Gondoltad volna, hogy egy kutatás szerint mind a lovagló-, mind pedig a kutyapózt utálják a hölgyek? Hogy a 69-es póztól kirázza őket a hideg, és a misszionárius is unalmas már? Ez derül ki ugyanis az egyik férfimagazin felméréséből. A magazin 1200 nőt faggatott szexuális szokásairól, az eredmény pedig igencsak meglepő lett.

1. Kutyapóz

A megkérdezettek a kutyapózt hozták ki győztesnek a legkellemetlenebb pózok versenyében. Kitüntetett helyét annak köszönheti, hogy túl fájdalmas, valamint hiányzik belőle az intimitás. Dr. Sara Gottfried szakértő szerint arról van szó, hogy mivel ebben a pózban igencsak mélyre lehet hatolni, ez sokszor több fájdalmat okoz, mint örömöt. A doktornő azt is szóvá teszi, hogy mivel a férfiak gyakran megszakítják az aktust, majd pedig újrakezdik, csökkenhet a nedvesség, ami szintén fájdalmas lehet. A másik probléma a kutyapózzal, hogy hiába lehet őrülten izgató a durva szex, a nőknek mégis csak kell a gyengédség és a szorosabb kapcsolat a párjukkal. Amíg a pasiknak izgalmas lehet a látvány, addig a párnába temetett arc vagy a fal bámulása nekünk annyira nem izgi. A szakértő szerint a gyönyör érdekében érdemes csökkenteni a behatolás idejét, lassítani, és nem olyan mélyre hatolni. Fontos a hát és a nyak simogatása, valamint az apró csókok és a csikló izgatása is.

Forrás: Thinkstock

2. Lovagló póz

Ezt a pózt azért nem szeretjük, mert a bizonytalanság jellemzi. Vagyis lovaglás közben leginkább magunkkal törődünk, azzal vagyunk elfoglalva, hogyan nézhet ki a mellünk, vagy éppen a hasunk alulról. Ettől elbizonytalanodunk, majd pedig teljesen lehangolódunk. Valójában a pasik ilyenkor már aligha foglalkoznak ezzel, csupán a nők érzik kellemetlenül magukat pár kósza ránc, stria vagy zsírpárnácska miatt.

Forrás: Thinkstock

3. Fordított lovaglópóz

Ezzel a pozícióval az a baj, hogy a dolgok nem igazán passzolnak egymáshoz. A BodyLogic Intézet főorvosa, dr. Jen Landa szerint ugyanis a fordított lovaglópózban, azzal együtt, hogy szexi és izgalmas, a pénisz íve nem illeszkedik a vagináéhoz. A hüvely falára mért nyomás pedig mindkét félnek fájdalmat okozhat. A magazin azt tanácsolja, hogy ha a párunk ragaszkodik ahhoz, hogy a hátunkat lássa, akkor inkább kutyapózban tegye ezt, mert úgy legalább jobb lesz az illeszkedés. Ha pedig ismét felüti a fejét az intimitás hiányának problémája, akkor érdemes kipróbálni az együttlétet a tükör előtt, akkor legalább egymás szemébe nézhetünk.

Forrás: Thinkstock

4. Misszionárius póz

A legtöbb nő ezt a pózt a feledhetők közé sorolta. A szakértő szerint azért, mert nem érinti a megfelelő pontokat, és ha a hősünk nincs igazán eleresztve a méret terén, akkor ez a póz egyáltalán nem lesz ínyünkre. A szakértő azt tanácsolja, hogy közelítsük meg oldalról a dolgot. Ha az oldalunkon fekszünk, szemben egymással, és ha 45 fokos szögben van a lábunk, akkor behatolás közben a párunk a csiklónkhoz is könnyebben hozzáfér, fokozva ezzel a gyönyört.

Forrás: Thinkstock

5. 69-es póz

Mivel a nők orgazmusa sokkal inkább függ a szellemi jóléttől, mint a férfiaké, fontos, hogy megnyugodjanak és képesek legyenek ellazulni az aktus közben. Ez pedig nehéz úgy, ha közben a férfiak szükségleteiről is gondoskodni kell. Ebben a pózban ugyanis egyszerre kell koncentrálni az örömszerzésre és a saját élvezetre, a nők ezért túl bonyolultnak tartják a 69-et. Hogy ez valóban így van-e, azt mindenki döntse el maga. Ami viszont jó tanács, hogy a póz kényelmetlensége miatt még ne mondjunk le az orális szexről, mert lehet azt egészen másképp is csinálni...

Forrás: Thinkstock