondjuk a hétvégére. Amikor párod egyértelműen jelzi feléd szexuális szándékát, mutasd ki, hogy abban a pillanatban számodra csak ő létezik, és neked sincs más vágyad, mint a forró együttlét. Természetesen nem kell mindig készen állnod a szexre - nálad is lehetnek forgatási szünetek -, de ha látja rajtad, hogy te legalább annyira élvezed, mint ő, akkor oly módon katalizálhatod a szexuális energiákat, hogy a végén te fogsz a legtöbbet profitálni belőle.

"Bármi lehet!"

A pornófilmekben szereplő nők gátlástalanul élvezik a szexet, általuk pedig te is megtanulhatod, hogyan legyél nyitott és rugalmas az ágyban. A szexet már régóta szabad fenntartások és gátlások nélkül élvezni, ami azt mutatja, hogy mennyire kívánod a párodat. Az intim együttlétek lényeges eleme az előjáték, ám olykor rendkívül izgalmas tud lenni, ha kedvesed minden átmenet nélkül a magáévá tesz. Attól, hogy tüzel benned a szexuális vágy, még nem leszel olcsó nőcske, és ha különleges helyszínekkel vagy izgalmas pózokkal kísérletezel, garantáltan felturbózod mindkettőtök libidóját. Emlékezz az erotikus filmekből arra is, hogy a kielégítő szexuális élet elengedhetetlen feltétele a nyitottság, és ha kölcsönösen elfogadjátok a "Bármi lehet!" forgatókönyvet, kielégülhet a változatosság vágya, ami folyamatos izzásban tartja a párkapcsolat tüzét.

Melinda, jogász (25)
"Az első pornóvideót 16 évesen láttam. Egy nagymellű szőke nő feküdt egy vizsgálóasztalon, és amikor belépett a szobába egy orvosnak öltözött férfi, a nő azt mondta neki, hogy valami baj van vele, mert nem tud enni, nem tud aludni, és nem érez semmit odalent. A férfi erre vigyorogva lehúzta a nadrágját és azt felelte: 'Lássuk, mit tehetek önért', majd elkezdte csókolgatni a nő hüvelyét, aki láthatóan nagyon élvezte a dolgot. Ekkor ébredtem rá, hogy egyáltalán nincs szexuális tapasztalatom, soha nem láttam még igazi péniszt előtte, és azt sem tudtam, milyen érzés megérinteni a saját nemi szervemet. Sokak szerint az ilyen első 'lecke' traumatikus élmény egy fiatal lánynak, de számomra ez a szexjelenet sokkal hasznosabb információkat adott, mint amiket előtte az erkölcsös neveltetésű anyámtól kaptam."


Malackodj verbálisan is

Mielőtt a tényleges nemi aktusra kerül sor, a pornófilmek szereplői beszélgetnek, nevetgélnek, s bár gyakran viccesnek tűnik színészi játékuk, praktikus leckéket kaphatsz tőlük. A jó kommunikáció segít egymásra hangolódni, növeli az intimitást köztetek, így intenzívebb szexuális élményben lesz részetek. A pasik többsége szeretné hallani, hogy mi folyik épp a hálószobában, és néha elég egy "Óh!" és "Uhh!", hogy beinduljon szexuális motorjuk, de csak néha. Kísérőhangok nélkül a férfiak többsége nem élvezi igazán a szexet, és itt most nem arra gondolunk, hogy kutya vonyít az utcán, vagy vadul kalapál a szomszéd. A pornósztárok mindig egyértelműen partnerük tudtára adják, hogy mit éreznek szeretkezés közben - és ez egyáltalán nem elítélendő dolog. Az erotikus szóbeli játszma az, amire a férfiak titokban vágynak, és nem utolsósorban nagyszerű módja annak, hogy felpezsdítsd a szerelmi életed.

Vivien, ápolónő (37)
"Én igazán nyitott nőnek tartom magam, de úgy gondolom, hogy ha valaki valódi szex helyett inkább pornót néz, arra nagyon rá lehet kattanni, ami sajnos a férjemmel is megtörtént. Egy egészséges szexualitással rendelkező ember egy idő után ráun ezekre a hiteltelen filmekre, talán egyszer-egyszer végignézi őket, de a másodikhoz már semmi kedve. Engem valahogy nem köt le a pornó, és számomra csak a nő megaláztatásáról szól: kinek jó, ha csipkedik a mellbimbóját, verik a fenekét vagy fél órán keresztül ketten fűrészelik? Ezek a jelenetek nagyon távol állnak a romantikától, és erre még rájönnek a profi műnyögések. Unalmas és természetellenes."


Tárd fel legtitkosabb fétised

Gondolkodtál már azon, hogy miért szerepelnek az erotikus filmekben csintalan barátnők, izzadt szerelősrácok és rosszul viselkedő diáklányok? Ezek a jelenetek kiemelik azokat a sztereotip nemi forgatókönyveket, amiről a legtöbb férfi és nő fantáziál. A felnőttmozi olyan, mint egy "piszkos" álom, ám korántsem jelenti azt, hogy a párod azért néz rendszeresen ilyen filmeket, mert nem kíván, vagy a valóságban is részt venne egy hatalmas orgiában. A titkos fantáziák kiélése megújítja a többéves párkapcsolatot is, ezért érdemes a pornófilmekből néhány huncut trükköt elsajátítanod, hogy az erotika birodalmában új vizekre evezhess. Ugyanakkor elengedhetetlen a játékszabályok kölcsönös betartása, és ne feledd: nem kell részt venned olyan helyzetekben, ahol kényelmetlenül érzed magad.

Javítsd az önbecsülésed

Az erotika nagyasszonyai soha nem aggodalmaskodnak a testük miatt, sőt, imádnak meztelenül pózolni a tükör előtt. Ezek a lányok a szexi külsőt a maguk javára fordítják, mivel ismerik a legfőbb szabályt: a férfiak vizuális teremtények, akik úgy tudják legjobban hasznosítani az információkat, ha valóban látják az eseményeket. Amikor szexre kerül sor, az utolsó dolog, ami a pasid eszébe jut, hogy milyen vastag a combod, kivéve az izgató tudatot, hogy mindjárt közéjük fúrja magát. Tehát, ha tanulni szeretnél a pornócsillagoktól, ahelyett, hogy szemérmesen leoltod a villanyt, teremts mécsesekkel romantikus hangulatfényt, és hidd el, a vizuális élmény még inkább beindítja párod képzeletét.

A Life tippje: Írd fel egy papírra azokat a tulajdonságaidat, amiket legjobban szeretsz a külsődön, és ismételgesd magadban, hogy kívánatos és vonzó vagy. A férfiak számára kevés vágyölőbb dolog létezik annál, mint egy olyan nő, aki nincs tisztában saját értékeivel és nőiességének erejével.

Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye :

"Az internet behozta az otthonokba a pornófilmeket, ám ezekkel kapcsolatban számos társadalomkritika merül fel: a zátonyra futott párkapcsolatok, a szexuális elnyomás, a nők testképproblémái, a férfiak szexfüggősége stb. Ugyanakkor az elfogadható tartalmú erotikus filmeknek lehetnek pozitív hatásai is: javíthatják a szexuális élet minőségét azáltal, hogy a partnerek különböző szerepeket és új technikákat sajátíthatnak el, és a közös pornónézés intenzívebbé és izgalmasabbá teheti az együttlétet. Ám mindig tartsuk szem előtt, hogy a partner kényelme és szexuális kielégülése sokkal fontosabb, mint a film, amit nem kell minden éjjel a hálószobába vinni, mert rendszeres fogyasztása esetén egyre kevésbé éri el kívánt hatást. Ha tanulni szeretnék ezekből, célszerű olyan portálokból szemezgetünk, ahová home videókat töltenek fel, amik sokkal életszerűbbek, hisz nem profi színészeket látunk bennük."


A modern társadalom "kasztrálja" a férfit?http://www.life.hu/szeress/szex/20121220-szex-szerelem-parkapcsolat-a-modern-tarsadalom-kasztralja-a-ferfit.html Maszturbálás a filmvásznon (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121218-szex-szerelem-szexualitas-kezek-a-bugyiban-noi-maszturbalas.html Neked milyen a szexuális intelligenciád?http://www.life.hu/szeress/szex/20121213-szex-szerelem-parkapcsolat-mutasd-a-szexualis-intelligenciad-megmondjuk-ki.html Szakrális prostitúció: paráználkodás vallási célbólhttp://www.life.hu/szeress/szex/20121211-szex-szerelem-parkapcsolat-szakralis-prostitucio-paraznalkodas-vallasi-celbol.html Állandó szexuális izgalom: orgazmus élő adásban (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121210-szex-szerelem-parkapcsolat-allando-szexualis-izgalom-ami-meg-is.html Mellkényeztető szexlecke - pasiknak (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20121207-szex-szerelem-parkapcsolat-hogyan-kell-megerinteni-a-noi-mellet-avagy.html